vr 07 februari 2020

Pinkpop, BABY!

Maak kennis met de acht vrijwilligers van Meervaart Studio

Pinkpop, BABY!
Terug naar M-Talk
Wie zijn ze, wat is hun verhaal en waar zien ze zichzelf over 5 jaar?

De bruisende studioruimtes van de Meervaart zijn dagelijks (ook in de weekenden!) van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat geopend voor workshops, masterclasses en andere activiteiten. Een groep van acht Amsterdamse jongeren is verantwoordelijk voor het hele pand, ook na kantoortijd. We vinden het de hoogste tijd om deze vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Wie zijn ze, en wat is hun verhaal?

We stellen ze graag aan je voor. Maak kennis met Anas (27), Imane (24), Kymani (20), Leslie (27), Megan (19), Mounaim (22), Noa (19) en Rens (21).

Allemaal hebben ze een persoonlijke binding met Meervaart Studio. Zo is de één oud-deelnemer van één van de workshops en de ander oud-stagiaire. Grote kans dat je bij binnenkomst in Meervaart Studio wordt begroet door één van hen, vriendelijk en met een grote lach.

Wat betekent Meervaart Studio voor jullie?
Mounaim: Thuiskomen.
Anas: Inderdaad, een plek van thuiskomen. Thuiskomen naar een groep mensen die het zelfde willen als jij. Het leuke hiervan is dat je het niet alleen doet, maar dat we het allemaal samen doen.
Leslie: Familie.
Kymani: Voor mij is het een plek waar ik kan groeien in alles wat ik leuk vind om te doen, een plek waar ik kan netwerken en plek die voelt als thuis.
Rens: Een plek waar dromen doelen worden.
Imane: Een veilige plek om anderen te leren kennen en jouw creativiteit te verreiken door workshops of leuke gesprekken die je voert.

Hoe ziet jullie dagelijkse leven er uit?
Anas:
Ik ga alle dagen van de week naar school. Daarnaast werk ik als DJ onder de naam Hendrixxx en organiseer ik één keer in de maand een feestje in Club Nova genaamd Onverstanding.
Leslie: Momenteel studeer ik nog aan de HvA. Voor mijn studie loop ik stage bij Encore Amsterdam, waar ik ook af en toe in de weekenden draai als DJ. De rest van de uren werk ik in een restaurant in Amsterdam.
Megan: Naar school gaan, stage lopen en werken, maar in mijn vrije tijd besteed ik veel uren aan tekenen, schilderen, schrijven, fotografie en koken.
Rens: De meeste tijd en liefde zit in de band GLISS. Daarnaast geef ik workshops op basis- en middelbare scholen.

Welke taken hebben jullie nog meer, naast de sfeer bewaken?
Imane: Als eerste maak ik een rondje door het pand en zet alle lichten en geluidsystemen aan, ook controleer ik of alle ruimtes netjes zijn opgeruimd. De rest van de dag ontvang ik iedereen die binnenkomt. Ik zorg dat alle namen genoteerd worden en bel eventueel na wanneer deelnemers niet aanwezig zijn. Daarnaast help ik gedurende de dag de docenten als ze vragen hebben. Aan het eind van de dag ruim ik alle ruimtes weer netjes op en sluit ik alles af.
Mounaim: En natuurlijk zorgen wij ervoor dat iedereen veilig is en zich op haar of zijn gemak voelt.

Wat is jullie favoriete workshop in het aanbod van Meervaart Studio?
Leslie: De DJ workshop. Ik ben daar ooit begonnen en word enorm blij als ik een draaitafel zie.
Anas: Mijn favoriet is de DJ masterclass van Waxfiend. Ik deed zelf mee en heb er enorm veel van geleerd. Tijdens deze masterclass kreeg ik les van één van de beste dj’s uit Nederland, en dat in mijn eigen Meervaart!
Noa: Dat is geen workshop maar het dansfestival Break A Leg! En wat ik momenteel voorbij zie komen van het Theater Lab ziet er ook echt tof uit. Dat ga ik zeker volgen, als ik ooit de ballen krijg om auditie te doen.

Wat is jullie mooiste herinnering aan Meervaart Studio?
Imane: De film masterclass van Madja Admin is mij altijd bijgebleven, omdat het voor mij de eerste keer was dat ik geconfronteerd werd met iemand die uit dezelfde omgeving kwam als ik en leefde van de supermooie dingen die hij maakte. Dat inspireerde me en liet me realiseren dat ik dat ook zou kunnen bereiken.
Rens: Eén herinnering is onmogelijk. Maar het vertrouwen, de openheid en support die ik heb mogen ontvangen vanaf jonge leeftijd heeft mij het zelfvertrouwen en de drive gegeven die ik nodig had om te worden wie ik vandaag de dag ben.
Megan: Mijn mooiste herinnering is aan de bingo met ouderen uit de buurt tijdens onze jaarlijkse Vrijheidsmaaltijd op 05 mei.
Noa: Mijn hele stageperiode was top. Het was één van de fijnste jaren van mijn leven tot nu toe. Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen en daarnaast mezelf goed kunnen ontwikkelen.

Er wordt dus hard gewerkt aan jullie toekomst. Hoe denk je dat je leven eruit ziet over 5 tot 10 jaar?
Rens: Pinkpop, BABY!
Kymani: Over 5 jaar hoop ik me als filmmaker zo te hebben ontwikkeld dat ik authentiek werk maak waar ik een groot publiek mee bereik. Daarnaast hoop ik een goed begin te hebben gemaakt aan mijn muziekcarrière.
Anas: Ik hoop dat ik een gevestigde naam ben in de entertainmentwereld en een inspiratiebron voor mensen die het gevoel hebben dat ze lost zijn of denken dat ze iets niet kunnen.

En last but not least… Hebben jullie nog tips aan onze huidige of toekomstige deelnemers?
Noa: Wees jezelf en probeer vooral nieuwe dingen uit.
Megan: Just keep it going! Twijfel niet en meld je gewoon aan! This is the place to be als je graag verder wilt met je talent en serieus genomen wilt worden.
Rens: Je kan jezelf elke dag opnieuw uitvinden, mits je er bent. Niks gebeurt vanzelf, maar alles kan gebeuren.

 

 

 


Terug naar M-Talk

Meer M-Talk

di 31 maart 2020

Lockdown: Maak kennis met onze marketingafdeling...

en win leuke prijzen!


ma 24 februari 2020

Goede reden voor een feestje

50 jaar Marokkaanse migratie


wo 12 februari 2020

Back to Oz (8+) blijkt "echt een aanrader"

Theaterreporters Lena en Tobias delen hun mening


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief