di 03 mei 2022

"Hard work pays off"

Mohamed, Alexander, Dina, Joshua & Kanen zijn aangenomen op een kunstvakopleiding

Terug naar M-Talk
Jonge Amsterdammers kunnen in hun vrije tijd in de Meervaart aan diverse creatieve projecten meedoen. Dit kan een leuke hobby zijn, maar ook als je serieus aan de slag wilt met je talent ben je bij ons aan het goede adres.

We vinden de doorstroom van jong talent naar het kunstvakonderwijs of de creatieve sector heel belangrijk. Meedoen aan onze Lab’s (langdurige projecten) is een fijne manier om een portfolio op te bouwen die je kunt tonen tijdens een toelatingsgesprek/auditie bij een kunstopleiding.

Elk jaar meldt een groot aantal mensen zich aan voor een kunstvakopleiding. Tegelijkertijd is het aantal plekken schaars. Om toegelaten te worden op een kunstvakopleiding worden hoge eisen gesteld aan talent, vaardigheden, discipline en motivatie. De toelating bestaat vaak uit meerdere auditierondes en/of een beoordeling van een portfolio. Inmiddels hebben vier van onze (oud-) deelnemers ons laten weten dat ze zijn aangenomen op een hbo-kunstvakopleiding. Daar zijn we onwijs trots op!

Vandaag vertellen we jullie iets meer over de opleidingen waar onze deelnemers na de zomer mee gaan starten.

Filmacademie | Opleiding Productie
Film Lab'er Alexander Spruijt gaat in september de opleiding Productie doen aan de Nederlandse Filmacademie. Tijdens deze opleiding creëer je de voorwaarden om zo optimaal mogelijk documentaires, speelfilms, dramaseries, commercials en branded content te realiseren. Je bent de spin in het web en inhoudelijk en organisatorisch betrokken bij alle fasen van het productieproces: van het eerste idee tot en met de première van de film. Je bent eindverantwoordelijk voor het creatieve proces, de inhoud en de vorm. Het ontwikkelen van scenario’s en filmplannen, het genereren en bewaken van (financiële) middelen, het leidinggeven aan het team, het maken van planningen; het zit allemaal in jouw takenpakket.

AHK | Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie
Theater Lab’er Mohamed Abd El Hafeez start in september aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Studenten worden binnen deze opleiding opgeleid tot acteur voor klassiek en modern repertoiretoneel, voor muziek- en kleinkunsttheater, voor film en televisie en performer van eigen drama tot cabaret. In totaal zijn er 20 studenten aangenomen voor deze opleiding.

Filmacademie | Opleiding Regie documentaire
Film Lab'er Dina gaat net als Alexander naar de Nederlandse Filmacademie, maar gaat de opleiding Regie Documentaire doen. Als documentaireregisseur wil je een verhaal vertellen. Je bent nieuwsgierig naar de wereld waarin je leeft. Hoe je dat verhaal vertelt, hangt af van jouw creativiteit, talent, originaliteit en visie. Aan de Filmacademie word je opgeleid om creatieve documentaires te maken: documentaires waarbij het verhaal zowel in beeld als in geluid wordt verteld en waarbij de persoonlijke visie van de regisseur belangrijk is. In totaal zijn er 5 studenten aangenomen voor deze opleiding. In totaal zijn er 15 studenten aangenomen voor deze opleiding.

AHK | Opleiding Theaterdocent-maker
Poetry Lab’er Joshua van Aken gaat starten met de opleiding Theaterdocentmaker aan de AHK. Tijdens deze studie word je opgeleid tot een veelzijdige theatermakende docent en docerende theatermaker. Je leert hoe theater te maken en anderen hierin te coachen. Je initieert en regisseert. Je ontwerpt projecten, lessen en workshops. Kortom: je wordt opgeleid tot theaterdocent die zich laat inspireren door de mensen met wie je werkt, en kan dit omzetten tot kunst. In totaal zijn er 13 studenten aangenomen voor deze opleiding.

Toneelacademie Maastricht | Opleiding Acteur
En last but not least: Theater Lab’er Kanen Hamen is aangenomen voor de opleiding Acteur aan de Toneelacademie Maastricht. De Toneelacademie biedt een brede, vakinhoudelijke acteursopleiding aan. Traditionele en nieuwe theatervormen komen op je pad. Je traint de expressiviteit van je lichaam en je stem intensief. In totaal zijn er 11 studenten aangenomen voor deze opleiding.

Wij beloven jullie nu al dat jullie de komende jaren nog veel van deze talenten te zien krijgen! En we wensen ze natuurlijk heel veel succes met de studies.


Terug naar M-Talk

Meer M-Talk

wo 30 november 2022

Recensies geschreven over de voorstelling 'Juffenballet'

Door onze Theater-reporters Safiya, Makeyla, Sofia en Yara.


di 29 november 2022

ZÉRO Mime & Performance Festival

Festivalprogrammering donderdag 15 december


di 29 november 2022

ZÉRO Mime & Performance Festival

Festivalprogrammering vrijdag 16 december


vr 11 november 2022

In gesprek met... Marlyn Coetsier

Eén van de spelers van ‘Aan de Andere Kant’


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief