Het theater

Oxville Cinema


De Meervaart gaat films draaien, uiteenlopend van blockbusters tot arthouse cinema voor jong en oud. Oxville Cinema is opgericht door Carlo Dias, Aydin Dehzad en Bas Broertjes. Toen zij elkaar in 2016 tegenkwamen op het filmfestival van Cannes kwamen ze achter een gezamenlijk gemis. Film leeft ontzettend in Amsterdam, maar in hun buurt – Nieuw-West - konden ze niet naar de bioscoop. Uiteindelijk besloten ze zelf het heft in eigen handen te nemen en richtten ze Stichting Oxville op.

Oxville Cinema

Het wiel hoeft niet opnieuw te worden uitgevonden en daarom waren wij op zoek naar een plek waar wij gebruik konden maken van de reeds aanwezige faciliteiten, netwerk en publieksbereik. Theater de Meervaart bleek daarin de perfect partner. Niet alleen had de Meervaart in het verleden al ervaring met het vertonen van films, onze visies sloten ook nog eens naadloos op elkaar aan. Het trio is reeds een decennium actief in het distributie- en productiewezen en ziet met Oxville Cinema de uitgelezen kans om hun passie voor film over te brengen op Nieuw-West.

Wij verwachten dat het theater en filmhuis elkaar gaan versterken. Samen met haar bewoners wensen zij een community op te bouwen van filmliefhebbers. Het filmaanbod willen zij zo breed mogelijk opzetten zodat iedereen – van jong tot oud – bediend kan worden. Van arthouse tot blockbusters.

Oxvikle Cinema