Het theater

Sponsor een stoel


De verkoop van stoelen gaat door!

Na een succesvolle crowdfundingscampagne die in november 2016 ten einde is gekomen gaan we nog steeds verder met de verkoop van stoelen. Theater de Meervaart zoekt enthousiaste bezoekers en bedrijven die ons een warm hart toedragen en theaterstoelen willen sponsoren. De tribune in onze blauwe zaal is aan vervanging toe, een kostbare investering waar we uw hulp hard bij nodig hebben. 

Met de crowdfunding hebben we ruim € 20.000 opgehaald met dank aan onze bezoekers en andere klanten. Een bedrag waar we heel trots op zijn, maar nog lang niet genoeg voor een geheel nieuwe tribune. 

Om ons te steunen kunt u nu een stoel bij ons kopen, u heeft nog keuze uit 200 stuks! Hoeveel mensen kunnen er nou zeggen dat zij een eigen theaterstoel bezitten? Naast dat het natuurlijk leuk is om een eigen stoel in een theater te ‘hebben’  brengt het ook een aantal mooie privileges met zich mee:

• Naamsvermelding op uw stoel
• Naamsvermelding op de 'wall of fame'
• U kunt op uw stoel plaatsnemen tijdens de feestelijke opening van de nieuwe tribune
• U krijgt de eerste mogelijkheid om uw persoonlijke plaats te reserveren bij aanvang van een nieuw seizoentheaterseizoen
 

Zomer 2018
Ons oorspronkelijke doel was om in de zomer van 2017 een nieuwe tribune te realiseren. We hebben verschillende bezoektripjes gemaakt om tribunes in andere theaterzalen te bekijken. Aan de hand daarvan hebben we een plan van eisen opgesteld en zijn drie bedrijven geselecteerd die zo'n tribune voor ons zouden kunnen bouwen. De offertes zijn inmiddels binnen. Tegelijkertijd met ander fantastisch nieuws.

De Meervaart wordt namelijk één van de groenste theaters van Amsterdam. Dankzij een lening van het Duurzaamheidsfonds van de Gemeente Amsterdam en een subsidie van de Rijksoverheid kunnen we het pand de komende maanden verduurzamen en zonnepanelen op het dak plaatsen. Met deze ingrepen stoten we straks 40% minder CO2 uit. We zijn heel blij dat we op deze manier een steentje kunnen bijdragen aan een beter milieu.

Het bezorgt ons echter ook gedeelde gevoelens. We hebben slechts beperkt de tijd (juli en augustus 2017) om alle benodigde duurzaamheidswerkzaamheden uit te voeren. De renovatie van de Blauwe Zaal en vervanging van de tribune moeten we daarom noodgedwongen uitstellen tot de zomer van 2018.

We pakken deze zomer wel de ventilatie van de blauwe zaal aan en de technische installatie wordt onder handen genomen. Door die werkzaamheden nu te doen, hebben we volgende zomer meer ruimte om de rest van de zaal te renoveren.

Wij zijn zeer enthousiast over de inspanningen die we doen om ons theater te verduurzamen en wij hopen dat u dat ook bent. Als er ontwikkelingen zijn, plaatsen we dat onder andere op deze website.

 

 

Culturele ANBI

Al vanaf € 300,00 * kunt u een stoel sponsoren en op naam zetten van uzelf of andere persoon naar keuze. De werkelijke kosten vallen lager uit omdat de Meervaart de status heeft van een culturele ANBI. Hierdoor geldt er een extra giftenaftrek voor donateurs. Het sponsoren van een eigen stoel, of het schenken van een stoel aan een ander, wordt hierdoor nog voordeliger. Zo heeft u al een stoel vanaf €1,75 netto per maand!

Geefwet
Het totale bedrag van uw donatie kunt u over 5 jaar verdelen. Door de Geefwet zijn periodieke schenkingen tot 125% aftrekbaar. Hierbij geldt geen drempel of maximumaftrek. De hoogte van de belastingteruggave bij een periodieke schenking is afhankelijk van uw inkomen. Via de schenkcalculator kunt u berekenen hoeveel de stoel u op jaarbasis netto kost.


Kosten

Omdat de ene stoel beter zicht biedt op het toneel dan de andere, verschillen de kosten per stoel. Op deze zaalplattegrond kunt u de kosten per stoel zien.

Tussen €1,75 en €2,93 netto per maand* (€300 bruto over vijf jaar)
Tussen €2,92 en €4,90 netto per maand* (€500 bruto over vijf jaar)
Tussen €4,08 en €6,85 netto per maand* (€700 bruto over vijf jaar)
Tussen €5,83 en €9,78 netto per maand* (€1000 bruto over vijf jaar)

* Na belastingaftrek; nettobedrag is afhankelijk van uw bruto jaarinkomen. Klik hier voor uw situatie.

Voor bedrijven
Als een bedrijf De Meervaart steunt en bijdraagt aan de nieuwe tribune dan is dat extra aantrekkelijk, omdat De Meervaart een ANBI status heeft.
Giften aan algemeen nut beogende instellingen (ANBI'S) mogen door bedrijven van de winst afgetrokken worden. De aftrek van de winst mag zelfs verhoogd worden met 50%.
Deze verhoging is maximaal €2500.
Bedraagt een gift bijvoorbeeld €1000 dan is de verhoging (50%) €500 en bedraagt het aftrekbare bedrag dus €1500. Belangrijk is dat het een gift betreft en geen sponsoring om in aanmerking te komen voor de aftrek.

 


Contact
Neem voor meer informatie contact met ons op via mijnstoel@meervaart.nl of 020- 410 77 14.

 

 
Studio: 4West Studio: Express your best

 

 

Ik sponsor graag een stoel!

Ja, ik heb interesse in het sponsoren van een stoel

Wij zullen spoedig contact met u opnemen. Geeft u aub aan wat uw voorkeur heeft: 
x

Meld u aan voor de
Meervaart nieuwsbrief!

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze voorstellingen, nieuwtjes en aanbiedingen.