di 08 december 2020

Akif: "Ik zie geen beperkingen om mijn dromen waar te maken"

Een visie op Nieuw-West

Akif:
Terug naar M-Talk
Onder de noemer ‘De Droom’ gaan we komende tijd in gesprek met buurtbewoners en/of bezoekers en deelnemers van de Meervaart. Wat betekent de Meervaart en de omgeving voor jou? Wat maakt Nieuw-West zo uniek? Wat is jouw droom voor de Meervaart en Nieuw-West?

Deze week gaan we in gesprek met Akif (21), trotse Osdorper, DJ en wellicht te herkennen uit de buurt, van zijn motivatie video’s op zijn YouTube kanaal of zijn gamingvideo’s. Ondanks zijn lichamelijke beperking staat niets hem in de weg zijn dromen na te jagen.

Je bent super creatief, je maakt films, websites en motivatievideo’s en bent daarnaast ook nog eens DJ, kun je ons hier iets meer over vertellen? Hoe ben je begonnen?
Ik had altijd al een passie voor DJ. Nadat ik mijn eerste draaitafel kocht heb ik eerst thuis heel veel geoefend, waarna ik mijn eerste set draaide op Koningsdag bij Restaurant Meram. Daarna zag ik op Facebook een keer een advertentie dat er een sportdag werd georganiseerd in Nieuw-West, speciaal voor de jeugd. Ik heb de organisatie toen gemaild of ik mocht komen draaien. Dat was voor hen een verrassing, maar ze durfden de uitdaging wel aan te gaan. De eerste keer draaien was zo’n succes dat ik daarna nog vaker ben gevraagd, ook voor andere activiteiten als open dagen en dat soort dingen. Hiermee heb ik meteen bewezen dat iemand met een beperking net zo goed mee kan doen. Twee vliegen in één klap dus. Ik krijg altijd erg leuke reacties!

Ik vind het leuk om mensen plezier te geven, maar zie ook dat het nodig is om andere jongeren te helpen. Vandaar mijn motivatievideo’s op YouTube. Ik zie dat veel jongeren dromen hebben maar dat ze niet genoeg in zichzelf vertrouwen. Ik wil hen laten zien dat ik ondanks mijn lichamelijke beperking geen beperkingen zie voor mijn dromen, ik doe zo veel mogelijk dingen die ik wil en kan doen.

Over beperkingen gesproken; hoe toegankelijk is de Meervaart voor jou? Kan je er alles doen wat je zou willen?
Er zijn natuurlijk plekken in het gebouw waar ik niet kan komen maar het grootste deel is wel rolstoeltoegankelijk. Ik bezoek veel voorstellingen zoals Turkse concerten en comedyshows en ik deed in het verleden mee met video editing en beat lessen van Meervaart Studio omdat ik mezelf wilde ontwikkelen. Dat was altijd erg gezellig en leerzaam en ik heb daar veel connecties opgelegd. 

In het Talentenhuis (red: afdeling Talentontwikkeling en Educatie van de Meervaart) worden ook lessen gegeven die ik zou willen volgen. Maar helaas kan ik daar niet aan mee doen omdat het gebouw niet rolstoeltoegankelijk is.

Stel, er komt een nieuwe Meervaart aan/in de Sloterplas. Heb jij dan specifieke wensen waar we rekening mee kunnen houden? Wat zijn jouw dromen voor Nieuw-West?
Sinds ik in Osdorp woon ben ik veel socialer geworden. In ons vorige huis kon ik niet zelf naar buiten vanwege een trappenhuis. Nu ben ik dus vaak buiten, hou van gezelligheid, maak iedere dag een rondje over het Osdorpplein en ook regelmatig een rondje Sloterplas. Het uitzicht op het water vind ik heel mooi.

Ik zou het fijn vinden als de Meervaart hier een grotere rol in kan spelen. Dat het gebouw meer openbaar wordt. Hiermee bedoel ik natuurlijk geen hangplek maar meer als een meeting point. Dat je daar bijvoorbeeld soms even met iemand kan afspreken op een terras of in het park, of met slechter weer in een café. En voor mijzelf zou het natuurlijk het  belangrijkste zijn dat een nieuwe Meervaart helemaal rolstoeltoegankelijk wordt, dus dat ik naast voorstellingen ook alle lessen, evenementen en workshops kan bezoeken.

Verder zou ik willen dat er meer evenementen en activiteiten voor jongeren komen met de focus op talentontwikkeling en andere sectoren. Ik kan zelf niet wachten op een nieuwe Meervaart! Ik denk dat het heel mooi gaat worden.

En tot slot: van welke activiteit(en) in de Meervaart heb je de mooiste herinnering en waarom?
Dat zijn Break A Leg en Meervaart Jong festival (voorheen 4West festival), omdat ik daar toen mocht filmen! Het was druk, super gezellig en er hing een hele leuke sfeer.

Op de hoogte blijven van Akif zijn avonturen? Volg hem dan op zijn YouTube account.

Vorige week spraken we met hardloopster Ymke over haar dromen voor Nieuw-West en het rondje Sloterplas. Lees haar verslag via deze link.

Fotograaf: Marc Roodhart

Terug naar M-Talk

Meer M-Talk

wo 30 november 2022

Recensies geschreven over de voorstelling 'Juffenballet'

Door onze Theater-reporters Safiya, Makeyla, Sofia en Yara.


di 29 november 2022

ZÉRO Mime & Performance Festival

Festivalprogrammering donderdag 15 december


di 29 november 2022

ZÉRO Mime & Performance Festival

Festivalprogrammering vrijdag 16 december


vr 11 november 2022

In gesprek met... Marlyn Coetsier

Eén van de spelers van ‘Aan de Andere Kant’


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief