Thu 30 July 2020

Geniet van live concerten tijdens zonsondergang

Een unieke samenwerking tussen het Muziekgebouw en Meervaart

Geniet van live concerten tijdens zonsondergang
Geniet van live concerten tijdens zonsondergang
Geniet van live concerten tijdens zonsondergang
Geniet van live concerten tijdens zonsondergang
Geniet van live concerten tijdens zonsondergang
Back to M-Talk
Deze zomer presenteert het Muziekgebouw aan ’t IJ in samenwerking met o.a. de Meervaart en 4'33 grand café, drie maanden lang, iedere donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond kleinschalige concerten op hoog niveau. Geniet van verschillende musici en ensembles op het grote terras aan het water, onder het genot van een borrel of diner, terwijl de zon langzaam onder gaat.

Sfeerimpressie afgelopen vrijdag 24 juli

De avond wordt afgetrapt door DJ Kotek Beats (Meervaart Studio). Hij heeft er zin in! Om klokslag 17:00 uur start hij met draaien op het zonnige terras van het Muziekgebouw. Zijn tunes golven mee over het water en bezoekers proosten alvast op het weekend. Onder een genot van een drankje of diner wordt de avond vervolgt met de hoofdact: het Mehmet Polat Trio (ons huisgezelschap Amsterdams Andalusisch Orkest).

Een uniek trio op traditionele instrumenten: de ney, de kora en de ud, met muziekklanken geworteld in diverse culturen zoals Ottomaans, Anatolisch, Balkan en West-Afrikaans. Je waant je even niet in Nederland.

Het concert deze avond geeft een sneak preview weer van het UD Festival dat later dit jaar, in november, georganiseerd wordt door het Amsterdam Andalusisch Orkest en de Meervaart. Deze derde editie van het UD festival is een reis van Bagdad tot Nederland, langs een grote veelzijdigheid aan muziekstijlen en te horen in verschillende plekken in Amsterdam zoals het Muziekgebouw aan het IJ en de Meervaart.

Wanneer de zon langzaam in het water zakt en verdwijnt achter de horizon, kunnen bezoekers nog eenmaal genieten van de beats van DJ Kotek Beats om de geslaagde avond af te sluiten. Zie bovenstaande foto's voor een sfeerimpressie van de avond.

Laatste kans op 29 augustus 

Het volgende terrasconcert met het Mehmet Polat Trio en DJ Tariq (Meervaart Studio), tevens de laatste van deze zomer, vindt plaats op zaterdag 29 augustus. Je bent van harte welkom om aan te schuiven vanaf 17:00 uur.

Kaarten kosten slechts €10 p.p.! Klik hier voor meer informatie en het bestellen van kaarten.

Fotograaf: David Hup


Back to M-Talk

Meer M-Talk

Thu 13 August 2020

Stille noodkreet vanuit de evenementensector

Het is 5 voor 12


Tue 14 July 2020

Meervaart Jong in de spotlights

'Vrouwen van Nieuw-West' te bewonderen bij tentoonstelling Amsterdam Museum


Wed 24 June 2020

Sweet like a Chocolate is een spetterend dansspektakel

Ons M-Talk redactielid Bouchra bracht een bezoek aan M-Talk Live