Over ons

Covid-19 protocol

- VERSIE 2 juni 2021 -

Verantwoord naar Meervaart Studio tijdens corona

In deze corona-periode vinden wij het belangrijk om een veilige omgeving te bieden voor alle deelnemers, bezoekers, medewerkers en artiesten en daarom hebben wij verschillende maatregelen getroffen. Voor jouw en onze veiligheid en gezondheid vragen wij je de nieuwe maatregelen in acht te nemen. Lees deze informatie alsjeblieft zorgvuldig door. Er staat ook in aangegeven op welk gebied we jouw medewerking nodig hebben. We houden ons allemaal aan het protocol. Omdat de richtlijnen vanuit de overheid steeds veranderen zijn ook deze protocollen dynamische documenten. Zodra er wijzigingen zijn worden de aangepaste protocollen op deze website gepubliceerd.

Dit protocol volgt de richtlijnen van het RIVM, te vinden op: https://lci.rivm.nl/richtlijnen/covid-19

Jouw bezoek in de Meervaart
Blijf thuis bij gezondheidsklachten (koorts, neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid) van jezelf/leden van jouw huishouden. Meld je af door een mail te sturen naar studio@meervaart.nl.
- Wat als de docent Corona-gerelateerde klachten heeft? Natuurlijk geldt voor onze docenten ook de protocollaire afspraak, om bij klachten niet naar Meervaart Studio te komen. Als het voor de docent mogelijk is de les online te verzorgen dan bieden we dat aan, en dan telt het daarmee als een gewone betaalde les. Is de docent niet in staat een online les te geven dan wordt de les mogelijk vervangen door een collega-docent, of afgezegd. Je krijgt daarover altijd bericht van ons per sms en e-mail.
- Deelnemers, docenten en ander personeel vanaf 13 jaar moeten een mondkapje dragen als zij zich door het gebouw bewegen. Het mondkapje kan af tijdens de les, wanneer iedereen een vaste zit- of staanplaats heeft. Theater en danslessen zijn uitgezonderd van de mondkapjesplicht, zij mogen wel bewegen in de dans/theater zaal zonder mondkapje. Maar als ze naar het toilet of naar buiten gaan, moet het mondkapje wel weer worden gedragen. Dit alles geld niet voor de DJ-lessen, tijdens deze lessen blijven de mondkapjes gedurende de les op. De verplichting tot het dragen van een mondkapje geldt niet voor mensen die vanwege een beperking of ziekte geen mondkapje kunnen dragen of opzetten.
- Kom niet te vroeg. Een half uur voor aanvang van de les openen wij onze deuren.
- Kom ook niet te laat. Laatkomers kunnen helaas niet meer worden toegelaten tot de les.
- Bevestig aan de baliemedewerker dat jij en de leden van jouw huishouden klachtenvrij zijn.
- Gebruik de gel-dispenser bij de entree om je handen te ontsmetten.
- Neem je jas mee de workshopruimte in.
- Onze kleedkamer & douche is tijdelijk gesloten, kleed je thuis om of in de workshopruimte.
- Neem je eigen koptelefoon mee voor de workshops waar een koptelefoon nodig is bijvoorbeeld DJ, Beats, Film (met jackplug, dus geen iphone koptelefoon).
- DJ's dragen rubberen handschoenen tijdens de lessen en vrij oefenen (Meervaart Studio heeft deze)
- Houd overal in en rondom het gebouw 1,5 meter afstand van anderen (met uitzondering van de dans- en theaterlessen).
- Volg de looproute die staat aangegeven.
- Volg de aanwijzingen op van onze medewerkers.
- Stoelen, tafels en andere hulpmiddelen die reeds in de workshopruimte aanwezig zijn en daar ook achterblijven na de les worden voorafgaand aan en na afloop van iedere activiteit gereinigd door degene die gebruik heeft gemaakt van dit materiaal (iedere deelnemer reinigt voor en na de les zijn eigen ‘plek’).
- Er zijn op diverse plaatsen handgel-dispencers aanwezig.
- Contactpunten zoals deurklinken, knoppen, sanitair en meubilair worden door ons veelvuldig gereinigd.
- Waar mogelijk blijven deuren zoveel mogelijk openstaan, zodat contact met deuren wordt vermeden.
- De DIY-uren worden tijdelijk gestopt. Dus helaas kun je op dit moment overdag geen gebruik maken van onze ruimtes/facaliteiten.

Bij verlaten van het pand
- Verlaat het pand via de nooduitgang in de workshopshopruimte.

Overige zaken
Bij een nieuwe ‘lockdown’ of sluiting door overheidsmaatregelen gaat Meervaart Studio niet over tot restitutie van het lesgeld. Gecancelde lessen worden on hold gezet en worden op een later moment ingehaald. Het lesgeld kan ook worden gebruikt als korting bij deelname aan andere activiteiten van Meervaart Studio.  

Meervaart Studio doet er alles aan om het programma zo goed als normaal te hervatten. De veiligheid en gezondheid van deelnemers, docenten en medewerkers staat daarbij op de eerste plaats. Het functioneren binnen het ‘nieuwe normaal’ is voor iedereen een leerproces waarbij meerdere malen een beroep zal worden gedaan op het aanpassingsvermogen. Meervaart Studio vraagt iedereen (bij voorbaat) om flexibiliteit.