Het theater

Adopteer een stoel


Om ons te steunen kunt u nu een stoel bij ons adopteren! Hoeveel mensen kunnen er nou zeggen dat zij een theaterstoel met daarop hun eigen naam hebben?

De tribune in onze blauwe zaal wordt aankomende zomer vervangen, een kostbare investering waar we uw hulp hard bij nodig hebben. Met een succesvolle crowdfundingcampagne hebben we al ruim € 40.000,- opgehaald met dank aan onze bezoekers en andere klanten. Een bedrag waar we heel trots op zijn, maar om de zaal optimaal in te richten, komen we nog € 15.000,- tekort. We zoeken enthousiaste bezoekers en bedrijven die ons theater een warm hart toedragen en een stoel willen adopteren. Naast uw naamsvermelding op een stoel brengt het ook andere voordelen met zich mee. Een overzicht vindt u op onze website.

Na een succesvolle crowdfundingscampagne die in november 2016 ten einde is gekomen gaan we nog steeds verder met de verkoop van stoelen. Theater de Meervaart zoekt enthousiaste bezoekers en bedrijven die ons een warm hart toedragen en theaterstoelen willen sponsoren. De tribune in onze blauwe zaal is aan vervanging toe, een kostbare investering waar we uw hulp hard bij nodig hebben.

Om ons te steunen kunt u nu een stoel bij ons kopen, u heeft nog keuze uit 200 stuks! Hoeveel mensen kunnen er nou zeggen dat zij een theaterstoel met daarop hun eigen naam hebben? Naast dat het natuurlijk leuk is om een eigen stoel in een theater te ‘hebben’  brengt het ook een aantal mooie privileges met zich mee zoals:

• Naamsvermelding op uw stoel
• Naamsvermelding op de 'wall of fame'

  

Culturele ANBI

Al vanaf € 300,00 * kunt u een stoel sponsoren en op naam zetten van uzelf of andere persoon naar keuze. De werkelijke kosten vallen lager uit omdat de Meervaart de status heeft van een culturele ANBI. Hierdoor geldt er een extra giftenaftrek voor donateurs. Het sponsoren van een eigen stoel, of het schenken van een stoel aan een ander, wordt hierdoor nog voordeliger. Zo heeft u al een stoel vanaf €1,75 netto per maand!

Geefwet
Het totale bedrag van uw donatie kunt u over 5 jaar verdelen. Door de Geefwet zijn periodieke schenkingen tot 125% aftrekbaar. Hierbij geldt geen drempel of maximumaftrek. De hoogte van de belastingteruggave bij een periodieke schenking is afhankelijk van uw inkomen. Via de schenkcalculator kunt u berekenen hoeveel de stoel u op jaarbasis netto kost.


Kosten

Omdat de ene stoel beter zicht biedt op het toneel dan de andere, verschillen de kosten per stoel. Op deze zaalplattegrond kunt u de kosten per stoel zien.

Tussen €1,75 en €2,93 netto per maand* (€300 bruto over vijf jaar)
Tussen €2,92 en €4,90 netto per maand* (€500 bruto over vijf jaar)
Tussen €4,08 en €6,85 netto per maand* (€700 bruto over vijf jaar)
Tussen €5,83 en €9,78 netto per maand* (€1000 bruto over vijf jaar)

* Na belastingaftrek; nettobedrag is afhankelijk van uw bruto jaarinkomen. Klik hier voor uw situatie.

Voor bedrijven
Als een bedrijf De Meervaart steunt en bijdraagt aan de nieuwe tribune dan is dat extra aantrekkelijk, omdat De Meervaart een ANBI status heeft.
Giften aan algemeen nut beogende instellingen (ANBI'S) mogen door bedrijven van de winst afgetrokken worden. De aftrek van de winst mag zelfs verhoogd worden met 50%.
Deze verhoging is maximaal €2500.
Bedraagt een gift bijvoorbeeld €1000 dan is de verhoging (50%) €500 en bedraagt het aftrekbare bedrag dus €1500. Belangrijk is dat het een gift betreft en geen sponsoring om in aanmerking te komen voor de aftrek.

 
Contact
Heeft u interesse om een stoel te adopteren? Stuur dan een email  naar mijnstoel@meervaart.nl en wij nemen contact met u op voor de verdere administratieve afhandeling. Of u kunt bellen naar 020- 410 77 14

 

 

Ik sponsor graag een stoel!

Ja, ik heb interesse in het sponsoren van een stoel

Wij zullen spoedig contact met u opnemen. Geeft u aub aan wat uw voorkeur heeft: 
x

Meld u aan voor de
Meervaart nieuwsbrief!

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze voorstellingen, nieuwtjes en aanbiedingen.