di 04 juni 2019

Kunstbende Noord-Holland 2019

Jongeren in de leeftijd 13 tot 18 jaar kunnen zich inschrijven voor 8 verschillende categorie├źn

Kunstbende Noord-Holland 2019
Terug naar Nieuws
Met 12 regionale voorrondes en 1 grote landelijke finale is Kunstbende de grootste en oudste wedstrijd voor jonge makers in Nederland. De voorronde van Kunstbende Noord-Holland wordt georganiseerd vanuit Meervaart Studio. Jongeren in de leeftijd 13 tot 18 jaar kunnen zich inschrijven voor 8 verschillende categorie├źn: dans, DJ, expo, fashion, film, muziek, taal en theater.

Jongeren presenteren het zelfgemaakte werk aan de jury en het publiek in één van de zalen in de Meervaart. Winnaars worden daarna bij Meervaart Studio verder ontwikkelt en voorbereid voor de landelijke finale waar gestreden wordt tegen de finalisten uit de andere provincies. Bij Kunstbende is alles - maar dan ook echt alles – geoorloofd, zolang het werk zelf bedacht, gemaakt en uitgevoerd is. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is bij Kunstbende al een keer te zien geweest. 

 

Bij Kunstbende is alles - maar dan ook echt alles – geoorloofd, zolang het werk zelf bedacht, gemaakt en uitgevoerd is.

 

Op 14 april 2019 streden in totaal 100 acts in de Meervaart om een plek in de landelijke finale. Wij zijn in het bijzonder trots op de winnaars die vanuit de workshops van Meervaart Jong en Meervaart Studio zijn doorgestroomd naar Kunstbende. Madelein Beljaars & Robin Hesse (1e prijs dans) volgen dansles bij Meervaart Jong, Raoul Berger (1e prijs DJ) is al jaren actief lid bij Meervaart Studio en Jelle Ozinga (1e prijs theater) stond al eerder op het podium in de Meervaart bij de eindpresentaties van Meervaart Jong. Zij strijden samen met de andere Noord-Hollandse finalisten op 29 juni 2019 in de Westergas om de felbegeerde landelijke titel én een plek op een mainstage. Zo wint de landelijke winnaar DJ een optreden op Mysteryland, speelt de winnaar theater op Oerol en exposeert de winnaar expo in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Tevens winnen alle landelijke 1e prijs winnaars een optreden in de Whatshappening area op Lowlands.

Dit zijn de winnaars van Kunstbende Noord-Holland 2019:

Dans: Ying Yang (Madelein & Robin) – Amsterdam
DJ: DJ SIMPLE (Raoul Berger) – Amsterdam
Expo: Rosa Hanssen – Hilversum
Fashion: Klaske Duin – Wormerveer
Film: Eli Idsart - Amsterdam
Muziek: Skurt Cobain (Mees Blankevoort) - Haarlem
Taal: India Lyell - Abcoude
Theater: Jelle Ozinga – Amsterdam
 

Een leuke bijkomstigheid is dat de Meervaart met Kunstbende investeert in de toekomstige eigen programmering. Zo staat oud Kunstbende winnaar Stefano Keizers komend seizoen voor de tweede opeenvolgende keer in de Blauwe Zaal. Zijn eerste optreden was in de Meervaart toen hij meedeed aan Kunstbende in de categorie theater. Andere artiesten die na deelname aan Kunstbende regelmatig terugkeren bij ons op de bühne zijn o.a., Trijntje Oosterhuis, Karsu Dönmez en Howard Komproe.

 

 


Terug naar Nieuws