vr 22 november 2019

Le trio Joubran opnieuw in de Meervaart!Le trio Joubran opnieuw in de Meervaart!
Le trio Joubran opnieuw in de Meervaart!
Le trio Joubran opnieuw in de Meervaart!
Le trio Joubran opnieuw in de Meervaart!
Le trio Joubran opnieuw in de Meervaart!
Terug naar M-Talk
Na het succesvolle en uitverkochte concert vorig jaar en de release van hun album ‘The Long March’ is Le Trio Joubran dit jaar op 02 november opnieuw teruggekeerd naar de Meervaart voor een samenwerking met onze makers van het Amsterdams Andalusisch Orkest (AAO) en ‘Fayage, de Reis’

Het AAO ondersteunde het Palestijnse trio, gevormd door de broers Samir, Wissam en Adnan Joubran, tijdens dit concert en brachten Andalusische klanken met zich mee. De basis van de muziek van Le Trio Jourban is voornamelijk Arabisch en vertoont ook invloeden van jazz, flamenco en westerse klassieke muziek. Ze wisselen elkaar af met verfijnde improvisaties, kruisen elkaar in perfecte harmonie en nemen het publiek mee langs de rijke Oosterse maqam-tradities. Het was dus letterlijk een avond vol wereldmuziek uit verschillende windstreken.

Wederom was het concert van de heren volledig uitverkocht. Wij hopen dan ook van harte de broers volgend jaar weer te verwelkomen in de Meervaart.

'Fayage, de reis' staat in het teken van 50 jaar Marokkaanse migratie in Nederland.
Door betekenis te geven aan migratie uit het verleden, maar vooral ook het heden kunnen we de verhalen vertellen aan diverse generaties in Amsterdam. Met het project Fayage is het de bedoeling dat we verhalen eren en een plek geven in de gezamenlijke geschiedenis.


Terug naar M-Talk

Meer M-Talk

wo 27 mei 2020

Lockdown: Maak kennis met Jeroen, de man achter de schermen

Hij doet normaal gesproken, gekleed in het zwart, zo onopvallend mogelijk zijn werk.


di 26 mei 2020

M-Talk Live #2: Tragedy of Slaughtervaart

Live vanuit je woonkamer


wo 20 mei 2020

Onze deuren gaan weer op een kier!

Intieme voorstellingen in een bijzondere setting


di 19 mei 2020

Van filmhuis naar films thuis:

De gezichten achter Oxville Cinema aan het woord


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief