ma 04 mei 2020

Podcast: Soldaat van Zandvoort

In een podcast brengen schrijver Abdelkader Benali en geluidskunstenaar Harpo ‘t Hart het verhaal van 'Soldaat van Zandvoort' tot leven.

Podcast: Soldaat van Zandvoort
Terug naar M-Talk
Deze podcast vormt nu de opmaat naar de voorstelling die in 2021 gemaakt wordt in samenwerking met de Meervaart, Theater na de Dam en dramaturg Martine Manten

Soldaat El Achir ben Bouali spoelt in 1940 aan op het strand van Zandvoort. Hij is één van de duizenden Marokkaanse soldaten die in Franse dienst vechten tegen de Duitse invasie. Hoe is deze soldaat uit Marokko aan het front terecht gekomen?

Het idee voor 'Soldaat van Zandvoort' begon bij een tegel op het Sierplein in Amsterdam Nieuw-West. Het 4 en 5 mei comité Slotervaart wilde, naast een bestaande gedenktegel voor twee Engelse vliegers, een tegel plaatsen ter nagedachtenis aan de Marokkaanse geallieerden tijdens WOII.

Het comité en schrijver Abdelkader Benali, inwoner van Amsterdam Nieuw-West, raakten raakten met elkaar betrokken bij het project waarop het idee ontstond voor een vertelling over een Marokkaanse soldaat aan het Europese front. In plaats van een herdenkingstegel komt nu een onderbelicht deel van de geschiedenis tot leven. 'Soldaat van Zandvoort' zou eigenlijk vandaag als live performance plaatsvinden op een locatie in Nieuw-West in het kader van Theater na de Dam. Maar door de corona- maatregelen kan dit niet doorgaan. 

Ook hier is een oplossing voor bedacht. Beluister het verhaal in de vorm van een podcast via de website van 4 en 5 mei commité. Of via deze link. 


Terug naar M-Talk

Meer M-Talk

do 30 juli 2020

Geniet van live concerten tijdens zonsondergang

Een unieke samenwerking tussen het Muziekgebouw en Meervaart


di 14 juli 2020

Meervaart Jong in de spotlights

'Vrouwen van Nieuw-West' te bewonderen bij tentoonstelling Amsterdam Museum


wo 24 juni 2020

Sweet like a Chocolate is een spetterend dansspektakel

Ons M-Talk redactielid Bouchra bracht een bezoek aan M-Talk Live


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief