Wed 07 September 2022

Ontdek de makers van de toekomst

Rauw talent zoekt tof publiek

Ontdek de makers van de toekomst
Back to M-Talk
Theater, cabaret, poezie, spoken word en meer.

De toekomst ligt in handen van nieuwe makers, daarom bieden we ze een podium in de komende weken. Vol energie en met een sterke boodschappen staan ze op de planken. We lichten de nieuwe makers graag voor je uit. 

Christiaan Mooij, artistiek coördinator van Meervaart en theaterprogrammeur over de lichting nieuwe makers: ''Goed theater is werk dat in beweging is. En de grootste beweging krijg je met nieuwe makers die staan te popelen om met passie hun werk te tonen. Die energie en passie is aanstekelijk. Dat kan je niet in de zaal achterlaten, dat neem je onherroepelijk mee naar huis. Daarom ben ik verzot op werk van nieuwe makers.''

Koen van Leeuwen, coordinator programmeurs van Meervaart en cabaretprogrammeur: ''Theater gaat over reflectie en nieuwe makers zijn als geen ander in staat de huidige tijdsgeest te vangen en te vertalen in eigenzinnig werk, door hun frisse en onbevangen blik op de wereld. Ze brengen een  nergie vanuit een gezonde ambitie zich te laten zien, gepaard aan talent voor podiumkunsten in de breedste zin van het woord. Kijken naar nieuwe makers is een kijkje nemen in de toekomst, met de aangename verrassing die aanvoelt als een warme gloed.''

Festival Gemaakt On Tour 2022


Festival Gemaakt is het afstudeerfestival van de Toneelacademie Maastricht. Met deze spin-off, 'Festival Gemaakt On Tour', vliegen de jonge theatermakers van lichting 2022 uit tot ver buiten de Limburgse grenzen. Vier jaar lang hebben ze zich opgesloten. Nu kruipen ze hun klooster uit om de theaters van Nederland te veroveren. 

Met 'HET ZEUSCOMPLEX' doet Seppe Salomé onderzoek naar de angst een narcist te zijn. Just van Bommel presenteert tijdens 'ONE FROM THE HEART' een voorstelling, een film, of iets daartussenin, die wordt gemaakt waar je bij staat, of zit eigenlijk, in een vrij letterlijke zin.

Festival Gemaakt On Tour 2022 speelt op zaterdag 17 september. Klik hier voor tickets.

Het Debuut 2022


Ieder jaar wordt tijdens 'Het Debuut' een nieuwe generatie theatermakers gepresenteerd die de podia in de toekomst gaat bestormen. Pioniers waar we nog veel van gaan horen.

Tijdens afstudeerpresentaties en theaterfestivals worden de drie meest opvallende werken van toonaangevende jonge makers geselecteerd. Laat je meevoeren door deze avontuurlijke makers.

Het Debuut speelt op zaterdag 01 oktober. Klik hier voor meer informatie over de voorstelling en tickets.

De AKF voorrondes


De voorrondes van het Amsterdams Kleinkunst Festival zijn inmiddels een begrip. Ruwe diamanten kun je zien schitteren tijdens de drie voorrondes. Je ziet de eerste stappen van de talenten van de toekomst. In de eerste voorronde spelen de artiesten elk 10 minuten. Ook volgen de deelnemers het Keep an Eye Masterclasses programma met masterclasses van gerenommeerde artiesten.

Het AKF richt zich op kleinkunst in de breedste zin van het woord. Er is ruimte voor cabaret, muziektheater, poëzie, spoken word en het theaterlied.  Wie en wat je gaat zien, is een verrassing!

De eerste AKF voorronde speelt op woensdag 05 oktober. Klik hier voor tickets.

Comedytrain 


Comedytrain gooit de beginnende talenten voor de leeuwen. Vanuit de kweekvijver in Amsterdam sturen ze hun verse vis met trots het land in om ervaring op te doen. In een unieke setting zie je stand-up comedy zoals het bedoeld is: rauw, ongepolijst en vol risico. Laat je verrassen door de comedians van de toekomst. Zorg dat je ze kent voordat iedereen weet wie ze zijn.

Comedytrain speelt op maandag 10 oktober. Klik hier voor tickets.


Back to M-Talk

Meer M-Talk

Wed 30 November 2022

Recensies geschreven over de voorstelling 'Juffenballet'

Door onze Theater-reporters Safiya, Makeyla, Sofia en Yara.


Tue 29 November 2022

ZÉRO Mime & Performance Festival

Festivalprogrammering donderdag 15 december


Tue 29 November 2022

ZÉRO Mime & Performance Festival

Festivalprogrammering vrijdag 16 december


Fri 11 November 2022

In gesprek met... Marlyn Coetsier

Eén van de spelers van ‘Aan de Andere Kant’