ma 30 november 2020

De winnaars van Kunstbende zijn bekend!

Provincie Noord-Holland sterk vertegenwoordigd in de landelijke finale.

De winnaars van Kunstbende zijn bekend!
De winnaars van Kunstbende zijn bekend!
De winnaars van Kunstbende zijn bekend!
De winnaars van Kunstbende zijn bekend!
De winnaars van Kunstbende zijn bekend!
Terug naar M-Talk
Het Kunstbende seizoen zit er weer op! Het was een bewogen seizoen met passen, meten en zoeken naar oplossingen om de jaarlijkse zoektocht naar nieuw talent dit jaar voort te kunnen zetten. Na veel overleg, brainstormen en minstens vijf draaiboeken is het uiteindelijk toch gelukt, Coronaproof weliswaar.

Tijdens Kunstbende krijgen jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 18 jaar de kans om hun eigen gemaakte werk binnen verschillende kunstdisciplines (Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal of Theater) te laten zien op een echt podium.

Al jaren vinden de voorrondes van Kunstbende Noord-Holland in het voorjaar plaats in de Meervaart, terwijl ons gebouw volstroomt met deelnemers, hun ouders, vrienden en opa’s en oma’s. Vanwege de lockdown in maart is dit verschoven naar 5 en 26 september. De blije en stralende gezichten van de deelnemers die, na veel voorbereiding, uiteindelijk toch het podium op mochten is onbetaalbaar. Ook de juryleden waren ontzettend blij dat Kunstbende dit jaar alsnog door kon gaan. “Het was natuurlijk anders dan andere jaren, maar het was zo bijzonder om weer livemuziek op een podium te ervaren na zo’n lange tijd.” – zo vertelde een jurylid van de categorie Muziek.

Helemaal alleen op het podium stonden de deelnemers niet. Dit jaar was er zelfs meer publiek dan anders: maar liefst 2378 toeschouwers bekeken de voorronde van Noord-Holland via een livestream, samen met een klein handje bezoekers in de Meervaart zelf. Zoals ieder jaar deden er ook weer een aantal leerlingen van Meervaart Jong mee. Zo werd Zaza Wesseling 2e in de categorie Expo en werd Dagmer Koolwijk 1e bij Taal.

De eersteprijswinnaars van iedere provincie gaan door naar de landelijke finale om het tegen elkaar op te nemen. Als eersteprijswinnaar van de voorronde Noord-Holland mocht Dagmer van Meervaart Jong door naar de landelijke finale op 07 & 08 november op het Westergasterrein, waar zij uiteindelijk 3e werd in haar categorie.

De Kunstbende Noord-Holland deelnemers waren goed vertegenwoordigd tijdens de landelijke finale en we sluiten dit seizoen af met maar liefst zes finaleplaatsen:

Dans | 1e prijs Dieke 
Expo | 1e prijs Anne 
Fashion | 2e prijs Julia up2u 
Film | 3e prijs Liam
Muziek | 3e prijs Alyssa en Chiara 
Taal | 3e prijs Dagmer

De landelijke prijswinnaars zijn dit jaar niet direct op het podium bekend gemaakt, maar zijn thuis verrast met een confettikanon en een prijzenpakket dat persoonlijk door het Kunstbende-team werd overhandigd. Zo konden de winnaars thuis meteen een feestje vieren met hun gezinsleden!

De inschrijving voor het nieuwe seizoen van Kunstbende en dus de jacht naar nieuw talent is inmiddels weer gestart. Opgeven voor 2021 kan via de website van Kunstbende. We kijken nu al uit naar alle nieuwe talenten!

Foto's: Dave van Hout & Havanna Bundel


Terug naar M-Talk

Meer M-Talk

wo 13 januari 2021

Laatste nieuws rondom de coronamaatregelen

Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt


di 12 januari 2021

Interview: Fonds ZOZ & ZOZ Academy

We gaan de tegenstellingen in de samenleving aan met onze projecten.


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief