za 19 december 2020

Een muzikale reis naar de prachtige klanken van de Ud.

Haal het Ud Festival in huis!

Een muzikale reis naar de prachtige klanken van de Ud.
Terug naar M-Talk
Het Ud Festival is een muzikaal festival geïnitieerd door het ons huisgezelschap Amsterdams Andalusisch Orkest (AAO) en de Meervaart en organiseert verschillende concerten, workshops en events door heel het land. Dit jaar was alweer het driejarig jubileum van het festival waarin het Ud instrument centraal staat!

Omdat het theaterseizoen dit jaar anders loopt dan we zijn gewend vanwege de coronamaatregelen, heeft het Ud Festival helaas niet al haar concerten kunnen spelen. In de Meervaart zijn zelfs jammer genoeg alle voorstellingen tijdens het festival geannuleerd. Toch grijpen we de kans om het festival én de Ud nog even in het zonnetje te zetten.

Samen met het AAO  is er een prachtige informatieve podcast geselecteerd waarbij je de Ud en haar charmes leert kennen. Ud-speelster Jawa Manla en medeoprichter van het Ud Festival Mohaned Aadroun nemen je in de podcast mee in de geschiedenis van de Ud.

Tevens is de digitale expositie van het AAO nu te bekijken en te beluisteren. Deze muzikale expositie neemt je mee van Noord-Afrika tot het Midden- Oosten en laat je de verschillende geluiden van de Ud horen per regio. Daarop volgend hebben wij drie concerten geselecteerd die je laten wegdromen bij de mooiste klanken van het twaalfsnarige instrument uit het verre Midden-Oosten.

Haal het Ud Festival bij je in huis met onderstaande links:


Terug naar M-Talk

Meer M-Talk

wo 13 januari 2021

Laatste nieuws rondom de coronamaatregelen

Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt


di 12 januari 2021

Interview: Fonds ZOZ & ZOZ Academy

We gaan de tegenstellingen in de samenleving aan met onze projecten.


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief