di 19 mei 2020

Lockdown: Het zijn de kleine dingen die ik het meeste mis.

Maak kennis met Patricia, onze Horeca Supervisor

Terug naar M-Talk
Tijdens de coronamaatregelen en zolang onze deuren gesloten zijn, geven we iedere week het woord aan één of meerdere collega’s over hun werkzaamheden thuis. Dit keer geven we het woord aan Patricia, inmiddels kunnen we wel zeggen: een van dé gezichten van onze horeca.

“Hoi lieve lezers,

Ik werk alweer negen jaar bij de Meervaart, waar ik ben begonnen als barmedewerker en inmiddels doorgegroeid naar Horeca Supervisor. De meesten van onze bezoekers herkennen mij dus wel, en ik heb het geluk dat ik zoveel bezoekers inmiddels ook herken en in ons theater mag begroeten.

De bewuste donderdag, waarop bekend gemaakt werd dat ook alle theaters moesten sluiten, was ik toevallig vrij. Wel moest ik direct overschakelen, want er waren al collega’s onderweg naar het theater voor de voorstelling van Micha Wertheim die avond. Het eerste actiepunt was dus deze collega’s afbellen en vertellen dat zij weer mochten omkeren naar huis. Dit was geen leuk nieuws om mede te delen, zeker omdat iedereen zijn werk met zoveel plezier doet.

Ik mis zelfs het rondbrengen van de bitterballen na een voorstelling

We zijn nu alweer 2 maanden verder. Ik mis al mijn lieve collega’s want naast dat er hard gewerkt moet worden hebben we onderling ook veel lol met elkaar en dat vind ik erg belangrijk. Gewoon even “hoi hoe gaat het met je?” of elkaar even een knuffel geven, zit er al een paar weken niet in en dat maakt mij erg verdrietig. Ook de leuke artiesten welkom heten, hapjes in hun kleedkamer brengen, een gezellig praatje met onze bezoekers maken of onze welbekende bitterbal rond serveren na een voorstelling. Het zijn de kleine dingen die ik het meeste mis.  

Ongeveer eens in de twee weken kom ik momenteel even in de Meervaart om een paar uurtjes wat klusjes doen: opruimen, schoonmaken, dranken en voedsel op datum controleren, dat soort dingen. Het is heel fijn toch wat ‘nuttigs ‘ te kunnen doen voor de Meervaart. Normaliter ben ik leidinggevende van de horecaploeg, dus veel thuiswerk is er niet echt voor mij. Het geeft een heel raar gevoel als je nu het pand binnen loopt. Zo stil... geen gasten, geen collega’s die aan het werk zijn, het voelt vreemd.

En ik heb het geluk gehad in deze rumoerige periode de liefde weer te mogen vinden

Gelukkig bestaan er tegenwoordig heel veel manieren om elkaar wel te kunnen zien en spreken op afstand. Onderling doen we af en toe videobellen met elkaar en worden we goed op de hoogte gehouden door de directie van de stand van zaken. Zo is het toch fijn om iedereen die je normaal meerdere keren per week ziet, toch even te kunnen begroeten.

Ik probeer mezelf elke dag bezig te houden en dingen te doen waar ik normaal gesproken niet aan toe kom. Zo ben ik bezig met nieuwe recepten te proberen in de keuken en vind ik het steeds leuker nu ik er iets meer tijd voor heb. Ook heb ik het sporten maar weer opgepakt want van thuis zitten ga je lekker eten (althans ik wel ;) ) en dat moet er ook weer af! In het bos vind ik het heerlijk om een stuk te rennen, wandelen of oefeningen te doen. Het gefluit van de vogels geeft mij rust, wordt ik vrolijk van en in deze periode is dat juist fijn. Ik wandel langs de woonboten langs het water en geniet van de mooie dingen die ik zie in het bos, de geur en de rust. En ik heb het geluk gehad in deze rumoerige periode de liefde weer te mogen vinden!

Zoals het er nu uitziet kunnen we binnenkort weer kleinschalige gezellige dingen doen. Dat zou fijn zijn want thuis zitten en niets doen is niets voor mij.

Voor iedereen blijf gezond en hopelijk tot snel :)

Lieve groetjes van Patricia". 


Terug naar M-Talk

Meer M-Talk

wo 21 oktober 2020

Nieuwe Meervaart: wat vindt u belangrijk?

Neem deel aan 'Het Gesprek'


wo 14 oktober 2020

Laatste nieuws rondom de nieuwe corona maatregelen

Optredens voor max. 30 personen


di 13 oktober 2020

De 23e editie van Festival de Nederlandse Dansdagen zit erop!

Redouan Ait Chitt trekt ook dit jaar weer de aandacht.


vr 09 oktober 2020

“I have a dream”:

Laten we zorgen voor verbinding, tussen oud & nieuw en jong & oud


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief