Emmanuel Ohene Boafo

Ambassadeur , Acteur

blader terug blader verder Emmanuel Ohene Boafo
Maak kennis met acteur Emmanuel Ohene Boafo. Emmanuel (geboren in 1993) studeerde in 2018 af aan de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Hij begon met spelen bij DEGASTEN in Meervaart Studio waar hij vele producties heeft gespeeld.

In 2013 speelde hij de hoofdrol in de film Exit van Boris Paval Conen, die tevens bekroond is tot beste telefilm 2013. Daarna heeft Emmanuel in verschillende film en televisie producties gespeeld: A’dam E.V.A., The Paradise Suite, The Power Of The Heart en De Maatschap. Op dit moment is hij vooral op het toneel te zien bij Toneelgroep Oostpool, Toneelgroep Suburbia en Het Nationale theater.

Prijzen en nominaties
Emmanuel won de Guido de Moorprijs voor Ondertussen in Casablanca 2017 en in 2013 ging het Gouden Kalf voor Beste telefilm naar EXIT (Boris Paval Conen).

Emmanuel  X Meervaart Studio
Op 14 jarige leeftijd deed Emmanuel mee aan het zomerproject Summerstage in Meervaart Studio. Tijdens Summerstage maakten we een multidisciplinaire voorstelling. Dit smaakte naar meer en daardoor stroomde hij al snel door naar de productiegroep van DEGASTEN.

Ambassadeurs