do 30 juli 2020

Geniet van live concerten tijdens zonsondergang

Een unieke samenwerking tussen het Muziekgebouw en Meervaart

Geniet van live concerten tijdens zonsondergang
Geniet van live concerten tijdens zonsondergang
Geniet van live concerten tijdens zonsondergang
Geniet van live concerten tijdens zonsondergang
Geniet van live concerten tijdens zonsondergang
Terug naar M-Talk
Deze zomer presenteert het Muziekgebouw aan ’t IJ in samenwerking met o.a. de Meervaart en 4'33 grand café, drie maanden lang, iedere donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond kleinschalige concerten op hoog niveau. Geniet van verschillende musici en ensembles op het grote terras aan het water, onder het genot van een borrel of diner, terwijl de zon langzaam onder gaat.

Sfeerimpressie afgelopen vrijdag 24 juli

De avond wordt afgetrapt door DJ Kotek Beats (Meervaart Studio). Hij heeft er zin in! Om klokslag 17:00 uur start hij met draaien op het zonnige terras van het Muziekgebouw. Zijn tunes golven mee over het water en bezoekers proosten alvast op het weekend. Onder een genot van een drankje of diner wordt de avond vervolgt met de hoofdact: het Mehmet Polat Trio (ons huisgezelschap Amsterdams Andalusisch Orkest).

Een uniek trio op traditionele instrumenten: de ney, de kora en de ud, met muziekklanken geworteld in diverse culturen zoals Ottomaans, Anatolisch, Balkan en West-Afrikaans. Je waant je even niet in Nederland.

Het concert deze avond geeft een sneak preview weer van het UD Festival dat later dit jaar, in november, georganiseerd wordt door het Amsterdam Andalusisch Orkest en de Meervaart. Deze derde editie van het UD festival is een reis van Bagdad tot Nederland, langs een grote veelzijdigheid aan muziekstijlen en te horen in verschillende plekken in Amsterdam zoals het Muziekgebouw aan het IJ en de Meervaart.

Wanneer de zon langzaam in het water zakt en verdwijnt achter de horizon, kunnen bezoekers nog eenmaal genieten van de beats van DJ Kotek Beats om de geslaagde avond af te sluiten. Zie bovenstaande foto's voor een sfeerimpressie van de avond.

Laatste kans op 29 augustus 

Het volgende terrasconcert met het Mehmet Polat Trio en DJ Tariq (Meervaart Studio), tevens de laatste van deze zomer, vindt plaats op zaterdag 29 augustus. Je bent van harte welkom om aan te schuiven vanaf 17:00 uur.

Kaarten kosten slechts €10 p.p.! Klik hier voor meer informatie en het bestellen van kaarten.

Fotograaf: David Hup


Terug naar M-Talk

Meer M-Talk

vr 07 mei 2021

Meervaart Studio lanceert eerste verzamelalbum

Een unieke EP met hiphop, R&B, afro en meer


do 22 april 2021

Theater. Mooier dan ooit.

Wij tellen af tot we weer open mogen!


do 22 april 2021

Throwback Thursday: Koninklijk bezoek in de Meervaart

Een opgetogen spanning voelbaar


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief