Het theater

Voor scholen


Schoolvoorstellingen basisonderwijs 2018|2019

De Meervaart laat kinderen uit Amsterdam Nieuw-West kennis maken met de verschillende podiumkunsten. U kunt voor uw school kiezen uit verschillende disciplines en voor elke leeftijdsgroep is er de mogelijkheid om een sprankelend, spannend of ontroerende voorstelling te komen bekijken.

Wij bieden bij elke schoolvoorstelling een educatief programma aan dat op uw school zelf wordt uitgevoerd door ervaren theaterdocenten. Sinds 2008 hebben wij hiermee bijna 20.000 kinderen bereikt. In 2018|2019 bieden wij zeven nieuwe schoolvoorstellingen en 1 brede schoolproject aan. Ons aanbod is gebundeld in een brochure gezamenlijk met het aanbod van andere Amsterdamse theaterinstellingen.

Klik hier voor de brochure van de schoolvoorstellingen 2018|2019. 

Of vraag de papieren brochure aan via educatie@meervaart.nl. We leveren dan ook meer uitgebreide informatie over ons educatieprogramma voorafgaand en na de voorstellingen.

Inschrijven
U kunt zich vanaf 11 april 2018 voor de voorstellingen inschrijven via amsterdamsetheaters.plannedculture.nl

Toewijzing
De Meervaart wil zo veel mogelijk groepen plaatsen en maakt daarom een indeling op basis van de volgorde van binnenkomst van de inschrijvingen.

Vragen
Voor vragen kunt u contact opnemen met Kyara Hoekerswever: educatie@meervaart.nl of 020-4107764.

 

Schoolvoorstellingen voortgezet onderwijs 2018|2019

Voor jongeren in het voortgezet onderwijs bieden wij zowel een programma tijdens schooltijd als op verzoek en in overleg met de gezelschappen een programma rondom de voorstellingen die ’s avonds in de Meervaart te zien zijn. Ons gehele programma vindt u op deze website. Klik hier voor de brochure van de schoolvoorstellingen 2018|2019. Of vraag de papieren brochure aan via wdraaijer@meervaart.nl

Inschrijven
U kunt zich vanaf 11 april 2018 inschrijven voor de voorstellingen die plaatsvinden in de Meervaart via amsterdamsetheaters.plannedculture.nl

De meeste gezelschappen bieden educatieve programma’s rondom de voorstellingen en in sommige gevallen maken wij een programma op maat. De informatie hierover vindt u in de brochure.

 

Voor vragen kunt u contact opnemen via wdraaijer@meervaart.nl of 020 – 4107708.

Theater Educatie

Theatereducatie Amsterdam

 

De Meervaart is aangesloten bij Theatereducatie Amsterdam. Theatereducatie Amsterdam is een overkoepelend orgaan van podia en gezelschappen in Amsterdam met als doelstelling kunsteducatie nog beter op de kaart te zetten. Middels onderwijs brengen we kinderen en jongeren zowel actief als receptief in aanraking met theater. Daarnaast maken we ons sterk om een betere verbinding te leggen tussen de culturele instellingen, het onderwijs en de gemeente/politiek.

Aangesloten partners bij Theatereducatie Amsterdam: de Toneelmakerij, de Krakeling, de Meervaart, Bijlmer Parktheater, Podium Mozaïek, Theater Frascati, Internationaal Theater Amsterdam (voorheen Stadsschouwburg Amsterdam en Toneelgroep Amsterdam), Theater Bellevue, ISH Dance Collective, ICK, Nationale Opera& Ballet en het Poldertheater.