wo 27 juli 2022

Fringe X Meervaart

The Female Swoosh

Terug naar Nieuws
Het Amsterdam Fringe festival toont jaarlijks in september 11 dagen lang theater, dans en performances van nieuw en ongetemd talent op 29 locaties in Amsterdam. Het festival is een vrijplaats voor eigenzinnige makers en hun publiek. Nieuw talent, uitvinders, out-of-boxers en paradijsvogels: ze nodigen je uit om mee te gaan op Fringe avontuur lands de rafelranden van het theater, van de kunsten én de stad.

Op 9 september strijkt Fringe neer in de Meervaart. Samen creëren zij een avond waarin kunstenaars van nu een belangrijk thema met jou delen: The Female Swoosh. Met een sterk programma vol theater, muziek, spoken word, poëzie, een talk én performances wordt dit thema vanuit vele perspectieven belicht. Dit allemaal op zijn Fringst: de diepte in duiken in gloeiendhete thema’s, maar wel in een glitterbad. We gaan op avontuur, neem je je glitter(zwem)pak mee?

PROGRAMMA

​18.30 – 23.00 uur Foto expo Meervaart Studio X Foam Foto Lab
Deze foto tentoonstelling is de uitkomst van een reeks fotografie workshops gegeven door Les Adu & Coco Olakunle. De thema van de avond is goed terug te zien in deze prachtige, mysterieuze foto’s gemaakt door een nieuwe generatie beeldkunstenaars.

18.30 – 23.00 uur DJ Shug La Sheedah
Voor de good vibes en een feelgood feestje moet je bij Shug La Sheedah zijn. R&B, classics, swingbeats, hiphop, disco en afrotunes en dit gewikkeld in een heerlijk smooth female DJ jasje.

19.00 – 20.00 uur Meervaart Studio Poetry Café I Hosted by Smita James
Dit open podium van Meervaart Studio is on fire! Host Smita James nodigt jonge woordkunstenaars uit die je meenemen in hun verhalen, poëzie en muziek. Het thema van vanavond is: Voorbij je eigen grenzen. Ook is er nog plek voor nieuw talent! Ben je tussen de 16 en 30? Wil je je nieuwste materiaal presenteren bij de open mic? Mail naar studio@meervaart.nl en wie weet word je geprogrammeerd op 9 september!

20.15 - 21.15 uur Theatervoorstelling Voor sletten die zijn verkracht I Toni Blackwell
De samenleving onderdrukt overlevers van seksueel geweld. We staan op een kantelpunt, waar overlevers zich voorzichtig gaan uitspreken, maar nog altijd in anonimiteit verhuld moeten gaan. Wat voor effect heeft dit? Vertrokken vanuit – haar eigen en hun eigen – persoonlijke ervaring en visie, doet Toni Blackwell met haar negen spelers, onderzoek naar (de gevolgen van) seksueel trauma en slutshaming.

Tickets voor de voorstelling zijn 12,50 euro per stuk (met CJP korting 11,50 euro). Deze zijn te bestellen via www.meervaart.nl. Meer informatie is te vinden op www.amsterdamfringefestival.nl. Het gehele randprogramma is gratis.

21.30 – 22.10 uur Talk door Kim Dankoor ‘There’s some women in da house’
Feminisme en hiphop lijken voor de buitenstaander vaak moeilijk samen te gaan. Maar hiphopfeminisme is een ding! Kom Dankoor, is mediadeskundige, hiphopexpert, PhD onderzoeker naar Noord-Amerikaanse rapmuziek en universitair docent hiphop. Voor Fringe X Meervaart geeft Kim een korte maar krachtige lezing over het hedendaagse hiphopfeminisme.

MEER INFO EN TICKETS:
Het gehele randprogramma is gratis. Tickets voor de voorstelling ‘Sletten die zijn verkracht’ zijn 12,50 euro per stuk (met CJP korting 11,50 euro). Deze zijn te bestellen via www.meervaart.nl. Meer informatie over Fringe is te vinden op www.amsterdamfringefestival.nl.


Terug naar Nieuws