Tue 28 September 2021

Geef jong talent een duwtje in de rug

Het is nu mogelijk om jong talent te steunen

Geef jong talent een duwtje in de rug
Geef jong talent een duwtje in de rug
Back to M-Talk

Al meer dan 15 jaar organiseert de Meervaart programma’s op het gebied van talentontwikkeling en educatie, via Meervaart Jong en Meervaart Studio. Elk jaar volgen zo’n 800 kinderen en 700 jongeren tussen 2 en 25 jaar creatieve lessen in de Meervaart en het Talentenhuis. Dit varieert van dans, muziek en theater tot poëzie, film, fotografie en beeldende kunst. Daarnaast kunnen de jongeren ook nog meedoen aan wedstrijden zoals Break a Leg en de voorronde van Kunstbende Noord-Holland. De Meervaart is voor veel kinderen en jongeren een tweede huis waar ze vriendschappen sluiten, zichzelf ontwikkelen en het beste uit zichzelf halen.

Meervaart Jong

Meervaart Jong biedt ruim 40 lessen voor kinderen tussen de 2 en 16 jaar oud. De meeste lessen worden gegeven in het Talentenhuis, gelegen naast de Meervaart. Denk bijvoorbeeld aan atelier, klassiek ballet, streetdance en DJ.

Dit jaar staan voor het eerst breakdance lessen (9 – 12 jaar) in de Huizingaschool en de dansspeelgroep (4 – 6 jaar) in de Honingraat op het programma. Lessen op deze locaties zijn niet nieuw, maar de disciplines wel! We gaven eerder andere lessen op deze plekken. 

Alle groepen werken toe naar de eindpresentatie in de Meervaart tijdens het Meervaart Jong Festival op 16, 17 en 18 april 2022. Klik hier voor meer informatie en inschrijven. 

 

Meervaart Studio

Jongeren tussen de 15 en 25 jaar kunnen bij Meervaart Studio aan de slag met workshops voor beginners en Labs voor gevorderden. De DJ lessen voor beginners zijn een begrip in Amsterdam. Op feestjes en festivals kom je vaak DJ’s tegen die bij de Meervaart zijn begonnen!

Inschrijven kan voor de verschillende workshops zoals video editing en de wekelijkse hiphop dance classes. In oktober zijn de kick-offs van het Dans-, Film-, Poetry-, en Theater Lab en ook hier kan nog voor ingeschreven worden via de website.

Geef jong talent een duwtje in de rug

De Meervaart vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen aan creatieve activiteiten. We doen er daarom alles aan om obstakels weg te nemen. Dit kunnen we echter niet alleen en daarom is het vanaf nu mogelijk om jong talent een duwtje in de rug te geven!

Bij aanschaf van een kaartje voor één van onze voorstellingen, kan er een eenmalige donatie gedaan worden. Doneren kan al vanaf € 2,50 en iedere euro komt ten goede aan de activiteiten van Meervaart Jong en Meervaart Studio.

Gezamenlijk investeren we in de ontwikkeling van kinderen en jongeren in Amsterdam en kunnen we de leskosten laag houden waardoor ieder kind en iedere jongere mee kan doen aan kunst en cultuur. Meer informatie over het steunen van de Meervaart en de mogelijkheid om te doneren zonder een kaartje te kopen is hier te vinden.  


Back to M-Talk

Meer M-Talk

Wed 17 August 2022

Charlie and the Chocolate Factory!

Volg hier het proces van deze bijzondere musical


Tue 02 August 2022

Meervaart x NTF

Spraakmakende voorstellingen tijdens het Nederlands Theater Festival


Mon 11 July 2022

Recensie over de voorstelling 'Brieven van Mia'

Door onze Theatereporters Destiny en Safiya


Tue 07 June 2022

Recensie over de voorstelling 'Kirikou en Karaba de toverheks'

Door onze Theaterreporter Yara