di 27 juli 2021

Ook dit jaar was de Zomerweek van Meervaart Jong een succes!

Van sport, spel en muziekles tot dansles en spelen in een natuurspeeltuin, niets is te gek!

Ook dit jaar was de Zomerweek van Meervaart Jong een succes!
Ook dit jaar was de Zomerweek van Meervaart Jong een succes!
Ook dit jaar was de Zomerweek van Meervaart Jong een succes!
Terug naar M-Talk
Iedere zomer in de eerste week van de zomervakantie organiseert Meervaart Jong een Zomerweek voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Zo ook dit jaar. Van 13 tot en met 16 juli deden in totaal maar liefst 100 kinderen mee met verschillende activiteiten.

De kinderen deden dagelijks mee aan diverse activiteiten die altijd al te volgen zijn bij Meervaart Jong, zoals:  streetdance, breakdance, atelier, dj en theater. Maar uniek aan de zomerweek zijn extra activiteiten als ontdekken en leren bij  Natuurspeeltuin de Natureluur, sport & spel met SCIANDRI sportmanagement en muziekles van Daniel en Modar van het Amsterdam Andalusisch Orkest (huisgeselschap van de Meervaart). Het was opnieuw een leuke en leerzame week!

Een van de begeleiders van de zomerweek schreef een mooie anekdote:
Tijdens het bezoek aan de Natureluur gingen de kinderen met de boswachter mee het bos in om naar dieren te zoeken. Een onderdeel daarvan was het spoorzoeken. De kinderen kregen een kaart van de boswachter met daarop verschillende pootafdrukken, zo was er bijvoorbeeld het spoor van een zwijn, hert en vos. De kinderen mochten onder begeleiding in het bos gaan kijken of ze sporen konden vinden. Op een gegeven moment zag ik dat een groepje kinderen heel enthousiast werd en onze aandacht wilden trekken. Ze beweerden stellig dat ze een beverspoor hadden gevonden. Maar helaas! De boswachter maakte al snel duidelijk dat er helemaal geen bevers in dat bos leven. Het is wel heel mooi om te zien hoe kinderen zich inleven en hoe enthousiast ze worden in de natuur!

We willen alle organisaties, docenten en begeleiders bedanken voor het mogelijk maken van de week en natuurlijk de kinderen voor het enthousiast meedoen!


Terug naar M-Talk

Meer M-Talk

wo 17 augustus 2022

Charlie and the Chocolate Factory!

Volg hier het proces van deze bijzondere musical


di 02 augustus 2022

Meervaart x NTF

Spraakmakende voorstellingen tijdens het Nederlands Theater Festival


ma 11 juli 2022

Recensie over de voorstelling 'Brieven van Mia'

Door onze Theatereporters Destiny en Safiya


di 07 juni 2022

Recensie over de voorstelling 'Kirikou en Karaba de toverheks'

Door onze Theaterreporter Yara


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief