Het theater

Adopteer een stoel


Adopteer een stoel
Om De Meervaart te steunen kunt u een stoel bij ons adopteren. Hoeveel mensen kunnen er nou zeggen dat zij een theaterstoel met daarop hun eigen naam hebben? Op dit moment zijn dat er meer dan 60. We zoeken meer enthousiaste bezoekers en bedrijven die ons theater een warm hart toedragen en een stoel willen adopteren.

Culturele ANBI
Al vanaf € 300,00 * kunt u een stoel sponsoren en op naam zetten van uzelf of andere persoon naar keuze. De werkelijke kosten vallen lager uit omdat De Meervaart de status heeft van een culturele ANBI.

Hierdoor geldt er een extra giftenaftrek voor donateurs. Het sponsoren van een eigen stoel, of het schenken van een stoel aan een ander, wordt hierdoor nog voordeliger. Zo heeft u al een stoel vanaf € 1,75 netto per maand!

Geefwet
Het totale bedrag van uw donatie kunt u over 5 jaar verdelen. Door de Geefwet zijn periodieke schenkingen tot 125% aftrekbaar. Hierbij geldt geen drempel of maximumaftrek. De hoogte van de belastingteruggave bij een periodieke schenking is afhankelijk van uw inkomen. Via de schenkcalculator kunt u berekenen hoeveel de stoel u op jaarbasis netto kost.

Kosten
Omdat de ene stoel beter zicht biedt op het toneel dan de andere, verschillen de kosten per stoel. Op deze zaalplattegrond kunt u de kosten per stoel zien.
Tussen € 1,75 en € 2,93 netto per maand* (€ 300 bruto over vijf jaar)
Tussen € 2,92 en € 4,90 netto per maand* (€ 500 bruto over vijf jaar)
Tussen € 4,08 en € 6,85 netto per maand* (€ 700 bruto over vijf jaar)
Tussen € 5,83 en € 9,78 netto per maand* (€ 1.000 bruto over vijf jaar)

* Na belastingaftrek; nettobedrag is afhankelijk van uw bruto jaarinkomen. Klik hier voor uw situatie.

Voor bedrijven
Als een bedrijf De Meervaart steunt en bijdraagt aan de nieuwe tribune dan is dat extra aantrekkelijk, omdat De Meervaart een ANBI status heeft.

Giften aan algemeen nut beogende instellingen (ANBI'S) mogen door bedrijven van de winst afgetrokken worden. De aftrek van de winst mag zelfs verhoogd worden met 50%. Deze verhoging is maximaal € 2.500.

Bedraagt een gift bijvoorbeeld €1000 dan is de verhoging (50%) € 500 en bedraagt het aftrekbare bedrag dus € 1.500. Belangrijk is dat het een gift betreft en geen sponsoring om in aanmerking te komen voor de aftrek.

Contact
Heeft u interesse om een stoel te adopteren? Stuur dan een email naar mijnstoel@meervaart.nl en wij nemen contact met u op voor de verdere administratieve afhandeling. Of u kunt bellen naar 020- 410 77 14.
 

Ik sponsor graag een stoel!

Ja, ik heb interesse in het sponsoren van een stoel

Wij zullen spoedig contact met u opnemen. Geeft u aub aan wat uw voorkeur heeft: