di 16 november 2021

Recensies geschreven over 'Een lied voor de Maan' door Opera Zuid (6+)

Door theaterreporters Safiya, Amaya en Lynn-Morgan

Terug naar M-Talk
Onze reporters schrijven na iedere voorstelling een recensie en de voorstelling wordt beoordeeld met een aantal sterren. Zij zijn hierbij extra alert op o.a. sfeer, decor, kostuums, muziek en lachgehalte. Lees hier wat Safiya, Amaya en Lynn-Morgan vonden van 'Een lied voor de maan' (6+) door Opera Zuid.

Safiya

(leeftijd: 7 jaar)

In het begin wist ik dat het een opera-voorstelling zou zijn, maar ik dacht dat dit altijd voor deftige mensen was. Nou, dat heb ik wel een beetje verkeerd ingeschat, want opera is voor iedereen. De voorstelling gaat over een hele lieve mol die toch wel een beetje eenzaam is en die de maan probeert op te vrolijken met een zelfgeschreven liedje. Uiteindelijk lukt dit ook met de hulp van de muizen, de kikker en de sprinkhaan. Ik vond het een hele mooie voorstelling met een prachtig decor. In het begin moest ik een beetje wennen aan het opera-gezang omdat ik het dan moeilijk vond om ze te begrijpen. Maar ik raakte daar op een gegeven moment aan gewend, door naar de bewegingen van de spelers te kijken, want daar kon je ook veel aan zien. De mol was mijn favoriete personage omdat ze zo haar best deed om de maan op te vrolijken. Ik vond het ook heel leuk om de muzikanten op het podium te zien en dat zij ook meespeelden. Dat zorgde ervoor dat het de hele tijd toch wel spannend bleef. Je wist namelijk niet wat er ging gebeuren. De muizen vond ik ook supercute om te zien omdat het een soort van Girlgroup was. Ik vond het verrassend om te zien hoe de maan tot leven kwam en hoe blij de maan was met het zelfgeschreven liedje van de mol. Uiteindelijk is het de mol toch gelukt en was er een happy end.  

Lees recensieSluiten

Amaya

(leeftijd: 14 jaar)

Vooraf dacht ik dat de voorstelling een beetje kinderachtig zou zijn omdat het 6+ was en ik ben zelf 14. Ik had wel al gelezen dat het opera was, dus ik was heel erg nieuwsgierig hoe een opera toch een voorstelling kon zijn voor kinderen. 
Het verhaal ging over een mol. Ze vond het zielig dat de maan altijd alleen was en niet met haar praatte. Daarom ging ze een lied voor de maan schrijven. De maan was ook in het decor. Mooi was het dat de maan daar ook veranderde zoals in het echt, maar dan nog meer.  Het decor was heel mooi en het paste heel goed bij het verhaal. De hoofdpersoon is de mol en zij leeft onder de grond, dat was ook in het decor zo. 
De muziek was heel goed en de zang ook. De muzikanten waren als een orkest, maar ook speelden ze mee in het verhaal. De kostuums van de muzikanten waren heel mooi. Elke persoon was een dier, zoals; een veldmuis, een krekel, een kikker en een vlinder. Ik vond het echt speciaal hoe goed de kostuums en de maskers waren, zoals de sprinkhaan met zijn antennes en zes bewegende armen. 
De voorstelling was heel leuk en 6+ is een geschikte leeftijd  voor de voorstelling. Voor de mensen die iets van muziek wisten was er op het einde een leuk grapje. 
De voorstelling is een leuke en mooie manier voor kinderen om kennis te maken met opera, en het is vast voor de meesten ook de eerste opera die ze gaan zien. Voor mij ook, en het is goed bevallen, ondanks dat ik niet alles kon verstaan. Ik vind dat de makers van deze voorstelling op een leerzame en leuke manier voor een eerste opera hebben gezorgd. Het verhaal is duidelijk en ik was ook steeds benieuwd wat er zou gaan komen.  
De hoofdpersoon, de mol, liet het publiek ook meedoen met de voorstelling en dat is voor de kleinere kinderen ook leuk.

 

Lees recensieSluiten

Lynn-Morgan

(leeftijd: 15 jaar)

Best een bijzondere voorstelling deze keer want het is een opera voor kinderen. De mol wil graag een lied schrijven voor de maan om de maan op te vrolijken. De krekel vindt het lied niet vrolijk genoeg en maakt een ander vrolijker lied. Wat ik erg leuk vond is dat het orkest ook verkleed was als dierfiguren in mooie kostuums. In een opera wordt natuurlijk veel gezongen en muziek gemaakt. Het decor was prachtig vooral de maan was erg mooi. Soms was er een geprojecteerd gezicht in te zien. Er was ook interactie met het publiek en dan vooral veel enthousiast geroep door de kleine kinderen. Een mooie opera en deze opera had een happy end.

Lees recensieSluiten


Terug naar M-Talk

Meer M-Talk

wo 17 augustus 2022

Charlie and the Chocolate Factory!

Volg hier het proces van deze bijzondere musical


di 02 augustus 2022

Meervaart x NTF

Spraakmakende voorstellingen tijdens het Nederlands Theater Festival


ma 11 juli 2022

Recensie over de voorstelling 'Brieven van Mia'

Door onze Theatereporters Destiny en Safiya


di 07 juni 2022

Recensie over de voorstelling 'Kirikou en Karaba de toverheks'

Door onze Theaterreporter Yara


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief