Mon 08 June 2020

Persbericht: nieuwe Meervaart in de Sloterplas

Het college heeft besloten om te starten met de voorbereidingen

Back to M-Talk
Graag informeren we jullie met het nieuws dat de volgende stap van onze nieuwbouwplannen is goedgekeurd door het college: er is gekozen voor een nieuwe locatie in de Sloterplas.

Het nieuwe gebouw komt aan de Zuid-West kant van de Sloterplas, aan dezelfde kant van de plas waar de Meervaart nu gevestigd is.

Het besluit voor nieuwbouw is genomen omdat het huidige gebouw vrijwel volledig is afgeschreven. Het college van de Gemeente Amsterdam heeft besloten om te starten met de voorbereiding van een nieuwe Meervaart. 

De nieuwe Meervaart wordt dé plek waar Amsterdam trots op is

De nieuwe Meervaart wordt een huiskamer van de wijk, een culturele en educatieve hotspot met voorstellingen en andere activiteiten binnen en in de buitenlucht. Een cultureel icoon, voor bewoners in Nieuw-West en Osdorp, dat volgens wethouder Marieke van Doornick (Ruimtelijke Ontwikkeling) goed aansluit bij de verdere ontwikkelingen in het gebied.

Directeur Yassine Boussaid kijkt vol goede moed vooruit naar de toekomst: "De nieuwe Meervaart wordt dé plek waar Amsterdam trots op is".   Als alles volgens planning verloopt is in 2023 het ontwerp definitief. Daarna wordt aanbesteding gestart en uiteindelijk de bouw.

Interessante updates over de nieuwbouw delen we via M-Talk en onze nieuwsbrief, waarvoor onderaan dit artikel de mogelijkheid is om aan te melden. 

Het persbericht vanuit de Gemeente Amsterdam, omtrent de nieuwe Meervaart is te lezen via deze link.


Back to M-Talk

Meer M-Talk

Wed 16 June 2021

Meervaart blij met besluit nieuwe locatie

De Gemeente kiest definitief


Wed 09 June 2021

ISH Dance Collective voegt zicht bij Meervaart

HUISGEZELSCHAP / ONZE MAKERS


Tue 08 June 2021

Laatste nieuws rondom de coronamaatregelen

Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt


Wed 19 May 2021

“Ondanks de tragiek blijft hij hoop houden”

In gesprek met George Tobal over de tv-adaptatie van ‘Jihad van Liefde’