do 21 oktober 2021

Recensies geschreven over de voorstelling 'Verloren Dingen'

Door onze Theatereporters Sil, Lynn-Morgan, Tobias, Lena, Safiya, Yara en Destiny

Terug naar M-Talk
Vorige week zondag was de kick-off voor onze Theaterreporters. Wel negen Theaterreporters bezochten de voorstelling 'Verloren Dingen'. Lees wat Sil, Lynn-Morgan, Tobias, Lena, Safiya, Yara en Destiny van de voorstellingen vonden in onderstaande recensies.

Sil

(leeftijd: 9 jaar)

Een bijzonder verrassend, origineel en creatief verhaal. Ontroerend en vermakelijk tegelijk!! Fantastisch gespeeld en gedaan door de poppen EN de acteurs achter de poppen. Eigenlijk kijk je naar twee voorstellingen door elkaar.

Hèt karakter gaat elke dag op pad naar spullen terwijl zijn geliefde kat maar op hem zit te wachten en alleen zielig achter blijft. De hoofdpersoon verandert van klein naar groot wat echt heel leuk gedaan is. De kat vond ik het leukst, want ik zag dat iedereen in de zaal mee begon te leven toen hij in paniek raakte. De speler achter de kat reageert dan ook nog eens op de zaal wat het extra dramatisch maakt. Het was ook nog eens zielig voor de kat die zijn allerbeste vriendje mist en 'dood' aantrof. Heel spannend wordt het erna maar gelukkig loopt het allemaal goed af.

Veel humor! Spannende muziek! Heel creatief!

Heel bijzonder gespeeld, mooie muziek, prachtige attributen, veel humor, licht effecten. Staande ovatie, een absolute aanrader!

Lees recensieSluiten

Lynn-Morgan

(leeftijd: 15 jaar)

Ik had helemaal geen idee wat voor soort voorstelling ik te zien zou krijgen. Ik was erg verrast. Poppen in het klein en poppen zo groot als mensen en acteurs die tegelijkertijd ook poppenspelers zijn. Het gaat over een man die ’s nachts de straat opgaat en spullen meeneemt die hij vindt bij het vuil.

De voorstelling vond ik echt bijzonder mooi. De acteurs deden veel met mimiek zonder te spreken. De oude man woont samen met zijn kat, er wordt niet gesproken in de voorstelling dus ik weet de namen niet. De oude man en de kat waren voor mij beiden favoriet en dus ook de poppenspelers die hun tot leven laten komen. Echt heel goed gedaan.

Het decor was echt heel erg mooi. Gewoon decorstukken op het podium die door te draaien steeds veranderden en dan nog een soort scherm met projectie. Daarop waren weer verschillende dingen te zien. En ook nog een soort lange lantaarn waar ook weer allerlei dingen werden vervoerd zal ik maar zeggen. Erg verrassend allemaal.

Ik vond het mooi en was blij dat de oude man weer tot leven kwam. Er was ook interactie met het publiek en ouders en kinderen deden enthousiast mee. De voorstelling was goed te begrijpen en alles liep lekker door. Ik vond het echt een super chille voorstelling die ik iedereen kan aanraden. Mijn vriendinnen zullen dit ook zeker leuk vinden. Ik zou graag meer zien van deze theatermakers.

Lees recensieSluiten

Tobias

(leeftijd: 8 jaar)

Er is een kat met een baasje. En daar gebeurt elke dag hetzelfde: Het baasje gaat altijd even laat weg en komt elke dag even laat thuis maar op een dag komt hij niet thuis…

In de voorstelling 'Verloren dingen' zijn er: De kat en het baasje (en natuurlijk 3 mensen die deze handpoppen besturen). Alleen de hoofdpersoon(het baasje) bestaat op verschillende schalen. Op het podium staat een aanrecht voor de grootste schaal van het baasje en dat was voor de middelste schaal van het baasje een heel huis. Ook stonden allemaal dozen opgestapeld en daarin kon je spullen opruimen en zelfs een spelletje spelen! Het was leuk om te zien hoe ze één ding op meerdere manieren gebruikten zoals dat aanrecht (als aanrecht en als huis). Omdat de personages soms grappige bewegingen en geluiden maakten, hoorde je soms een paar kinderen hard lachen.

Ik vond het een leuke voorstelling maar het was een beetje zo: het baasje wordt wakker, gaat weg, komt terug en dat dan opnieuw en dan komt hij de derde dag niet thuis en dan is het al afgelopen. Een beetje kort eind.

Lees recensieSluiten

Yara

(leeftijd: 9 jaar)

Een man verzamelde allemaal oude spullen. Deze deed hij in een mysterieuze tas. Er was een kleine tas en een grote tas. Er waren twee kasten. Een grote kast en een kleine kast. Maar er was geen gepraat in de show, alleen muziek. Alleen het poesje maakte geluid.

De show was leuk, maar moeilijk om te begrijpen. Soms gingen de mensen in de zaal lachen, maar soms was het ook wel eng. Toen ik de titel zag dacht ik dat de show ging over het verstoppen van spullen. En dat andere mensen dat moesten gaan zoeken.

Lees recensieSluiten

Lena

(leeftijd: 13 jaar)

In de voorstelling Verloren dingen spelen een man en zijn kat. Ik kan niet goed uitleggen waar het precies over ging, dit werd voor mij namelijk niet echt duidelijk. Er werd veel gebruik gemaakt van licht, geluid en schaduwen. Ik vond dit heel mooi want ondanks dat er niet veel gepraat werd, gebeurde er zo toch veel op het toneel. Er werden veel kleine losse spullen gebruikt en ‘gerommeld’ met objecten op het toneel.

De voorstelling wekte bij mij een gevoel van verwarring op. En de vraag: wat willen ze hiermee vertellen? Er zaten af en toe grapjes in de voorstelling, maar wel voor jongere kinderen. Het idee van de voorstelling was dat je een aantal keer meeliep in een normale dag van een man, tot het op één dag mis gaat... Het idee van herhaling vond ik erg mooi, omdat er heel veel dingen zijn in mijn leven die ook elke dag hetzelfde zijn. Hoewel ik het idee van de voorstelling niet helemaal snapte, liet deze je wel nadenken ‘het leven’ en je eigen leven.

Lees recensieSluiten

Destiny

(leeftijd: 9 jaar)

Een oude man met een kat, die overal spullen verzameld en met die spullen weer leuke dingen van maakt. Het decor was wat rommelig maar ik vond het toch ook knap hoe het steeds veranderde. Dat 3 mensen het steeds gingen afwisselen.

De voorstelling vond ik grappig (de kat kon zijn nek helemaal rekken) en ook spannend. De oude man lag gewond. Het leek of hij dood was. De voorstelling was makkelijk te volgen en ik zou hem ook aan anderen aanraden. Omdat het mooi te zien is hoe je met weinig mensen een mooie voorstelling kan maken.

Het decor was mooi, grappig en spannend en het leert je dat je van oude spullen ook iets anders van kan maken.

Lees recensieSluiten

Safiya

(leeftijd: 7 jaar)

Op zondag 10 oktober ben ik naar de voorstelling Verloren Dingen geweest. Ik dacht dat het over verloren spullen ging die teruggevonden zouden worden. Dat klopte ook grotendeels, maar het verrassende is dat de teruggevonden dingen tot leven worden gebracht door de meneer die deze spullen vindt.

Elke dag gaat de meneer van de verloren dingen naar buiten om deze spullen te verzamelen. De spullen krijgen een nieuw plekje toegewezen in de grote kast. De man verzamelt de spullen, omdat hij eenzaam is. De verloren dingen komen weer tot leven zodra hij ze de in de kast doet.

In het begin vond ik het heel erg spannend en zelfs een beetje eng, dat kwam door de muziek en omdat ik niet zo goed wist wat er zou gebeuren. De meneer van de verloren dingen vond ik er ook eerst een beetje eng uit zien, maar dat veranderde al heel snel toen ik zag hoe aardig hij was tegen de verloren dingen.

Op een dag gaat hij naar buiten en laat zijn grappige kat alleen thuis. De kat wordt onrustig als hij merkt dat zijn baasje niet thuis komt. Hij gaat naar hem op zoek samen met de tot leven gekomen spullen. Ze vinden de meneer en nemen hem mee terug naar huis, waar ze hem tot leven wekken.

Ik vond dat heel mooi om te zien, omdat ik zo blij was dat de meneer niet meer dood was. De voorstelling begon heel rustig en werd steeds sneller en dat vond ik leuk. In het begin vond ik het gebrabbel een beetje moeilijk om te begrijpen maar aan het einde was ik eraan gewend. De voorstelling is voor iedereen leuk die van poppen houdt.

Lees recensieSluiten


Terug naar M-Talk

Meer M-Talk

ma 03 oktober 2022

In gesprek met... J├Ârgen Tjon A Fong en Carolina Dijkhuizen

Over de voorstelling 'We Hadden Liefde, We Hadden Wapens'


di 27 september 2022

''Je bent de leider van je eigen proces

In gesprek met Alumni van het Meervaart Studio Foto-


di 27 september 2022

''Je bent de leider van je eigen proces

In gesprek met Alumni van de Meervaart Studio Labs


ma 19 september 2022

In gesprek met... Susanne Marx

Over flamencodanseres Steffa Wine en de voorstelling STEFFA


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief