Thu 19 January 2023

Het Nationaal Theaterweekend

Bekijk het volledige programma

Het Nationaal Theaterweekend
Back to M-Talk
Van 27 t/m 29 januari wordt in heel Nederland het Nationaal Theaterweekend georganiseerd. Ook Meervaart doet mee met een heel weekend vol mooie voorstellingen die je voor slechts €10,- kunt bezoeken. Daarnaast zijn er meerdere (gratis) activiteiten.

Het Nationaal Theaterweekend is voor iedereen. Jong, oud, vaste of nieuwe bezoeker. We willen iedereen kennis laten maken met theater en laten zien hoe mooi, ontroerend, grappig, fijn, waardevol of leuk het is! Hieronder vind je het volledige programma in de Meervaart.

VRIJDAG 27 JANUARI

FOYER

Meervaart Studio Poetry Café I Hosted by Elisa Costa & Joshua van Aken
19:00 - 20:15 uur
Gratis te bezoeken

Kom op vrijdag 27 januari naar het Meervaart Studio Poetry Café! Het Meervaart Studio Poetry Café is dé plek waar poetry- en spoken-word-artiesten hun nieuwe werk ten gehore kunnen brengen. Een open-mic-avond met verrassende acts en deze keer gehost door woordkunstenaars Elisa Costa & Joshua van Aken.

Meer info & reserveer plekken

RODE ZAAL

Martijn Koning
Appeltjes Schillen
20:15 uur

We zeggen niet vaak wat we van elkaar vinden, want als we dat doen ontstaan er vaak hele ongemakkelijke situaties. Martijn Koning houdt van ongemakkelijke situaties. Sterker nog: Martijn is een ongemakkelijke situatie. Hij vertelt de mensen eens flink de waarheid. Over zichzelf!

“Koning toont zijn grote verteltalent…” - de Volkskrant, ★★★★

Meer info & bestel kaarten

BLAUWE ZAAL

De herontdekking van de hemel
Manu van Kersbergen ft. .multibeat
20:30 uur

Spoken-word-artiest Manu en muziekcollectief .multibeat presenteren met ‘De herontdekking van de hemel’ de uitkomst van hun onderzoek naar de crossover tussen woordkunst en compositie.

Meer info & bestel kaarten

BAR / FOYER

Lancering Theater Kater
22:00 uur
Gratis te bezoeken

Met trots lanceren we ons eigen Meervaart-bier: een verfrissend blond bier. Manu van Kersbergen neemt deze avond het eerste biertje in ontvangst.

FOYER

Afterparty met DJ Shug La Sheedah
22:00 uur
Gratis te bezoeken

We sluiten de eerste avond van het Nationaal Theaterweekend af met een afterparty met DJ Shug La Sheedah. Voor de good vibes en een feelgood-feestje moet je bij Shug La Sheedah zijn. R&B, classics, swingbeats, hiphop, disco en afrotunes.

ZATERDAG 28 JANUARI

BACKSTAGE

Rondleidingen 'Backstage-tour Meervaart'
14:00 en 16:00 uur
Gratis te bezoeken

Heb jij altijd al willen weten hoe het er achter de schermen bij een theater aan toegaat? Tijdens het Nationaal Theaterweekend openen we onze deuren voor een speciale rondleiding door ons gebouw. Tijdens de rondleiding kom je zowel voor als achter de schermen van het theater en kom je op plekken die normaal niet voor bezoekers toegankelijk zijn.

Loop over ons podium, de coulissen, kleedkamers, artiestenfoyer en krijg mooie anekdotes mee van 45 jaar Meervaart. De rondleiding duurt maximaal 60 minuten en er is plek voor 13 personen per groep. Gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht.

Meer info & reserveer plekken

FOYER

Opening Expo People’s Champion + Q&A Guus Dubbelman & Yassine Boussaid
19:15 - 20:00
Gratis te bezoeken

‘Muhammad Ali heeft mijn leven bepaald. Zonder hem was ik nooit fotograaf geworden. We waren bevriend. Muhammad Ali was mijn vriend.’ Fotograaf Guus Dubbelman (Arnhem, 1957) heeft zijn rijke carrière te danken aan zijn ontmoeting met Muhammed Ali. Op achttienjarige leeftijd kwam hij Muhammed Ali in Nederland tegen en bouwde een bijzondere band op met de grootste sporter van de 20ste eeuw. Hij volgde hem op plekken op de wereld. De gym, thuis, onderweg en tijdens zijn gevechten in de ring.

Muhammed Ali was een poet, familieman, icoon en een groot sportman die generaties heeft geïnspireerd. In 2020 bracht Guus Dubbelman samen met journalist Erik Dijkstra een fotoboek boordevol verhalen uit. Het boek 'Ali was mijn vriend' ontving lovende recensies. Kom deze bijzondere serie foto's bekijken in de Meervaart.

Meer info & reserveer plekken

RODE ZAAL

Nai Barghouti & Amsterdams Andalusisch Orkest (UITVERKOCHT)
Tribute to Fairouz
20:15 uur

Na een memorabel optreden in het Bimhuis en een uitverkochte zaal in Tivoli Vredenburg staat Nai Barghouti wederom samen met het Amsterdams Andalusisch Orkest op het podium voor een ode aan de levende legende Fairouz!

Meer info & bestel kaarten

BLAUWE ZAAL

Club Guy & Roni invites
Mohamed Yusuf Boss en Lunatics & Poets
20:30 uur

In ‘LABA’ verkent choreograaf en danser Mohamed Yusuf Boss het onderwerp ‘thuis zijn’ vanuit de fundamenten van hiphop en andere dansstijlen. In ‘Postcards from a better place’ belicht Lunatics and Poets de donkere kant van de mens.

Meer info & bestel kaarten

FOYER

Afterparty met DJ Janai (Yallah! Yallah!)
22:00 uur
Gratis te bezoeken

We sluiten de tweede avond van het Nationaal Theaterweekend af met een afterparty met DJ Janai van Yallah! Yallah!. Verwacht de heetste en wildste partykrakers uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Yallah! Yallah! is hét collectief voor Arabische popcultuur in Nederland en België. We maken de Arabische wereld toegankelijk op plekken waar dit niet vanzelfsprekend is. We doorbreken de bubbel met clubnachten, concerten en festival-hostings en brengen verschillende culturen samen met verbindende maatschappelijke initiatieven. Yallah!

ZONDAG 29 JANUARI

STUDIO

Voorleestheater: Bo & Mo, verdwaald in de tijd met muzikale omlijsting Amsterdams Andalusisch Orkest
11:30 en 12:00 uur
Gratis te bezoeken

Tijdens het Nationaal Theaterweekend organiseren we naast voorstellingen ook verschillende gratis activiteiten, één daarvan is het voorleestheater: "Bo en Mo Verdwaald in de Tijd". Dit prentenboek geschreven door Rose Stories wordt voorgelezen door acteur Abdelkarim El Baz en ten horen gebracht met muzikale omlijsting van Anas Soudfa van het Amsterdams Andalusisch Orkest.

Meer info & reserveer plekken

RODE ZAAL

Rapunzel de Musical 4+
Theater Terra
14:00 uur

Beleef een sprookjesachtige middag in het theater met de familiemusical ‘Rapunzel’! Van Theater Terra, bekend van ‘Kikker’ en ‘Sneeuwwitje’. Voor iedereen vanaf 4 jaar. Een heks sluit het meisje Rapunzel op in een hoge toren, in het bos, maar op een dag rijdt er een Prins langs…

Meer info & bestel kaarten

BLAUWE ZAAL

Good Game (GG) 12+
Studio 52nd, het Geluid Maastricht en Asko|Schönberg
16:00 uur

‘Good Game (GG)’ is een muzikale voorstelling gemaakt door professionele theatermakers en gamers, ook voor wie er niets van snapt. Een ode aan de speler en het spel, de digitale toekomst, een reflectie op de invloed van gamen op je leven, maar vooral: een broodnodige break, AFK.

Meer info & bestel kaarten


Back to M-Talk

Meer M-Talk

Mon 09 January 2023

Recensie geschreven over de voorstelling 'Een leuk avondje uit'

Door onze Theater-reporter Tobias


Fri 30 December 2022

Vrolijk aan de haal met een muzikaal genie

Pieter Kramer en Don Duyns over hun ‘Wolfgang, het wonderjong’


Tue 27 December 2022

Recensie geschreven over 'Knock-Out' door Jakop Ahlbom Company

Door onze Theater-reporter Lynn-Morgan


Tue 27 December 2022

Recensie geschreven over de voorstelling 'Het Lijflied'

Door onze Theater-reporter Safiya