do 02 januari 2020

Foto-expositie ‘Facets of Tangier’

Ook in de Meervaart te zien

Foto-expositie ‘Facets of Tangier’
Foto-expositie ‘Facets of Tangier’
Foto-expositie ‘Facets of Tangier’
Foto-expositie ‘Facets of Tangier’
Terug naar M-Talk
Op zaterdag 22 februari 2020 is de opening van de foto-expositie ‘Facets of Tangier’ in de No Man’s Art Gallery, gevestigd in Amsterdam. De expositie reist vanuit Amsterdam naar Tanger en Tétouan. Daarnaast zal de expositie vanaf 26 februari in de Meervaart te zien zijn, mede in het kader van Fayage, waarmee we betekenis geven aan 50 jaar Marokkaanse migratie in Nederland.

‘Tangier: Facets of a Mediterranean Intersection’ is een visueel onderzoek naar de snelle ontwikkelingen in de stad Tanger in relatie tot de cultuur en identiteit van de bewoners. Het doel van het project is het stimuleren van reflectie op de veranderingen in het dagelijks leven in Tanger en een dialoog creëren over de overeenkomsten en verschillen met Amsterdam. 

De basis van het project is een interactieve kaart van de stad, waar het onderzoek dat samen met de Marokkaanse partners is uitgevoerd visueel in wordt opgetekend. De fotografen Guus Dubbelman (NL), Hicham Gardaf (MA), Karima Maruan (NL/MA) en Robin Vermeulen (NL) zijn met hun camera op pad gegaan om vanuit hun eigen perspectief deze dynamische stad te vangen. Zij brengen verschillende perspectieven samen, van Dubbelman die de stad voor dit project de eerste keer bezocht tot Gardaf die er opgroeide. Schrijver Rodney Bolt duidt de stad met een treffend verhaal, dat in het fotoboek en de expositie terugkomt.

TFOAMI is een initiatief van het Amsterdams Andalusisch Orkest en een samenwerking met ROSE Stories, Meervaart, Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), No Man’s Art Gallery, Mahal Art Space, Atelier Kissaria en École Nationale d’Architecture.

Bij interesse in het boek en tourdata kunt u terecht op www.facetsoftangier.com 

Fayage
'Fayage, de reis' staat in het teken van 50 jaar Marokkaanse migratie in Nederland. Door betekenis te geven aan migratie uit het verleden, maar vooral ook het heden kunnen we de verhalen vertellen aan diverse generaties in Amsterdam. Met het project Fayage is het de bedoeling dat we verhalen eren en een plek geven in de gezamenlijke geschiedenis.


Terug naar M-Talk

Meer M-Talk

do 30 juli 2020

Geniet van live concerten tijdens zonsondergang

Een unieke samenwerking tussen het Muziekgebouw en Meervaart


di 14 juli 2020

Meervaart Jong in de spotlights

'Vrouwen van Nieuw-West' te bewonderen bij tentoonstelling Amsterdam Museum


wo 24 juni 2020

Sweet like a Chocolate is een spetterend dansspektakel

Ons M-Talk redactielid Bouchra bracht een bezoek aan M-Talk Live


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief