Sun 06 November 2022

Recensie over de voorstelling 'Fok me Hokje'

Door onze Theater-reporter Lynn-Morgan

Recensie over de voorstelling 'Fok me Hokje'
Back to M-Talk
Onze reporters schrijven na iedere voorstelling een recensie en de voorstelling wordt beoordeeld met een aantal sterren. Zij zijn hierbij extra alert op o.a. sfeer, decor, kostuums, muziek en lachgehalte. Lees hier wat Lynn-Morgan vond van 'Fok me Hokje' van Studio 52nd en Het Geluid Maastricht

Lynn-Morgan

(leeftijd: 16 jaar)

Een bijzondere voorstelling over genderdiversiteit.

Deze voorstelling is gebaseerd op teksten geschreven door jongeren over de hokjes van genderidentiteit. Het gaat over wie je bent, welke kleding je draagt, wie zijn je vrienden, hoe is het om erachter te komen welke genderidentiteit bij je past? En hoe kom je uit de kast als dat nodig is?

In het dierenrijk blijken er helemaal geen hokjes te bestaan. In het dierenrijk bestaan er geen hetero’s, homo’s of transgenders. Hoe komt het dat het bij de mens dan zo ingewikkeld is om al deze verschillen te accepteren?

Er zijn drie acteurs in een mooi zacht decor. Het decor is gemaakt van dekbedden. Ze vertellen de verhalen van jongeren deels ook hun eigen verhaal over de worsteling van het anders zijn. Een mooi verduidelijkend stuk dat mensen die nog niet zo bekend zijn met de verschillende genderidentiteiten echt aan het denken kan zetten. Na afloop was er ruimte om vragen te stellen aan de acteurs.

Deze voorstelling was oorspronkelijk een schoolvoorstelling. Maar nu ook in het theater. En terecht, dit is een belangrijk onderwerp dat veel aandacht dient te krijgen.

Lees recensieSluiten


Back to M-Talk

Meer M-Talk

Thu 19 January 2023

Het Nationaal Theaterweekend

Bekijk het volledige programma


Mon 09 January 2023

Recensie geschreven over de voorstelling 'Een leuk avondje uit'

Door onze Theater-reporter Tobias


Fri 30 December 2022

Vrolijk aan de haal met een muzikaal genie

Pieter Kramer en Don Duyns over hun ‘Wolfgang, het wonderjong’


Tue 27 December 2022

Recensie geschreven over 'Knock-Out' door Jakop Ahlbom Company

Door onze Theater-reporter Lynn-Morgan