Fri 23 October 2020

Cinekid in de Meervaart

Het was een geslaagde herfstvakantie!

Cinekid in de Meervaart
Cinekid in de Meervaart
Cinekid in de Meervaart
Cinekid in de Meervaart
Back to M-Talk
We zijn ontzettend blij dat we Cinekid – ooit als festival begonnen in de Meervaart- deze herfstvakantie opnieuw mochten verwelkomen. Zowel de films als de workshops zijn enthousiast bezocht, waaronder de documentaire Amira. Deze film gaat over een Marokkaans Nederlands meisje dat wereldkampioen kickboksen is. De band met haar vader, die haar ten allen tijde in haar passie steunt, wordt mooi belicht en weet te ontroeren.

Onze theaterreporters Lynn-Morgan en Inas bezochten beiden een andere film tijdens Cinekid en schrijven over hun ervaringen.

Lynn-Morgan
Dit was voor mij weer de eerste keer dat ik na de intelligente lock down de Meervaart bezocht en ook de eerste keer dat ik als theaterreporter een film bezocht. Bij binnenkomst moest ik mijn handen desinfecteren en mijn mondkapje opdoen. De sfeer in de Meervaart was goed zoals altijd en versierd met ballonnen voor Cinekid. De film ‘My Brother Chases Dinosaurs’ was onderdeel van het Cinekid festival op locatie. Er waren maar weinig bioscoopbezoekers. Je kon heel goed afstand bewaren i.v.m. Corona en ik vond dat het allemaal goed geregeld was met de Coronamaatregelen. 

Tijdens Cinekid zijn er vaak films te zien uit veel verschillende landen en voor mij was dit de eerste keer dat ik een Italiaanse film zag!

‘My Brother Chases Dinosaurs’, waarin Jack de hoofdrol speelt, is een Italiaanse film. Tijdens Cinekid zijn er vaak films te zien uit veel verschillende landen en voor mij was dit de eerste keer dat ik een Italiaanse film zag!

Jack en zijn zusjes mogen een naam verzinnen voor hun nieuwe broertje. Jack verzint Giovanni ze korten het af tot Gio. Als hij geboren is blijkt hij anders te zijn. De dokter vertelt aan Jack dat hij een Super Down is. Jack gelooft dat zijn broertje een superheld is. Hij is dol op zijn broertje maar schaamt zich ook voor hem. Als hij samen met z’n beste vriend Vito in een andere stad naar school gaat vertelt hij dat z’n broertje dood is. Hij is verliefd op een meisje en om indruk op haar te maken gaat hij bij een band spelen, maar hij komt steeds meer in moeilijk situaties terecht doordat hij heeft gezegd dat z’n broertje dood is. Het is een film over de puberteit en fouten maken en leren van je fouten.

Ik vond het een ontroerende film, ik had tranen in m’n ogen. Ik vond de worsteling  van Jack met zijn gevoelens heftig en begrijpelijk.  Zelf heb ik gelukkig nooit zoiets meegemaakt. Ik begrijp zijn worsteling wel maar het is belangrijk om eerlijk te blijven.  Ik zou de film zeker aanraden en ook echt voor 12 jaar en ouder, want er komen best heftige scénes in de film voor. Denk aan drugs, buitensluiting en neonazi’s.

Inas
Ik bezocht tijdens Cinekid de film 'De fantastische tijdreis van Margot en Marguerite'. Ik vond het een hele leuke film. Echt voor meisjes. 

Margot woont met haar moeder en haar stiefvader in het jaar 2019, maar zij hebben geen goede band met elkaar. In 1942 is er een meisje dat Marguerite heet. Haar vader wordt vermist. En ze wil hem graag vinden. Beide meisjes hebben een kist in huis. Ze gingen alle twee in hun eigen kist zitten. En ineens waren ze van tijd geruild. Margot kwam in 1942 en Marguerite in 2019. Ze beleefden veel avonturen. Ze moesten elkaars vader vinden en als dat lukte konden ze pas terug naar hun eigen tijd.

De Meervaart heeft de ambitie om volgend seizoen de ruimte te geven nog meer films tijdens dit te gekke festival!

 


Back to M-Talk

Meer M-Talk

Tue 27 July 2021

Ook dit jaar was de Zomerweek van Meervaart Jong een succes!

Van sport, spel en muziekles tot dansles en spelen in een natuurspeeltuin, niets is te gek!


Fri 23 July 2021

De nieuwe Meervaart:

Meer dan een "iconische reiger".


Fri 02 July 2021

We kijken met een vrolijke blik naar het nieuwe seizoen:

Een aanbod om naar uit te zien!


Wed 16 June 2021

Meervaart blij met besluit nieuwe locatie

De Gemeente kiest definitief