wo 12 februari 2020

Back to Oz (8+) blijkt "echt een aanrader"

Theaterreporters Lena en Tobias delen hun mening

Back to Oz (8+) blijkt
Terug naar M-Talk
Op zondag 09 februari was de muzikale familievoorstelling 'Back to Oz' (8+) in de Meervaart te zien. Een samenwerking tussen Het Filiaal theatermakers, Stadsschouwburg Utrecht, K.O. Brass! en Slagwerk Den Haag. De jeugdige theaterreporters Lena en Tobias namen voor ons een kijkje.

Tobias
Doortje, Stro, Blik en Leeuw volgen het gele pad naar de groene stad: naar de grote tovenaar van Oz. Doortje is plotseling het land van Oz binnen komen vallen en ze wil het liefst weer naar huis, maar dat is niet zo makkelijk. 

Ik vond de voorstelling heel erg leuk omdat er heel veel dingen live waren. Zoals de muziek: er was een trompet, tuba, trombone en een grote trom en een drumstel. Ook werden de beelden op het scherm live, ter plekke gemaakt. Dat vond ik zo bijzonder!

Het verhaal vond ik heel leuk, omdat er zo veel te zien was. Doortje komt onderweg naar de tovenaar van alles tegen, ook hele enge dingen, maar gelukkig zitten er ook leuke grapjes in en liedjes. De acteurs vond ik heel goed spelen en ik herkende er ook eentje van (de laffe leeuw). Ik vond het decor wel een beetje rommelig, omdat ik de lichtjes van de muzikanten kon zien.

De voorstelling was fantastisch: spannend en heel mooi gemaakt. 5 sterren!


Lena 
Een hart, hersens, moed én een enkeltje Hilversum. Dat is wat Blik, Stro, leeuw en Doortje wilden. Of hadden ze dat misschien al…?

Doortje presenteert elke dag het nieuws maar krijgt heel veel negativiteit van kijkers en haar collega’s. Ze wil naar een andere wereld om even echt zichzelf te kunnen zijn. Door een wervelwind wordt dat werkelijkheid. Ze komt in het land van Oz waar alles anders is. Toch voelt ze zich eenzaam en volgt de gele weg naar de groene stad. Onderweg leert ze allemaal nieuwe vrienden kennen. Die willen ook allemaal iets aan zichzelf veranderen en hopen dat de tovenaar van Oz hen kan helpen. 

Krijgen ze wat ze willen? Ze moeten er van de tovenaar wel wat voor doen. Het is een lastige taak met een heks die hun stoort, maar ze leren zichzelf wel echt kennen. Ze hebben alles voor elkaar over. Doortje begint te twijfelen of ze nog wel terug wil gaan naar Hilversum. Ze houdt zoveel van haar nieuwe vrienden…

De voorstelling is echt een aanrader. Het is niet alleen goed gespeeld en gezongen. Wat misschien nóg wel leuker was, was dat alles live werd gedaan: muziek en videobeelden.

Echte aanrader dus voor met het hele gezin. Vijf sterren

De tournee van Back to Oz is helaas ten einde en de voorstelling dus niet meer te zien. Klik hier voor meer informatie.


Terug naar M-Talk

Meer M-Talk

di 31 maart 2020

Lockdown: Maak kennis met onze marketingafdeling...

en win leuke prijzen!


ma 24 februari 2020

Goede reden voor een feestje

50 jaar Marokkaanse migratie


ma 10 februari 2020

Het script staat of valt bij de inbreng van de spelers

Theaterdocent Birgit van der Jagt vertelt hoe een voorstelling tot stand komt


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief