ma 28 december 2020

De baas zijn in Amsterdam? Laat dat maar over aan Ounaysa (10) & Noureen (11).

Een visie op Nieuw-West

De baas zijn in Amsterdam? Laat dat maar over aan Ounaysa (10) & Noureen (11).
Terug naar M-Talk
Onder de noemer ‘De Droom’ gaan we komende tijd in gesprek met buurtbewoners en/of bezoekers van de Meervaart. Wat betekent de Meervaart en de omgeving voor jou? Wat maakt Nieuw-West zo uniek? Wat is jouw droom voor de Meervaart en Nieuw-West?

Deze keer geven we het woord aan de dochters van Nadia - waarmee we vorige week in gesprek gingen - Ounaysa (10) en Noureen (11). De jonge dames zijn beiden bekende gezichten binnen de Meervaart. Wellicht herkent u ze ook wel als gastvrouwen en garderobe medewerksters tijdens Het Nationaal Theaterweekend.

Jullie volgen allebei balletles bij Meervaart Jong. Kunnen jullie daar wat meer over vertellen? En hebben jullie nog andere hobby’s?
“Ja, we krijgen les van juf Lynn Bartels. Ik vind onze juf echt een leuke juf. Ik leer veel en we krijgen altijd op een leuke manier les. Door de balletlessen heb ik ook veel nieuwe vriendinnen gemaakt” vertelt Noureen.

Ounaysa vult aan: “Ik zit al sinds mijn 6e op ballet bij dezelfde juf. Ik vind de lessen heel leerzaam maar ook heel gezellig. Er is een hele fijne sfeer in de groep en sinds dit jaar zit ik in de gevorderde groep. Dat betekent dat wij langer les hebben en dat we veel nieuwe dingen leren. Naast ballet doen we ook moderne dans. Ik vind het leuk om te improviseren en de juf geeft ons vaak de tijd en ruimte om zelf choreografieën te bedenken”.

Noureen: “Naast ballet zit ik ook op voetbal en zat ik op paardrijden. Ik ben onlangs gestopt met paardrijden omdat ik ballet en voetballen het allerleukste vind om te doen. Mensen kijken vaak verbaasd als ik zeg dat ik op ballet en voetbal zit, dat vinden ze maar een rare combinatie. Ik vind dat juist heel leuk en eigenlijk zijn er meer overeenkomsten dan je denkt. Bij beiden moet je fysiek sterk zijn, goed samenwerken en elkaar kunnen vertrouwen én kunnen de kleinste details het verschil maken”.

“Ik zit ook op paardrijden en op voetbal” haakt Ounaysa aan. ”Dat betekent eigenlijk dat ik na bijna elke schooldag wel één sport beoefen. Sommigen vinden dat veel maar ik vind dat alleen maar heel leuk en ik ben mijn ouders dankbaar dat ik op zoveel sporten mag. Als ik niet sport vind ik het leuk om te tekenen, lezen en met mijn vriendinnen te spelen.

Ook gaan we vaak met ons gezin naar de Sloterplas. Je kunt daar veel doen, wandelen, zwemmen, of (water)sporten”.

Wat is tot nu toe jullie leukste herinnering aan de Meervaart?
Beiden in koor: werken tijdens Het Nationaal Theaterweekend!

Noureen: “Dat vind ik echt zó leuk om te doen. Wij (de kinderen) mogen dan bijna alle taken overnemen van het personeel, dus de kaartverkoop, de garderobe, de bar, etc. Hiervoor komen we eerst een paar keer bij elkaar om te oefenen en alles te leren. De mensen in de Meervaart (het personeel) zijn zo aardig en geduldig.”

“Je kunt mij dan bijvoorbeeld vinden bij de garderobe, waar ik soms op een krukje moet staan om erbij te kunnen”, lacht Ounaysa. “Of bij de entree waar ik de entreekaartjes scan, achter de bar of op andere plekken waar personeel nodig is. Ik vind dat altijd super leuk om te doen en het voelt dan echt alsof wij, de kinderen, die dag de baas zijn in het theater”.

“Ik hoop dat we in 2021 ook weer mee kunnen doen!”, aldus Noureen. “Onze balletjuf betrekt ons heel veel bij de Meervaart en dat vind ik heel leuk. We mochten bijvoorbeeld ook een keer een generale repetitie bijwonen van de Notenkraker. Ik vond het heel indrukwekkend om te zien en het was een speciale ervaring”.

Ounaysa: “We gaan ook vaak met onze ouders naar een kindervoorstelling kijken en later zelf optreden tijdens het Meervaart Jong Festival was natuurlijk ook heel leuk”.

En, tot slot. Als je de baas zou zijn in Amsterdam en je álles zou mogen bedenken wat je zou willen hoe zou Nieuw-West er dan uitzien?
Ounaysa: “Als ik de burgermeester zou zijn van Amsterdam dan zou ik ervoor zorgen dat er meer groen is en meer musea in Nieuw-West. Ook zou ik zorgen voor meer speeltuinen en plekken waar je veilig kunt spelen. Mijn opa was ooit vrijwilliger van het jaar en zette zich altijd in voor anderen, dat wil ik ook. Ik zou arme gezinnen willen helpen”.

Noureen: “Ik zou ervoor zorgen dat je op één plek meerdere dingen kunt doen. Dus dat je begint met een wandeling in de natuur, daarna bij een speeltuin stopt om lekker te spelen en waar je ook iets lekkers kunt kopen om te eten, daarna shoppen en de dag afsluiten met een leuke voorstelling in het theater”.


Terug naar M-Talk

Meer M-Talk

wo 13 januari 2021

Laatste nieuws rondom de coronamaatregelen

Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt


di 12 januari 2021

Interview: Fonds ZOZ & ZOZ Academy

We gaan de tegenstellingen in de samenleving aan met onze projecten.


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief