Over ons

Covid-19 protocol

- VERSIE 29 NOVEMBER 2021

Verantwoord naar Meervaart Studio tijdens corona

In deze corona-periode vinden wij het belangrijk om een veilige omgeving te bieden voor alle deelnemers, bezoekers, medewerkers en artiesten en daarom hebben wij verschillende maatregelen getroffen. Voor jouw en onze veiligheid en gezondheid vragen wij je de nieuwe maatregelen in acht te nemen. Lees deze informatie alsjeblieft zorgvuldig door. Er staat ook in aangegeven op welk gebied we jouw medewerking nodig hebben. We houden ons allemaal aan het protocol. Omdat de richtlijnen vanuit de overheid steeds veranderen zijn ook deze protocollen dynamische documenten. Zodra er wijzigingen zijn worden de aangepaste protocollen op deze website gepubliceerd.

Dit protocol volgt de richtlijnen van het RIVM, te vinden op: https://lci.rivm.nl/richtlijnen/covid-19

Voor alle bezoekers aan Meervaart Studio gelden de volgende regels:
Blijf thuis bij gezondheidsklachten (koorts, neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid) van jezelf/leden van jouw huishouden. Meld je af door een mail te sturen naar studio@meervaart.nl.

- Iedereen van 18 jaar en ouder dient bij binnenkomst een geldig coronatoegangsbewijs in combinatie met een geldig legitimatiebewijs kunnen laten zien.
- Het dragen van een mondkapje is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar die door het gebouw loopt. Hij mag weer af wanneer je zit. 

- We houden overal 1,5 meter afstand (met uitzondering van de Dans & Theater lessen).


Hoe kom ik aan een Coronatoegangsbewijs?
Voor iedereen vanaf 18 jaar voor onze activiteiten een coronatoegangsbewijs verplicht. Voorafgaand aan de les wordt gevraagd een bewijs van vaccinatie, recent herstel van COVID-19 of een negatieve coronatest te tonen (QR-code), samen met een geldig identiteitsbewijs. Via de CoronaCheck app kunt je het coronatoegangsbewijs aanmaken in de vorm van een QR-code. Deze QR-code toon je bij de ingang op jouw telefoon of op papier. Download eerst de CoronaCheck-app uit de App Store of de Play Store. Jouw coronatoegangsbewijs kun je in de app vervolgens op 3 manieren verkrijgen:

  • Door een vaccinatiebewijs: Met CoronaCheck van uw vaccinatiebewijs een QR-code maken. Het gaat er hierbij om dat je volledig gevaccineerd bent. Log in met je DigiD. Als je bij de vaccinatie toestemming hebt gegeven, worden jouw vaccinatiegegevens automatisch opgehaald bij het RIVM, de GGD of het ziekenhuis. Als dit niet automatisch gaat, kunt je jouw vaccinatiebewijs ook zelf toevoegen aan de app. Op de website www.coronacheck.nl leest je precies hoe dit gaat.
  • Door een negatieve testuitslag: (LET OP: uitsluitend testresultaten via Testen voor Toegang worden geaccepteerd) je hebt via www.testenvoortoegang.org een afspraak gemaakt voor een gratis coronatest en een negatieve testuitslag ontvangen van maximaal 24 uur oud. Via jouw testlocatie ontvang je een ophaalcode die je in de CoronaCheck-app of via www.coronacheck.nl omzet in een QR-code. Deze code scannen wij bij de ingang.
  • Door een herstelbewijs: heb je corona gehad en kun je dat aantonen met een positieve PCR-test? Dan kun je een herstelbewijs uploaden in de CoronaCheck-app. Dat gebeurt automatisch als je met je DigiD inlogt op de app. Dit werkt alleen als de positieve test tussen de 12 dagen en 180 dagen oud is.
  • Heb je geen smartphone? Dan kun je het coronabewijs ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl.


Heb je nog vragen omtrent jouw coronatoegangsbewijs? Kijk dan op www.testenvoortoegang.org of op www.coronacheck.nl hier vind je antwoord op hoe de CoronaCheck-app werkt en ook de Veelgestelde vragen.


Overige zaken
Bij een ‘lockdown’ of sluiting door overheidsmaatregelen gaat Meervaart Studio niet over tot restitutie van het lesgeld. Gecancelde lessen worden on hold gezet en worden op een later moment ingehaald. Het lesgeld kan ook worden gebruikt als korting bij deelname aan andere activiteiten van Meervaart Studio.  

Wat als de docent Corona-gerelateerde klachten heeft? Natuurlijk geldt voor onze docenten ook de protocollaire afspraak, om bij klachten niet naar Meervaart Studio te komen. Als het voor de docent mogelijk is de les online te verzorgen dan bieden we dat aan, en dan telt het daarmee als een gewone betaalde les. Is de docent niet in staat een online les te geven dan wordt de les mogelijk vervangen door een collega-docent, of afgezegd. Je krijgt daarover altijd bericht van ons per sms en e-mail.

Meervaart Studio doet er alles aan om het programma zo goed als normaal te hervatten. De veiligheid en gezondheid van deelnemers, docenten en medewerkers staat daarbij op de eerste plaats. Het functioneren binnen het ‘nieuwe normaal’ is voor iedereen een leerproces waarbij meerdere malen een beroep zal worden gedaan op het aanpassingsvermogen. Meervaart Studio vraagt iedereen (bij voorbaat) om flexibiliteit.

VRAGEN:
Heb je nog vragen aan ons dan kunnen jullie natuurlijk altijd contact met ons opnemen via de mail of telefoon 020-4107701 (let op telefonisch zijn we niet altijd bereikbaar).