di 13 oktober 2020

De 23e editie van Festival de Nederlandse Dansdagen zit erop!

Redouan Ait Chitt trekt ook dit jaar weer de aandacht.

De 23e editie van Festival de Nederlandse Dansdagen zit erop!
Terug naar M-Talk
Tijdens de Nederlandse Dansdagen, dit jaar gehouden van 01 t/m 08 oktober, staat het erfgoed, de actualiteit en de toekomst van de Nederlandse Dans centraal.

Dit jaar trok breakdancer en Zwaan-winnaar (2019) Redouan Ait Chitt - ook wel bekend als REDO - opnieuw de aandacht. Samen met House of Vineyard deelt Ait Chitt de eerste plek in de Community top 100. Deze lijst richt zich op inclusiviteit en wil mensen uit verschillende hoeken van de samenleving zichtbaar maken voor het bedrijfsleven, de cultuursector, media en de creatieve industrie.

Daarnaast is hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau en kreeg daarvoor een Koninklijke onderscheiding opgespeld. De danser kreeg deze onderscheiding omdat hij de afgelopen jaren meerdere bijzondere (dans)prestaties heeft geleverd, zo vertelt de gemeente Gorinchem, waar REDO is opgegroeid. ‘Daarnaast heeft hij veel jongeren, waaronder mensen met een beperking, gestimuleerd om te gaan (break)dansen.’ 

Later dit seizoen keert Ait Chitt terug naar de Meervaart voor een unieke samenwerking met Onze Makers het Amsterdams Andalusisch Orkest (AAO), waarin zijn roots en liefde voor deze zelfde Noord Afrikaanse regio en muziek centraal staan. Morgen, woensdag 14 oktober, starten ze met de eerste repetities. Houd onze website in de gaten voor updates en de start kaartverkoop!


Terug naar M-Talk

Meer M-Talk

ma 20 september 2021

De Meervaart: het culturele knooppunt

‘’Als een tram binnen het Amsterdamse culturele leven’’


di 27 juli 2021

Ook dit jaar was de Zomerweek van Meervaart Jong een succes!

Van sport, spel en muziekles tot dansles en spelen in een natuurspeeltuin, niets is te gek!


vr 23 juli 2021

De nieuwe Meervaart:

Meer dan een "iconische reiger".


vr 02 juli 2021

We kijken met een vrolijke blik naar het nieuwe seizoen:

Een aanbod om naar uit te zien!


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief