Mon 08 June 2020

Persbericht: nieuwe Meervaart in de Sloterplas

Het college heeft besloten om te starten met de voorbereidingen

Back to M-Talk
Graag informeren we jullie met het nieuws dat de volgende stap van onze nieuwbouwplannen is goedgekeurd door het college: er is gekozen voor een nieuwe locatie in de Sloterplas.

Het nieuwe gebouw komt aan de Zuid-West kant van de Sloterplas, aan dezelfde kant van de plas waar de Meervaart nu gevestigd is.

Het besluit voor nieuwbouw is genomen omdat het huidige gebouw vrijwel volledig is afgeschreven. Het college van de Gemeente Amsterdam heeft besloten om te starten met de voorbereiding van een nieuwe Meervaart. 

De nieuwe Meervaart wordt dé plek waar Amsterdam trots op is

De nieuwe Meervaart wordt een huiskamer van de wijk, een culturele en educatieve hotspot met voorstellingen en andere activiteiten binnen en in de buitenlucht. Een cultureel icoon, voor bewoners in Nieuw-West en Osdorp, dat volgens wethouder Marieke van Doornick (Ruimtelijke Ontwikkeling) goed aansluit bij de verdere ontwikkelingen in het gebied.

Directeur Yassine Boussaid kijkt vol goede moed vooruit naar de toekomst: "De nieuwe Meervaart wordt dé plek waar Amsterdam trots op is".   Als alles volgens planning verloopt is in 2023 het ontwerp definitief. Daarna wordt aanbesteding gestart en uiteindelijk de bouw.

Interessante updates over de nieuwbouw delen we via M-Talk en onze nieuwsbrief, waarvoor onderaan dit artikel de mogelijkheid is om aan te melden. 

Het persbericht vanuit de Gemeente Amsterdam, omtrent de nieuwe Meervaart is te lezen via deze link.


Back to M-Talk

Meer M-Talk

Fri 23 October 2020

Cinekid in de Meervaart

Het was een geslaagde herfstvakantie!


Wed 21 October 2020

Nieuwe Meervaart: wat vindt u belangrijk?

Neem deel aan 'Het Gesprek'


Wed 14 October 2020

Laatste nieuws rondom de nieuwe corona maatregelen

Optredens voor max. 30 personen


Tue 13 October 2020

De 23e editie van Festival de Nederlandse Dansdagen zit erop!

Redouan Ait Chitt trekt ook dit jaar weer de aandacht.