do 26 maart 2020

Lockdown: van de studio's aan de achterzijde van het theater naar het web

#thuisblijven

Lockdown: van de studio's aan de achterzijde van het theater naar het web
Terug naar M-Talk
Hoe gaat het met onze medewerkers vanuit huis? We geven het eerste woord aan: de dames van Meervaart Studio.

Van wekelijks honderden enthousiaste jongeren over de vloer bij Meervaart Studio, naar alleen thuis werken. Dat was even wennen. Fysieke lessen mogen voorlopig niet meer, maar inmiddels zijn de reguliere educatieve lessen en activiteiten tot de zomer omgegooid! En als kers op de taart zijn bijna al deze activiteiten voor iedereen beschikbaar. Hoe?

Online! De komende weken biedt Meervaart Studio een aantal van deze activiteiten en lessen online aan, om zo toch de creativiteit van jongeren te stimuleren en hun community actief te houden. Juist in deze tijden is het behouden van sociale contacten en dagelijkse bezigheden een fijn gegeven.

“Zelfs een online les bij Meervaart Studio is nog steeds gezellig” (Klaske 16 jaar) 

Op 24 maart vond de eerst online activiteit plaats; de masterclass ‘Instagram’ die werd gegeven door Melanie Esther. Stipt om 19:00 uur logden de 34 ambitieuze deelnemers in op het systeem, alleen dat was al een prachtig gezicht....

In een uur vertelde Melanie alle ins- en outs over hoe je als creatieveling waardevolle content kunt creëren, organische groei van je platform(en) kan waarmaken en hoe je jouw verhaal of merk kan vertalen naar sociale media. De masterclass bleek een groot succes voor ons en de deelnemers, er vonden diverse “ah” en “oh” momenten plaats en na afloop werden er nog vele vragen gesteld. Een van deelnemers omschreef Melanie als The Social Media G.O.A.T., oftewel Greatest Of All Time in their field.

Bekijk de masterclass ‘Instagram’ gratis terug via Youtube.

Deze eerste online masterclass smaakte gelijk naar meer en dus zijn er nog een aantal andere activiteiten die Meervaart Studio tijdens deze “lockdown” organiseert. Zo worden de reguliere workshops, zoals hiphop, nu online gegeven en organiseren de DJ-deelnemers elk weekend een heuse ‘Lockdown House Party’ live vanuit hun eigen woonkamer. Deze set streamen direct vanaf ons Instagram account @meervaartstudio. Zo kan iedereen lekker een uurtje dansen in zijn/haar woonkamer. Volg ons account vooral als je wilt meedansen!


En last but not least is de ‘Meervaart Lockdown Battle’ gelanceerd; een online kunstwedstrijd waarvan we op 01 juni de winnaar(s) bekend maken, met als hoofdprijs één wc-rol en €100! Meedoen kan nog altijd. Zie hiervoor onze website.

Elk nadeel heb zijn voordeel

Net als de meesten zijn we enorm verdrietig dat we ons reguliere programma niet kunnen voortzetten maar tegelijkertijd leert het ons om te denken en kunnen we nieuwe ideeën uitwerken. De masterclass met Melanie was zo succesvol dat we nu al nadenken over een masterclass met een grote buitenlandse artiest in de toekomst, zonder de huidige omstandigheden waren we hier wellicht nooit opgekomen. Dus zoals Johan Cruijff mooi zei: 'Elk nadeel heb zijn voordeel'.

Laten we er met zijn allen het mooiste van maken!

Liefs, team Meervaart Studio
Wendy, Felicia & Rianca


Terug naar M-Talk

Meer M-Talk

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief