do 04 november 2021

Deelnemers gezocht voor 'Woorden leven'

Nieuw literair programma voor jongeren

Deelnemers gezocht voor 'Woorden leven'
Terug naar Nieuws
‘Woorden Leven’ is de eerste serie van Maqam, de nieuwe culturele hub van het Amsterdams Andalusisch Orkest, Foam en de Meervaart in hartje Kolenkit, waar woordkunst en literatuur centraal staat. Hiervoor is Maqam op zoek naar jongeren uit Amsterdam West met een liefde voor literatuur.

Maandag starten we de eerste Woorden leven serie aka Boekenclub 2.0 o.l.v. Nabila el Ouatassi met het thema 'De wereld om je heen'. We starten aanstaande maandag om 19:00 uur in Maqam Amsterdam. Doe jij mee?

Tijdens het project ‘Woorden leven’ staan een aantal boeken centraal. Deze boeken zijn verbonden aan een maatschappelijk thema. Denk aan bijvoorbeeld ‘Reizen, vluchten en Heimwee’, ‘Natuurwonderen en Klimaat’, ‘Racisme en Burgerschap’. ‘De (on)gelijke Stad’ en ‘Oorlog en Vrede’. Deze thema’s zijn nauw verbonden met onze gevoelens en toepassing in de dagelijkse praktijk. We zien tegenwoordig hoe woorden impact hebben op groepen en individuen. De boeken zijn door vakspecialisten auteurs, kleinkunstenaars, sprekers en woordkunstenaars geselecteerd. Tijdens de bijeenkomsten bespreken we onze leeservaring, maar ook hoe de thema’s in het boek jouw persoonlijk raken. En als kers op de taart organiseren we aan het einde van de serie een gezamenlijke verhalenavond in Maqam.

‘Woorden Leven’ brengt de kracht van literatuur weer terug op de kaart. Het lezen van een boek, artikel of gedicht raakt een persoon individueel. De lezer voelt zich verbonden met de auteur en er komen emoties vrij. Hoe worden de woorden gelezen? Wat doen de woorden met de lezer? Welke soort contexten spelen een rol? Dit zijn belangrijke vragen om in groepsverband te bespreken. Hierdoor ontstaan er nieuwe perspectieven, ontwaken de deelnemers van de stilte naar gesprek en kunnen discussies leiden tot verscherping.

Het thema van de eerste groep is: De wereld om je heen
En de groep wordt begeleid door Nabila el Ouatassi

Over Nabila el Ouatassi (Nabila Shares, schrijfster Goud Bloed)
Op 5 jarige leeftijd stapte ik voor het eerst een bibliotheek binnen op de bos en lommerweg. Vanaf dat moment is het meteen duidelijk voor mij: ik wil voor altijd kunnen schrijven en lezen. Nu, vele jaren later heb ik een boek geschreven, en verbind ik mensen ook door online en offline verhalen te delen. Boeken verbinden! Kom je ook mee lezen en mee verbinden?

AANMELDEN: Heb jij een liefde voor literatuur, heb je niet alleen de behoefte om te lezen maar ook met anderen te discussiëren, ben je tussen de 16-25 jaar oud en kom jij uit Amsterdam (Nieuw) West? Meld je dan aan voor ‘Woorden Leven’. Meer informatie en aanmelden: www.meervaart.nl/studio

OVER MAQAM
MAQAM is een creatieve ruimte voor Amsterdammers; buurtbewoners, talent en creatieven in hartje Kolenkit. Het programma bestaat uit concerten, tentoonstellingen, repetities, workshops en masterclasses op het gebied van muziek, woordkunst en fotografie.


https://www.facebook.com/maqamamsterdam
@maqamamsterdam

OVER AAO
Het Amsterdams Andalusisch Orkest speelt verschillende muziekvormen van Granada tot en met Bagdad uit diverse tijdsperioden en stijlen. Van het rijke Arabo Andalus repertoire tot en met de mystieke Oosterse muziek en van de geraffineerde improvisatiemuziek uit de Arabische wereld tot en met de volkse muziek uit de Maghreb.


www.amsterdamsandalusischorkest.nl
@amsterdam_andalusian_orchestra

 

 

 

 

 

 


Terug naar Nieuws