wo 23 oktober 2019

Meervaart Studio Film Lab werkt samen met de Nederlandse Filmacademie

Een een uniek platform voor het ontwikkelen van jong Amsterdam filmtalent.

Meervaart Studio Film Lab werkt samen met de Nederlandse Filmacademie
Meervaart Studio Film Lab werkt samen met de Nederlandse Filmacademie
Meervaart Studio Film Lab werkt samen met de Nederlandse Filmacademie
Terug naar M-Talk
Het is donderdag 10 oktober, het bruist in de Green Room van Meervaart Studio. Het Film Lab is net van start gegaan. Coach Orville Yssel vertelt vol passie over verhalen opbouwen en de basisprincipes van scriptschrijven. De klas let op en doet mee aan de opdracht: een synopsis maken. Na een paar minuten, begint iedereen te vertellen. Eerst voorzichtig maar langzaamaan steeds openlijker.

Elk seizoen coached Meervaart Studio zo’n 20 jonge Amsterdamse talenten, die wekelijks op de donderdagavond samenkomen in het Film Lab, een uniek platform voor het ontwikkelen van jong Amsterdam filmtalent. Meedoen met het lab is een goede eerste stap om kennis te maken met de media wereld. Net als in alle andere Labs’s van Meervaart Studio staat ook in dit Lab experimenteren voorop. Er wordt niet gelet op opleiding en achtergrond, maar op ambities en mogelijkheden.

Er wordt niet gelet op opleiding en achtergrond, maar op ambities en mogelijkheden 

Naast zijn werk als Art Director en Producer vind Yssel het erg belangrijk om jonge talenten te coachen. “Eerlijk, ik vind lesgeven soms leuker dan in een professionele context werk maken, alles kan nog hier ofzo en dat verlies je toch een beetje in een commerciële setting”.

Naast dat participeren in kunst- en cultuur kan bijdragen aan creatieve competenties, draagt het ook bij aan de sociale competenties van een mens. In Meervaart Studio worden er vriendschappen voor het leven gesloten.

Deelnemer Sophia vertelt: ‘Tijdens mijn deelname aan het Film Lab heb ik geleerd om mijn passie te volgen en zelfstandig dingen te leren. Ik denk dat ik zonder Meervaart Studio er nooit aan zou hebben gedacht om me aan te melden bij de Filmacademie. Komend jaar ga ik daar met een opleiding beginnen.

Aandachtig wordt er geluisterd, gediscussieerd en vooral veel gelachen. De komende weken werkt het team aan 5 korte films.

Samenwerkingen 

Meervaart Studio streeft ernaar om met elk Lab minimaal een nauwe samenwerking te hebben met een opleiding of bedrijf. Deze samenwerkingen leveren weer nieuwe inzichten en een nieuw netwerk op voor de deelnemers.

Jaarlijks stromen meerdere talenten door naar het kunstvakonderwijs en het creatieve werkveld.

Sinds 2018 zijn we een intensieve samenwerking gestart met o.a. de Nederlandse Filmacademie. De Filmacademie betaalt alumni om aan ons Film Lab mee te werken en biedt de mogelijkheid om de resultaten te screenen in de academie. Hierdoor stromen jaarlijks meerdere talenten door naar het kunstvakonderwijs en het creatieve werkveld, zo ook een aantal Film Lab deelnemers.

We kunnen niet wachten te ontdekken wat de toekomst voor ons in petto heeft.


Terug naar M-Talk

Meer M-Talk

wo 13 januari 2021

Laatste nieuws rondom de coronamaatregelen

Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt


di 12 januari 2021

Interview: Fonds ZOZ & ZOZ Academy

We gaan de tegenstellingen in de samenleving aan met onze projecten.


wo 06 januari 2021

Jaap: “optreden in de Meervaart is altijd één groot feest”.

Een visie op Nieuw-West


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief