do 22 april 2021

Throwback Thursday: Koninklijk bezoek in de Meervaart

Een opgetogen spanning voelbaar

Throwback Thursday: Koninklijk bezoek in de Meervaart
Throwback Thursday: Koninklijk bezoek in de Meervaart
Throwback Thursday: Koninklijk bezoek in de Meervaart
Throwback Thursday: Koninklijk bezoek in de Meervaart
Throwback Thursday: Koninklijk bezoek in de Meervaart
Terug naar M-Talk
Koningsdag is in aantocht en omdat we het niet kunnen vieren zoals we het liefst zouden willen, blikken we deze “throwback Thursday” terug op een andere feestelijke en koninklijke gebeurtenis in de Meervaart.
Onze collega Carla van Amersfoort, Duty Manager, vertelt over een uniek event wat zij op 15 december 2014 mocht mede-organiseren:

“Het moment dat mijn collega van de afdeling Meeting & Events mij belde om aanwezig te zijn bij de voorbesprekingen van een geheim evenement, zal ik niet snel vergeten. Ik vroeg me natuurlijk direct af wat dat zou kunnen zijn en wie of wat er naar de Meervaart zou komen. Ik had immers vanaf het moment dat ik in 1999 in het theater kwam werken al zoveel bekende, minder bekende en niet bekende gasten mogen ontvangen.

Er moet aan zoveel gedacht worden: Waar kan de helikopter landen? Welke vluchtroutes zijn er?

Pas vanaf het moment dat ik zag wie er allemaal aanwezig zouden zijn bij de eerste besprekingen ging me iets dagen. 
Uiteindelijk bleek dat ik op 15 december 2014 Koning Willem Alexander mocht verwelkomen tijdens het Koninkrijksconcert dat bij ons zou gaan plaatsvinden. Ik herinner me als de dag van gisteren dat het concert veel tot in de details uitgewerkte voorbereiding nodig had, maar tegelijkertijd voelde het geweldig en als een eer dat wij als theater waren uitgekozen om het evenement bij ons te mogen laten plaatsvinden.

Voor mij was het een evenement die natuurlijk absolute aandacht nodig had, maar ook zeker niet meer dan andere evenementen die dagelijks in ons pand georganiseerd worden. Ieder evenement verdient vanzelfsprekend dezelfde aandacht, maar vanaf het moment dat het voor alle betrokken collega’s duidelijk werd wie er op bezoek zou komen tijdens dit specifieke evenement werd er over niets anders meer gesproken. Niet alleen bracht onze Koning een bezoek aan het concert, maar ook vele hoogwaardigheidsbekleders uit de Caribische landen en de gastheren van de avond Minister Ronald Plasterk en Burgemeester van der Laan.

Daarbij neemt de spanning natuurlijk ook gigantisch toe als je gedurende de voorbereidingen door het gebouw rondloopt met de persoons- en publieksbeveiliging en politie. Er moet aan zoveel gedacht worden: Waar kan de helikopter landen? Welke vluchtroutes zijn er? Wanneer moet al het personeel het pand uit zodat de K9- honden kunnen rondsnuffelen om eventuele bommen op te speuren? Als Duty Manager heb je de eindverantwoordelijkheid over wat er in het gebouw gebeurd en dat voelt bij zo’n evenement als dit toch een tikkeltje zwaarder dan bij een reguliere voorstelling of congres.  

De Koning zorgde direct voor een ontspannen sfeer door de genodigden en al het personeel op hun gemak te stellen.

Op de dag zelf was in het pand een opgetogen spanning voelbaar, zowel bij de artiesten die kwamen optreden als bij het personeel die ervoor dienden te zorgen dat alles op tijd klaar was voor het ontvangst van de Koning. De tot aan de kleinste details uitgewerkte voorbereidingen hadden hun doel bereikt: om zeven uur arriveerde de Koning, precies op tijd. Zelf zorgde hij direct voor een ontspannen sfeer door de genodigden en al het personeel op hun gemak te stellen. Ik moest er voor zorgen dat het cortège op tijd in de foyér gevormd zou worden waardoor zij in goede volgorde de zaal konden betreden en plaats konden nemen op de voor hen gereserveerde stoelen tijdens het concert. Het woord cortège was mij voor die 14de december nog totaal onbekend, maar gelukkig heb ik de “stoet” op tijd kunnen vormen, zodat iedereen kon genieten van het concert met optredens van o.a. Sjors van de Panne, Typhoon en de Amsterdamse Tramharmonie.

Het Koninkrijksconcert heeft als doel verbondenheid te tonen tussen Nederland en het Caribisch deel van ons koninkrijk en herdacht het feit dat Koningin Juliana (toen) 60 jaar geleden het Statuut van het Koninkrijk bekrachtigde. Het was een - mede door alle enthousiaste, hardwerkende collega’s - geweldig evenement om te mogen organiseren, net als de vele andere evenementen die hopelijk weer heel snel in ons theater mogen plaatsvinden”.

Foto's: Marc Roodhart

 

 

 


Terug naar M-Talk

Meer M-Talk

vr 07 mei 2021

Meervaart Studio lanceert eerste verzamelalbum

Een unieke EP met hiphop, R&B, afro en meer


do 22 april 2021

Theater. Mooier dan ooit.

Wij tellen af tot we weer open mogen!


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief