zo 01 december 2019

'Melk & Dadels' & Fayage creëren een culinaire ontmoeting

Schuif aan in de Meervaart

'Melk & Dadels' & Fayage creëren een culinaire ontmoeting
'Melk & Dadels' & Fayage creëren een culinaire ontmoeting
'Melk & Dadels' & Fayage creëren een culinaire ontmoeting
'Melk & Dadels' & Fayage creëren een culinaire ontmoeting
Terug naar M-Talk
De voorstelling ‘Melk & Dadels’ van de makers ROSE Stories & Daria Bukvic is na het grote succes van vorig seizoen teruggekeerd in de Meervaart op zaterdag 12 oktober jl. Voorafgaand aan de voorstelling vond er een diner plaats, georganiseerd door Fayage en Nadia Zerouali.

De hele deze avond is er gegeten, gepraat, geluisterd en uiteindelijk genoten van de voorstelling. Regisseur Daria Bukvic creëerde samen met ex-parlementariër en schrijver Tofik Dibi een zelfbewuste kijk in de Marokkaans-Nederlandse cultuur die niet eerder werd vertoond.

Deze voorstelling met rauwe, persoonlijke en grappige getuigenissen van vier jonge Marokkaans-Nederlandse actrices zal daar voorgoed verandering in brengen. Hun verhalen zijn hard en duidelijk over de pijn, en zacht en kwetsbaar over de vreugde in de Marokkaanse én Nederlandse cultuur.

Ook deze avond was weer volledig uitverkocht en zeer goed ontvangen. Tijdens het diner zijn er gerechten geserveerd geinspireerd op het nieuwe kookboek ‘Henna Hanina’ (‘Lieve Oma’) door Nadia Zerouali, bereid door de tv-kok en culinair schrijfster zelf, samen met Samira Dahmani (Couscousbar) en is gekoppeld aan project Fayage, een initiatief van de Meervaart. 

'Fayage, de reis' staat in het teken van 50 jaar Marokkaanse migratie in Nederland.
Door betekenis te geven aan migratie uit het verleden, maar vooral ook het heden kunnen we de verhalen vertellen aan diverse generaties in Amsterdam. Met het project Fayage is het de bedoeling dat we verhalen eren en een plek geven in de gezamenlijke geschiedenis.


Terug naar M-Talk

Meer M-Talk

wo 27 mei 2020

Lockdown: Maak kennis met Jeroen, de man achter de schermen

Hij doet normaal gesproken, gekleed in het zwart, zo onopvallend mogelijk zijn werk.


di 26 mei 2020

M-Talk Live #2: Tragedy of Slaughtervaart

Live vanuit je woonkamer


wo 20 mei 2020

Onze deuren gaan weer op een kier!

Intieme voorstellingen in een bijzondere setting


di 19 mei 2020

Van filmhuis naar films thuis:

De gezichten achter Oxville Cinema aan het woord


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief