wo 22 april 2020

Lockdown: de Meervaart is leeg, op twee personen na. Hoe is het om te werken in een leeg pand?

Maak kennis met Martin, gebouwbeheerder van de Meervaart

Lockdown: de Meervaart is leeg, op twee personen na. Hoe is het om te werken in een leeg pand?
Terug naar M-Talk
Tijdens de coronamaatregelen en zolang onze deuren gesloten zijn, geven we iedere week het woord aan één of meerdere collega’s over hun werkzaamheden thuis.

Maar, dit keer geven we het woord aan Martin, gebouwbeheerder en Hoofd Techniek. Hij werkt als een van de weinigen níet vanuit huis, maar “gewoon” in de Meervaart. Hij vertelt in dit blog hoe zijn dag er momenteel uit ziet.

Ineens lagen alle voorstellingen plat..
Op donderdag 12 maart zou bij ons de TV opname plaatsvinden van de nieuwe show van Micha Wertheim. Rond 16 uur was een persconferentie op de radio met de boodschap dat vanaf dat moment alle theatervoorstellingen met meer dan 100 personen geen doorgang mochten vinden. Paniek! Want slechts vier uur later zouden 800 mensen in onze Rode Zaal plaatsnemen.

Aan mij was de ‘eer’ om dit nieuws mede te delen: vanavond geen voorstelling.

Aan mij was de ‘eer’ om dit nieuws aan Micha, de vele technici en TV-mensen mede te delen: vanavond geen voorstelling. Afbreken en inpakken..... Onvoorstelbaar toen, maar intussen al een ruim maand de realiteit. Ons theater - en alle theaters en filmhuizen om ons heen - staan leeg. En leeg is echt leeg. In de Meervaart ben ik, samen met mijn collega Martijn, in beheer van het gebouw en zorgen we ervoor dat er niemand naar binnen komt. Dit doen we in wisselende diensten, om en om. Alle andere collega’s werken vanuit huis. Sommigen om voorstellingen om te boeken en gasten te bellen die kaartjes hebben, anderen focussen zich vol goede moed op het nieuwe seizoen.

Normaal zie je iedereen aan het werk maar nu is het gebouw ontzettend stil. Ik heb in de grote foyer een werkplek gemaakt en daar hangt mijn computer nu aan een paar grote luidsprekers. Als ik het even nodig heb gaat Bach, Rammstein of Philip Glass op volume 100. Niemand die het hoort!

In de Meervaart wordt nu wat klein onderhoud gedaan: dingen die door één persoon uitgevoerd kunnen worden. Samenwerken is nu niet aan de orde, iets wat we als techniekteam juist zo gewend zijn als wij voorstellingen aan het bouwen zijn. Normaal werk je als technisch team vaak samen en kennen we elkaar door en door. We missen nu allemaal de hectiek rondom de voorstellingen, de opbouw, de voorstelling zelf, het meewerken daaraan, het afbreken en alle momenten daar tussenin. Nu hebben we Zoom-afspraken (red: videochats) online, een enorme tegenstelling. We staan te popelen om weer aan de slag te mogen.

In het gebouw is nu zoveel mogelijk uitgeschakeld. Alle vitale installaties draaien maar de volledige theatertechniek staat losgekoppeld, de verwarming staat laag, evenals de luchtbehandeling en de horecavoorraad is beperkt.
Het enige lichtpuntje dat we nu zien zijn de extreme wegwerkzaamheden voor de deur. Ons theater is nu slecht bereikbaar, maar daar heeft nu bijna niemand last van....

The show must go on!


Terug naar M-Talk

Meer M-Talk

wo 13 januari 2021

Laatste nieuws rondom de coronamaatregelen

Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt


di 12 januari 2021

Interview: Fonds ZOZ & ZOZ Academy

We gaan de tegenstellingen in de samenleving aan met onze projecten.


wo 06 januari 2021

Jaap: “optreden in de Meervaart is altijd één groot feest”.

Een visie op Nieuw-West


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief