Wed 24 November 2021

IDFA Young Adult filmprogramma X Meervaart Studio

Docu Skin + Talk hosted by Meervaart Studio o.l.v. Orville Yssel & Ford

IDFA Young Adult filmprogramma X Meervaart Studio
IDFA Young Adult filmprogramma X Meervaart Studio
IDFA Young Adult filmprogramma X Meervaart Studio
Back to M-Talk
Vraag filmliefhebbers tussen de 15 en 25 jaar een aanzienlijke lijst van IDFA titels te bekijken en laat ze bepalen welke films hun leeftijdsgenoten echt moeten zien.

Dit is de opzet van het Young Adult filmprogramma, dat IDFA samen met Meervaart Studio heeft opgezet. Naast betekenisvolle discussies over de waarde van film en wat een film eigenlijk goed maakt, ontstond een selectie van tien prachtige films. Ze zijn gelukkig niet onder één noemer te omschrijven, zoals jongvolwassenen dat zelf ook niet zijn. Dus ontdek ze zelf en laat je vooral verrassen!
Wij zijn super trots dat de Meervaart Studio redactie bestaande uit Ford, Ivar, Milou, Nicky Elise, Kristina, Dina, Hidde, Isa-jane, Liz, Lorenzo, Djohan, Roberto, Marialisa, Alexander, Noble, Sil, Arnoux & Nathan deze selectie heeft gemaakt.

Klik HIER voor de hele Young Adult selectie door de Meervaart Studio redactie

Zaterdag 27 november | Docu: Skin + Talk hosted by Meervaart Studio 
New Metropolis Nieuw-West, het lokale podium ‘voor de stad van morgen’, host in samenwerking met Oxville Cinema, Female Economy en Meervaart Studio de nagesprekken van een selectie films die vertoond worden in De Appel, waarbij men in gesprek gaat met de filmmakers en een aantal speciale gasten over de opgaven en uitdagingen van het stadsdeel.

Op 27 november toont IDFA de documentaire SKIN in De Appel en gaan Meervaart Studio Film Coach Orville Yssel & Ford (deelnemer Meervaart Studio) in gesprek over de documentaire.

Over Skin
Aan de muren in het Braziliaanse Belo Horizonte is ontzettend veel toevertrouwd. Van beeldschone muurschilderingen tot old school-graffiti en van raadselachtige hartenkreten tot woedende verwensingen. Marcos Pimentel heeft met zijn meestentijds statische camera een indrukwekkend aantal uitingen vastgelegd.Uit zijn montage doemt de stad op als canvas voor kunstenaars, dichters en verontwaardigde burgers. Er wordt in allerlei varaties naar liefde verlangd, iemand schrijft ook het woord ‘impotent’ op. Uiteraard moet het systeem gefuckt worden en leeft Jezus, hoewel iemand anders beweert dat hij pas in 2070 weer op aarde komt. Begint de film met onschuldige afbeeldingen, allengs wordt de toon politieker en grimmiger. Lula moet weg, die boodschap is oud, maar Bolsonaro ook en dus moet Lula weer terug. Dood aan de president, red de Amazone! In felle bewoordingen worden vrouwenrechten opgeëist en racisme bestreden. Ondertussen gaat het dagelijks leven gewoon door: auto’s rijden voorbij, er stopt een bus, mensen lopen in grote haast langs. Sommigen lijken zich niet bewust van het kunstwerk achter zich, anderen maken juist even een selfie.

Zaterdag 27 november 2021
20:00 uur
Locatie: De Appel, Schipluidenlaan 12, 1062 HE Amsterdam

Tickets zijn te koop via deze link.
Gebruik de kortingscode IDFNW2111 en betaal nu slechts € 8,50 per ticket.


Back to M-Talk

Meer M-Talk

Fri 14 January 2022

Update coronamaatregelen

Het laatste nieuws over onze voorstellingen


Tue 16 November 2021

Recensies geschreven over 'Een lied voor de Maan' door Opera Zuid (6+)

Door theaterreporters Safiya, Amaya en Lynn-Morgan


Wed 27 October 2021

Recensies geschreven over de voorstelling 'De Gouden Koets' van Urban Myth

Door theatereporters Yara en Sil


Sun 24 October 2021

Maak kennis met onze Theaterreporters!

Sil, Lynn-Morgan, Lena, Tobias, Amaya, Destiny, Safiya, Yara en Makeyla