zo 19 september 2021

Foam & Meervaart Studio foto-expositie

‘I am | My story’ & ‘What you care about?’

Terug naar Nieuws
Meervaart Studio en Foam Fotografiemuseum Amsterdam presenteren het persoonlijke werk van 11 jonge Amsterdamse fotografen. De tentoonstelling komt voort uit een serie fotografieworkshops, gegeven door Les Adu & Coco Olakunle (fotografen en museumdocenten bij Foam). Onder persoonlijke begeleiding van deze coaches zijn de fotografen op zoek gegaan naar hun eigen visie en identiteit als fotograaf. Deze tentoonstelling is het resultaat van deze zoektocht.

Expo I AM | MY STORY
met werk van Aike, Angela, Ariel, Djeneba, Isabelle, Kyara, Lieke, Sirainella Cristina & Tyrone | onder begeleiding van fotograaf Les Adu.

Het project ‘I AM’ ontstond in reactie op de Instagram-actie #iamablackman en is voor Les Adu een persoonlijk statement waarmee hij onder meer reageert op de racisme-discussie. Op welke manier spreek jij je uit voor een inclusieve samenleving? Samen met Les Adu hebben de 8 jonge fotografen gezocht naar hun antwoord op de vraag ‘’waar sta ik voor en wat wil ik uitdragen?’’, in relatie tot een inclusieve samenleving. De expositie is het resultaat van de zoektocht en hun persoonlijke antwoord op deze vraag. 

Locatie: Meervaart - Meer en Vaart 300 Amsterdam (te bezichtigen op 6, 7, 8, 13, 14, 15 oktober)

Expo WHAT DO YOU CARE ABOUT?
met werk van Aike, Djeneba, Ford, Isabelle, Jessie, Lieke & Sirainella Cristina | onder begeleiding van fotograaf Coco Olakunle.

‘What do you care about?’ De focus in de masterclasses olv Coco Olakunle lag op de verantwoordelijkheid van de fotograaf bij het vertellen van een verhaal. Welk verhaal vertel je, en waarom? Hoe blijf je als maker dicht bij jezelf en hoe zorg je ervoor dat wat jij maakt een reflectie is van wie jij bent en waar je voor staat? Het resultaat zijn zeven persoonlijke portretten.

Locatie: Meervaart Studio – Osdorpplein 6 Amsterdam | De expo hangt in onze ramen en is vanaf nu buiten te zien.

Welk verhaal vertel je, en waarom?

Over Foam:
Foam is all about photography. Foam is dé plek voor fotografie in al haar gedaanten: van hedendaags tot historisch en van autonoom tot toegepast. Foam organiseert grote tentoonstellingen waarin het werk van (wereld)beroemde fotografen gepresenteerd wordt, maar ook van jong talent in kleinere, snel wisselende exposities. Het museum is gevestigd aan de Keizersgracht in Amsterdam. Foam wordt ondersteund door de VriendenLoterij, Foam Members, De Brauw Blackstone Westbroek, de VandenEnde Foundation en de Gemeente Amsterdam. Foam wordt in 2021 aanvullend gesteund door het Mondriaan Fonds en het Kickstart Cultuurfonds.
www.foam.org


Mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam
De corona pandemie heeft een enorme impact op jongeren en daarom heeft de Gemeente Amsterdam geld vrij gemaakt om deze doelgroep te supporten, door middel van activiteiten op het gebied van sport en kunst. Vanuit dit initiatief is project 1624 ontstaan, een samenwerking tu tussen de Amsterdamse instellingen: DEGASTEN, Poldertheater, Untold en Meervaart. Deze vier instellingen hebben de afgelopen tijd gezamenlijk een creatief programma ontwikkeld, speciaal voor Amsterdamse jongeren in de leeftijd 16-24 jaar.


Terug naar Nieuws