Tue 14 April 2020

Bewaar je ticket, geniet later

Bewaar uw ticket tot de deuren weer open gaan en geniet later weer van uw favoriete voorstellingen

Bewaar je ticket, geniet later
Back to M-Talk
Nederlandse theaters, concertzalen, poppodia, evenement- en sportorganisatoren, musea en festivals vragen gezamenlijk aan bezoekers om hun tickets te behouden en zo de culturele sector te steunen.

De coronacrisis raakt ons allemaal, ook de culturele sector. Voor ons geldt dat we ruim 110 voorstellingen, evenementen en concerten moeten verplaatsen. 

Verplaatsen van een voorstelling is een complexe puzzel waarbij er gekeken moet worden naar de huidige planning van ons theater en de agenda’s van artiesten en gezelschappen. Het kan daarom even duren voordat een nieuwe datum wordt gevonden. 

Zodra er een nieuwe datum bekend is, neemt onze afdeling kaartverkoop contact met u op. U ontvangt een email en SMS (indien contactgegevens bij ons bekend) met de nieuwe datum, uw nieuwe kaarten en verdere details. 

Als gevolg van de overheidsmaatregelen is de Meervaart momenteel gesloten en zijn wij telefonisch niet bereikbaar. Heeft u vragen, dan kunt u contact met ons opnemen via kaartverkoop@meervaart.nl.

In een beperkt aantal gevallen zal de voorstelling niet kunnen worden verplaatst. Verschillende brancheverenigingen, de Autoriteit Consument en Markten en het ministerie van OC&W hebben de handen ineen geslagen en roepen u op: bewaar uw ticket tot de deuren weer open gaan en geniet later weer van uw favoriete voorstellingen. Deze regeling heet:

Bewaar je ticket, geniet later

Waarom de ticketregeling?
'Bewaar je ticket, geniet later’ hoopt de culturele- en sportbranche dat bezoekers hun favoriete podium of evenement later bezoeken. Dit helpt de economische impact die ontstaan is door de maatregelen omtrent het coronavirus in de culturele sector op te vangen. Hierdoor kan er weer volop gewerkt worden aan nieuwe evenementen in de toekomst. 

Niet alleen de organisatoren, artiesten en podia worden hiermee geholpen, maar juist ook alle mensen achter de schermen die de evenementen mede mogelijk maken zoals decorbouwers, technici, leveranciers, creatieven en andere werknemers en zelfstandigen in de culturele en sportsector.

Bekijk dit filmpje van de NOS of dit fragment van Radar voor extra toelichting. 

Hoe werkt de ticketregeling in de Meervaart?
Als een voorstelling is afgelast, krijgt u uw geld terug in de vorm van een voucher met klanttegoed ter hoogte van het volledige aankoopbedrag. 

Als de voorstelling is verzet naar een nieuwe datum, ontvangt u van ons bericht. U ontvangt dan nieuwe kaarten voor de nieuwe datum. Kunt u niet op de vervangende datum dan kunt u de nieuwe kaarten aan iemand cadeau geven of een voucher met klanttegoed aanvragen.

Hoe lang is mijn 'tegoed' geldig?
De Meervaart heeft besloten de geldigheid van vouchers met klanttegoed te verlengen naar drie jaar (tot en met juni 2023). Zo heeft u meerdere seizoenen de tijd het tegoed te besteden aan voorstellingen van uw keuze.

Met het tegoed kunt u eenvoudig betalen op de website en aan de balie van de Meervaart. U hoeft het tegoed niet in één keer te gebruiken. 

Ik heb kaarten via Ticketswap gekocht, hoe zit dat?
Als u uw kaarten via Ticketswap heeft gekocht en kaarten voor de nieuwe datum wilt ontvangen, kunt u contact met ons opnemen. Vermeld daarbij het ordernummer dat op uw kaartje vermeld staat. Wij nemen vervolgens contact op met de originele koper om de koop te verifiëren. 

Heeft u via Ticketswap kaarten gekocht en wilt u uw aankoopbedrag retour ontvangen, neem dan contact op met ticketswap

Kan ik ook mijn geld direct terugkrijgen?
Als bezoeker heeft u het recht om uw geld terug te vragen. Wanneer het geld wordt teruggestort, is afhankelijk van of het een geannuleerd of een verplaatst evenement betreft. 

Indien de voorstelling verplaatst is, kan uw geld teruggestort worden tot maximaal 1 maand na de verplaatste datum. Indien de voorstelling geannuleerd is de termijn maximaal 3 maanden na de datum waarop de voorstelling zou plaatsvinden. Deze ticketregeling is echter niet voor niets opgezet: culturele instellingen kunnen omvallen als iedereen dat doet. Vandaar dat ook de overheid deze regeling steunt. 

Kan ik ook de Meervaart steunen met mijn aankoopbedrag?
Dat kan zeker. U geeft dan aan dat u het bedrag wilt schenken aan de Meervaart. Van uw gift worden dan bijzondere producties in de Meervaart mede mogelijk gemaakt.


Back to M-Talk

Meer M-Talk

Thu 13 August 2020

Stille noodkreet vanuit de evenementensector

Het is 5 voor 12


Thu 30 July 2020

Geniet van live concerten tijdens zonsondergang

Een unieke samenwerking tussen het Muziekgebouw en Meervaart


Tue 14 July 2020

Meervaart Jong in de spotlights

'Vrouwen van Nieuw-West' te bewonderen bij tentoonstelling Amsterdam Museum