di 17 september 2019

Verrassend en speciaal! Acrobatiek, muziek en meer.

Recensie van theaterreporter Amaya

Terug naar M-Talk
Het nieuwe theaterseizoen is weer van start! Gisteravond hebben wij een mooie seizoensopening gehad en ook onze theaterreporters zijn alweer hard aan het werk.

Reporter Amaya bezocht deze week een doorloop van de voorstelling ‘Pie in the Sky’ in Hoofddorp en schreef daar een mooie recensie over. De voorstelling gaf zij maar liefst 4-sterren!

‘Vooraf heb ik op internet over de voorstelling gelezen. Daarom verwachtte ik een hele actieve voorstelling met veel variatie. Dat klopte helemaal! De acrobaten waren heel ‘cool’. De trucjes waren soms heel spannend, bijvoorbeeld dat het meisje in handstand stond bij één van de jongens en daarna ‘vloog’, om bij de andere jongen op zijn handen te landen met haar voeten. Dan moet je echt vertrouwen hebben in elkaar.

Het verhaal wordt verteld met de bewegingen en de muziek, want er wordt niet gepraat. Er is geen vast verhaal, maar meer dat je zelf het verhaal erbij denkt. Voor mij was het interessant. Het verhaal erbij denken gaat vanzelf, als er iets gebeurt, dan bedenk je er steeds iets nieuws bij en zo gaat je eigen verhaal verder. Beeldend theater was voor mij nieuw. Ik wist niet dat er niet gepraat werd, maar ik heb dat helemaal niet gemist. Juist wel goed eigenlijk. Interessant hoe het allemaal in elkaar gezet is.

De muziek was apart, maar het past er helemaal bij. Veel in de voorstelling gaat over ‘lucht’ en de muziek wordt ook met veel luchtgeluiden gemaakt. Zelfs een stofzuiger doet mee! Ik heb zelfs één instrument gehoord dat op een hele onverwachte plek geluid maakt. Ook is er een grappige en bijzondere luchtbuizenconstructie met strijkstok.

Het decor was heel speciaal. In het begin liggen er grote lappen stof op de grond. Al die lappen hebben ieder hun eigen grote verrassing. Echte verrassingen, want niets was zoals ik verwachtte. Ik vond het spectaculair, want sommige bouwsels zijn speciaal gemaakt voor deze voorstelling en nergens anders te zien. Ik heb vaak gedacht ‘wat wordt het?’, ‘wat komt daar tevoorschijn?’, ‘wow, dat maakt ook geluid’, ‘wat gaan ze ermee doen?’. Dus heel spannend, interessant en ook veel gekkigheid, zoals een gitaar bespelen met een strijkstok.

Dus, geniet, laat je inspireren, bedenk je eigen verhaal en zie wat er komt!’

Enthousiast geworden? Bestel je kaarten voor 'Pie in the Sky' via onze website: https://www.meervaart.nl/theater/programma/details/569/pie-in-the-sky-boost. Op 18 en 19 september te zien in de Meervaart.


Terug naar M-Talk

Meer M-Talk

zo 15 december 2019

Een groene Meervaart

"Code for a Sustainable Built Environment"


zo 01 december 2019

'Melk & Dadels' & Fayage creëren een culinaire ontmoeting

Schuif aan in de Meervaart


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief