wo 03 november 2021

Coronatoegangs-bewijs verplicht vanaf zaterdag

Vanaf zaterdag 6 november ’21 is voor iedereen vanaf 18 jaar voor onze activiteiten een coronatoegangsbewijs verplicht.

Coronatoegangs-bewijs verplicht vanaf zaterdag
Terug naar Nieuws

Vanaf zaterdag 6 november ’21 is voor iedereen vanaf 18 jaar voor onze activiteiten een coronatoegangsbewijs verplicht. Voorafgaand aan de les wordt gevraagd een bewijs van vaccinatie, recent herstel van COVID-19 of een negatieve coronatest te tonen (QR-code), samen met een geldig identiteitsbewijs.

Hoe kom ik aan het coronatoegangsbewijs?
Via de CoronaCheck app kunt je het coronatoegangsbewijs aanmaken in de vorm van een QR-code. Deze QR-code toon je bij de ingang op jouw telefoon of op papier. Download eerst de CoronaCheck-app uit de App Store of de Play Store.

Jouw coronatoegangsbewijs kun je in de app vervolgens op 3 manieren verkrijgen:

• Door een vaccinatiebewijs: Met CoronaCheck van uw vaccinatiebewijs een QR-code maken. Het gaat er hierbij om dat je volledig gevaccineerd bent. Log in met je DigiD. Als je bij de vaccinatie toestemming hebt gegeven, worden jouw vaccinatiegegevens automatisch opgehaald bij het RIVM, de GGD of het ziekenhuis. Als dit niet automatisch gaat, kunt je jouw vaccinatiebewijs ook zelf toevoegen aan de app. Op de website www.coronacheck.nl leest je precies hoe dit gaat.

• Door een negatieve testuitslag: (LET OP: uitsluitend testresultaten via Testen voor Toegang worden geaccepteerd) je hebt via www.testenvoortoegang.org een afspraak gemaakt voor een gratis coronatest en een negatieve testuitslag ontvangen van maximaal 24 uur oud. Via jouw testlocatie ontvang je een ophaalcode die je in de CoronaCheck-app of via www.coronacheck.nl omzet in een QR-code. Deze code scannen wij bij de ingang. Goed nieuws: tegenover de Meervaart, Meer en Vaart 300 staat ook een Testen voor Toegang keet!

• Door een herstelbewijs: heb je corona gehad en kun je dat aantonen met een positieve PCR-test? Dan kun je een herstelbewijs uploaden in de CoronaCheck-app. Dat gebeurt automatisch als je met je DigiD inlogt op de app. Dit werkt alleen als de positieve test tussen de 12 dagen en 180 dagen oud is.

Onze beheerder kan bij de ingang de gegevens van jouw legitimatiebewijs vergelijken met die in het coronatoegangsbewijs.

Heb je geen smartphone? Dan kun je het coronabewijs ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl.

Vragen? Heb je nog vragen omtrent jouw coronatoegangsbewijs? Kijk dan op www.testenvoortoegang.org of op www.coronacheck.nl hier vind je antwoord op hoe de CoronaCheck-app werkt en ook de Veelgestelde vragen.

Heb je nog vragen aan ons dan kunnen jullie natuurlijk altijd contact met ons opnemen via de mail of telefoon 020-4107701 (let op telefonisch zijn we niet altijd bereikbaar).

LEES MEER OVER ONS COVID-19 PROTOCOL
 


Terug naar Nieuws