wo 09 juni 2021

ISH Dance Collective voegt zich bij Meervaart

Huisgezelschap / Onze makers

ISH Dance Collective voegt zich bij Meervaart
Terug naar M-Talk
Urban dansgezelschap ISH Dance Collective verbindt zich als huisgezelschap aan de Meervaart. En we laten er geen gras over groeien! We trappen de samenwerking af met een nieuwe coproductie, die in mei 2022 bij ons in première gaat.

In 'FTBLL - Can you kick it' brengt choreograaf Marco Gerris een ode aan voetbal. Een internationaal gerenommeerde cast van freestyle voetballers, straatvoetballers en breakers knalt van het podium begeleid door vette hiphop beats en met flitsend voetenwerk, indrukwekkende powermoves en hypnotische dans.

Klik hier voor meer info over ‘FTBLL – Can you kick it’.


Marco Gerris (Fotograaf: Marc Roodhart).

Verzilvering
"ISH is al 25 jaar kind aan huis", legt onze dansprogrammeur Lynn Bartels uit. "Ze zijn bij ons begonnen, zijn vaste bespeler en gaan vaak bij ons in première. Dat ze zich als huisgezelschap bij de Meervaart aansluiten kan je zien als een verzilvering van een warme, intrinsieke samenwerking die er altijd al was. Bovendien was ISH jarenlang gevestigd in Nieuw West en woont artistiek leider Marco Gerris bij de Meervaart om de hoek. ISH heeft een natuurlijke band met ons stadsdeel".

Onze directeur, Yassine Boussaid, voegt toe: "ISH verbindt vormen van street art met de podiumkunsten en vertelt het verhaal van de stad. Ze maken voorstellingen voor een jong, nieuw, grootstedelijk publiek. Dat sluit naadloos aan op het profiel van de Meervaart en waar wij voor staan".


'Elements of Freestyle' door ISH Dance Collective. Fotograaf: Alex Brenner.

Urban contemporary
De Meervaart profileert zich de afgelopen jaren steeds sterker als theater voor urban contemporary dans. In 2017 voegde het hedendaagse dansgezelschap ICK Dans Amsterdam onder leiding van Emio Greco en Pieter C. Scholten zich al bij de Meervaart aan als huisgezelschap. Bartels: “Met de twee uitersten ICK en ISH – en alles wat zich daartussen bevindt – vormt de Meervaart een waaier van toegankelijke, kwalitatieve dans. Ook de grote publiekstrekkers krijgen een plek. ISH zien we als het perfecte tegenwicht van ICK en maakt ons dansprofiel volledig.”

Samenwerking
De nieuwe samenwerking moet nieuwe coproducties voortbrengen, zoals de aanstaande voorstelling 'FTBLL - Can you kick it'. Ook volgen er in de toekomst mogelijk samenwerkingen met andere huisgezelschappen van de Meervaart.

Daarnaast zien we kans om het lesaanbod aan te vullen met kennis, expertise en docenten van ISH Dance Collective. Boussaid: "ISH kan een waardevolle bijdrage leveren aan onze talentontwikkeling en educatie, bijvoorbeeld in de vorm van danslabs voor jongeren."

Ook met een nieuw pand voor de Meervaart in het vooruitzicht hoopt ISH Dance Collective de binding van theater met straatcultuur te versterken. Marco Gerris: "Wij hopen een hang-out te creëren waar allerlei verschillende fantastische lifestyles bij elkaar komen, elkaar inspireren en elkaar beter maken."

Meer over ISH Dance Collective op hun website.
 


'Narnia: de leeuw, de heks en de kleerkast' door ISH Dance Collective en de Junior Company van Het Nationale Ballet' (Beeld: Petrovsky & Ramone). 


Terug naar M-Talk

Meer M-Talk

wo 06 oktober 2021

Meervaart is er ook voor bezoekers met dementie

We maken het voor mensen met dementie mogelijk te genieten van theater, cultuur en workshops.


di 28 september 2021

Geef jong talent een duwtje in de rug

Het is nu mogelijk om jong talent te steunen


ma 20 september 2021

De Meervaart: het culturele knooppunt

‘’Als een tram binnen het Amsterdamse culturele leven’’


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief