Wed 24 June 2020

Sweet like a Chocolate is een spetterend dansspektakel

Ons M-Talk redactielid Bouchra bracht een bezoek aan M-Talk Live

Sweet like a Chocolate is een spetterend dansspektakel
Back to M-Talk
Tijdens M-Talk Live, vorige week donderdag, ging Artistiek Coördinator en Regisseur van de Meervaart Christiaan Mooij in gesprek met choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten, voorafgaand aan een preview van hun voorstelling 'Sweet Like a Chocolate'.

Greco en Scholten zijn naast choreografen ook oprichters van huisgezelschap van de Meervaart: ICK Amsterdam, maar hun gezamenlijke artistieke reis begon al 25 jaar geleden. Dit jaar vieren ze hun zilveren jubileum! Tijdens deze 4e editie van M-Talk Live maakten we een reis door de afgelopen 25 jaar en de totstandkoming van 'Sweet like a chocolate'. 

Ze ontmoetten elkaar in 1995 na een bezoek aan een voorstelling. Greco vertelt dat hij toen een bepaalde energie, meer chaos, in zijn lichaam voelde en dat dit er hoe dan ook uit moest. Scholten voelde dit ook wist meteen dat ze deze uitbarsting samen aan de wereld moesten laten zien. In al hun stukken staat sindsdien de intuïtie van het lichaam centraal, met de focus op kwetsbaarheid en natuurlijke impulsen.

Op zo’n avond geniet je niet alleen van een mooie voorstelling maar krijg je ook veel achtergrondinformatie. Het is ontzettend educatief– bezoeker Meervaart, juni 2020

De voorstelling Sweet like a chocolate is volgens de makers een solo. Er staan twee dansers op het podium maar de danseres is ongetwijfeld het middelpunt. Beatrice Cardone is in het licht gekleed en schittert tijdens deze dans, waardoor ik mijn ogen niet van haar kan afhouden. Denis Bruno, de andere danser, is geheel gekleed in het zwart en draagt een zwart masker waardoor zijn identiteit verborgen blijft.

Je ziet en hoort de dansers zo goed. Je kon haast hun zweet ruiken - bezoeker Meervaart, juni 2020

Het spel tussen de dansers is intens. Het zorgt voor verwarring en je vraagt je af wie die zwarte schaduw is. Het is duidelijk dat hij haar wil temmen, maar dat laat zij niet zomaar toe. De hele tijd hoop ik dat zij deze zwarte schim onder controle krijgt.  

Zo’n intieme setting is zeker geen vervanging van een voorstelling met een volle zaal maar dat we weer in het theater zijn, voelt heerlijk- bezoeker Meervaart, juni 2020

Gezien de intieme clubsetting die is ingezet vanwege Corona maatregelen, zitten we dichtbij het podium. Als kijker ontgaat mij helemaal niets. Elke beweging, elke ademhaling, expressie en zweetdruppel is zichtbaar en voelbaar. De energie en intensiteit, ontnemen me bijna de adem. Het is een spel vol met verschillende emoties. Mijn eigen emotie aan het einde is duidelijk. Ik ben letterlijk blown away door deze performance.

We willen uit de bubbel stappen en dans voor iedereen toegankelijk maken”. Je hoeft echt niet veel achtergrondinformatie te hebben om ervan te genieten - Jamie medewerker ICK, juni 2020

M-Talk Live met Emio Greco en Pieter C. Scholten terugkijken? Dat kan via deze link.


Back to M-Talk

Meer M-Talk