Tue 13 October 2020

De 23e editie van Festival de Nederlandse Dansdagen zit erop!

Redouan Ait Chitt trekt ook dit jaar weer de aandacht.

De 23e editie van Festival de Nederlandse Dansdagen zit erop!
Back to M-Talk
Tijdens de Nederlandse Dansdagen, dit jaar gehouden van 01 t/m 08 oktober, staat het erfgoed, de actualiteit en de toekomst van de Nederlandse Dans centraal.

Dit jaar trok breakdancer en Zwaan-winnaar (2019) Redouan Ait Chitt - ook wel bekend als REDO - opnieuw de aandacht. Samen met House of Vineyard deelt Ait Chitt de eerste plek in de Community top 100. Deze lijst richt zich op inclusiviteit en wil mensen uit verschillende hoeken van de samenleving zichtbaar maken voor het bedrijfsleven, de cultuursector, media en de creatieve industrie.

Daarnaast is hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau en kreeg daarvoor een Koninklijke onderscheiding opgespeld. De danser kreeg deze onderscheiding omdat hij de afgelopen jaren meerdere bijzondere (dans)prestaties heeft geleverd, zo vertelt de gemeente Gorinchem, waar REDO is opgegroeid. ‘Daarnaast heeft hij veel jongeren, waaronder mensen met een beperking, gestimuleerd om te gaan (break)dansen.’ 

Later dit seizoen keert Ait Chitt terug naar de Meervaart voor een unieke samenwerking met Onze Makers het Amsterdams Andalusisch Orkest (AAO), waarin zijn roots en liefde voor deze zelfde Noord Afrikaanse regio en muziek centraal staan. Morgen, woensdag 14 oktober, starten ze met de eerste repetities. Houd onze website in de gaten voor updates en de start kaartverkoop!


Back to M-Talk

Meer M-Talk

Mon 30 November 2020

De winnaars van Kunstbende zijn bekend!

Provincie Noord-Holland sterk vertegenwoordigd in de landelijke finale.


Wed 11 November 2020

Soumaya Bazi: 'Hier ligt het fundament van mijn identiteit'

Een visie op Nieuw-West


Wed 04 November 2020

Laatste nieuws rondom de nieuwe corona maatregelen

Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt