Tue 13 October 2020

De 23e editie van Festival de Nederlandse Dansdagen zit erop!

Redouan Ait Chitt trekt ook dit jaar weer de aandacht.

De 23e editie van Festival de Nederlandse Dansdagen zit erop!
Back to M-Talk
Tijdens de Nederlandse Dansdagen, dit jaar gehouden van 01 t/m 08 oktober, staat het erfgoed, de actualiteit en de toekomst van de Nederlandse Dans centraal.

Dit jaar trok breakdancer en Zwaan-winnaar (2019) Redouan Ait Chitt - ook wel bekend als REDO - opnieuw de aandacht. Samen met House of Vineyard deelt Ait Chitt de eerste plek in de Community top 100. Deze lijst richt zich op inclusiviteit en wil mensen uit verschillende hoeken van de samenleving zichtbaar maken voor het bedrijfsleven, de cultuursector, media en de creatieve industrie.

Daarnaast is hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau en kreeg daarvoor een Koninklijke onderscheiding opgespeld. De danser kreeg deze onderscheiding omdat hij de afgelopen jaren meerdere bijzondere (dans)prestaties heeft geleverd, zo vertelt de gemeente Gorinchem, waar REDO is opgegroeid. ‘Daarnaast heeft hij veel jongeren, waaronder mensen met een beperking, gestimuleerd om te gaan (break)dansen.’ 

Later dit seizoen keert Ait Chitt terug naar de Meervaart voor een unieke samenwerking met Onze Makers het Amsterdams Andalusisch Orkest (AAO), waarin zijn roots en liefde voor deze zelfde Noord Afrikaanse regio en muziek centraal staan. Morgen, woensdag 14 oktober, starten ze met de eerste repetities. Houd onze website in de gaten voor updates en de start kaartverkoop!


Back to M-Talk

Meer M-Talk

Wed 06 October 2021

Meervaart is er ook voor bezoekers met dementie

We maken het voor mensen met dementie mogelijk te genieten van theater, cultuur en workshops.


Tue 28 September 2021

Geef jong talent een duwtje in de rug

Het is nu mogelijk om jong talent te steunen


Mon 20 September 2021

De Meervaart: het culturele knooppunt

‘’Als een tram binnen het Amsterdamse culturele leven’’