vr 02 juli 2021

We kijken met een vrolijke blik naar het nieuwe seizoen:

Een aanbod om naar uit te zien!

We kijken met een vrolijke blik naar het nieuwe seizoen:
Terug naar M-Talk
Met de eerste versoepelingen is de Meervaart gelijk tot leven gekomen. Eindelijk is er weer perspectief. Het programma dat maanden in de wachtstand stond verplaatst zich naar de startblokken. De laatste afspraken met de artiesten worden door de programmeurs gecontroleerd, de kassamedewerkers voorzien de voorstellingen van de juiste prijzen en zaalplattegronden en de communicatiemedewerkers doen een laatste check op de website.

Directeur Yassine Boussaid (Y) en Artistiek Coördinator Christiaan Mooij (C) schuiven met een glimlach samen aan tafel om nog één keer het aanbod te bekijken voor het komende najaar.

Beiden vinden het mooi dat de pandemie, als een soort helse nachtmerrie, ook rust en bezinning heeft gebracht wat zorgt voor beter aanbod.
Y: “Enerzijds is het komende seizoen een inhaalslag van wat er op de planken lag en anderzijds zie je werk van gezelschappen die aan hun repertoire hebben gewerkt. Ze hebben gezocht naar waar hun essentie ligt en dat komt de kwaliteit alleen maar ten goede.”
C: “Gelukkig konden we plek vrijmaken voor nieuw werk en is er ruimte voor avontuur. Dat geeft een mooie dynamiek in ons programma. Ik vind het ook winst dat we niet een heel seizoen presenteren. Het is spannend dat we nu vooral de voorstellingen tot en met de kerst verkopen…”
Y: “…met een aantal mooie highlights uit het voorjaar.”
C: ”Hopelijk kunnen we zo in de toekomst meer inspelen op de actualiteit en onverwachte publiekslievelingen last minute bijboeken…”
Y: “…wil je op de hoogte blijven dan is onze nieuwsbrief en sociale media vanaf nu relevanter dan ooit.”

Als Yassine vertelt wat hij de afgelopen periode heeft gemist, krijgen we ook een beeld van waar we ons op kunnen verheugen.
Y: ”Ik mis de reuring tussen makers en publiek. Zowel in de zaal maar ook wat er om de zalen heen gebeurt. De spanning als mensen naar binnen lopen, die blik hun ogen. Na afloop het moment dat een artiest in de foyer met een drankje in de hand het publiek gedag komt zeggen”.
C: ”Ik heb de afgelopen tijd veel theater via een scherm bekeken maar niks gaat boven samen in de zaal zitten en live naar een optreden kijken.

Ik kan me er echt nu al op verheugen dat straks ‘Revolutionary Road’ van Theater Rotterdam in de Meervaart staat. Het behoorde in 2018 tot de beste voorstellingen van het seizoen. Dat moet je echt live ervaren. Het is zo goed gespeeld, zo goed gedaan.“

Yassine kijkt uit naar het Metropole Orkest: Y: “Zij spelen alles op wereldniveau. Ze zijn ruig en down to earth, wat helemaal bij ons past”.
C: “Ja ik hoop dat het publiek meegaat in dat avontuurlijke zoals ook bij het ICKFEST van onze makers past. Overigens is ‘Dagen van Rijst’ van Bodill de la Parra ook iets waar ik me erg op verheug. Het is bijzonder dat zo’n interessante maker hier in een flat aan de Sloterplas opgroeide en daar nu bij ons een voorstelling over maakt. Die koppelingen met de buurt zijn uniek.

Y: ”Het is trouwens niet helemaal eerlijk om slechts enkele voorstellingen uit te lichten. Onze kracht ligt in de veelzijdigheid van wat we op het podium zetten.”
C: “klopt, men moet ook weten dat we mooie avonden met Roué Verveer, Jon van Eerd en Het Amsterdams Volkskoor hebben.”

Vervolgens vullen beiden elkaar nog meer aan in een opsomming van een reeks aan voorstellingen van onze makers, nieuwe en gerenommeerde makers. Het maakt duidelijk dat er voor het komende seizoen bij de Meervaart voldoende is om naar uit te kijken. En er komt nog meer! Vanaf medio augustus wordt het aanbod verder aangevuld.

Onze medewerkers kijken er ook echt enorm naar uit om u weer te verwelkomen. Dat hebben we samen geprobeerd te verwoorden in een korte video. Bekijk het in het filmpje hieronder!

 


Terug naar M-Talk

Meer M-Talk

zo 24 oktober 2021

Maak kennis met onze Theaterreporters!

Sil, Lynn-Morgan, Lena, Tobias, Amaya, Destiny, Safiya, Yara en Makeyla


do 21 oktober 2021

Recensies geschreven over de voorstelling 'Verloren Dingen'

Door onze Theatereporters Sil, Lynn-Morgan, Tobias, Lena, Safiya, Yara en Destiny


wo 06 oktober 2021

Meervaart is er ook voor bezoekers met dementie

We maken het voor mensen met dementie mogelijk te genieten van theater, cultuur en workshops.


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief