di 10 mei 2022

Recensies over de voorstelling 'Ik ben er even niet'

Door onze Theatereporters Lena, Tobias, Lynn-Morgan en Makeyla

Recensies over de voorstelling 'Ik ben er even niet'
Terug naar M-Talk
Onze reporters schrijven na iedere voorstelling een recensie en de voorstelling wordt beoordeeld met een aantal sterren. Zij zijn hierbij extra alert op o.a. sfeer, decor, kostuums, muziek en lachgehalte. Lees hier wat Lena, Tobias, Lynn-Morgan en Makeyla vonden van 'Ik ben er even niet' van Maas theater en dans

Lena

(leeftijd: 13 jaar)

Ik kwam de zaal binnen en ging zitten op de blauwe stoel midden in de zaal (waar ik alles uitstekend kon zien). De voorstelling begon al snel en ik had geen idee wat ik zou moeten verwachten- ik ben er even niet, wat zou daar mee bedoeld worden?

Midden op het podium stond een draaischijf met verschillend kamers, die tijdens de voorstelling draaide. Waardoor je steeds maar één kamer zag met daarin acteurs die een soort beelden vormden. Ik vind het lastig om te vertellen waar deze voorstelling nou precies over gaat, aangezien het niet een lopend verhaal was. Maar meer allemaal verschillende associaties en spel (soms met tekst) die jezelf kon invullen.

Naast de verschillende houdingen en stukjes spel waren boven op het decor ook drie schermen, waarop kinderen te zien waren die verschillende vragen beantwoordden over alleen zijn en het zijn in een groep. In de antwoorden van de kinderen kon ik me vaak herkennen. Vooral in de coronatijd voelde ik me vaak alleen en sommige kinderen beschreven dit gevoel ook. En ik kon dit gevoel ook herkennen in de beelden en manier van bewegen van de acteurs.

Hoewel ik sommige associaties snapte, vond ik het toch best lastig om alles te begrijpen van de voorstelling. En dit hoeft natuurlijk niet altijd want theater is een vorm van kunst. En kunst kan voor iedereen iets anders betekenen. Maar ik denk dat de voorstelling daardoor voor jonge kinderen lastig te begrijpen zal zijn.

Ik geef de voorstelling drie sterren. Af en toe vond ik de voorstelling lastig te begrijpen en langdradig. De voorstelling werd daardoor niet saai en dit komt denk ik door de interviews van de kinderen op het scherm. Ik vond dat de acteurs mooie en unieke houdingen aannamen. En de korte stukjes spel waren vaak grappig en herkenbaar.

Lees recensieSluiten

Tobias

(leeftijd: 8 jaar)

Ik liep de zaal binnen en ik was heel benieuwd naar de voorstelling van Maas theater en dans. Ik zag een groot decor en je zag een soort huiskamer. Later draaide de constructie en zag je andere plekken zoals een jungle. Ik vond het decor heel mooi gemaakt.

Er waren twee actrices en drie acteurs, die waren verkleed als oma’s en opa’s. Ze leken wel echt oude mensen. Daarboven zag je schermen waar kinderen praatten. De kinderen zeiden bijvoorbeeld: “ik ben bang” of “ik ben gepest op school”. En de acteurs en actrices speelden dat na.

Ze dansten daar ook soms bij. Het was een moderne dans op oude liedjes. Er zat niet echt veel logica in de voorstelling dus ik snapte niet heel goed wat er bedoeld werd. Dat vond ik wel jammer. Ik geef de voorstelling 2,5 sterren.

Lees recensieSluiten

Lynn-Morgan

(leeftijd: 15 jaar)

Deze voorstelling gaat over hoe jongeren omgaan met de druk van buitenaf op hun dagelijkse leven. Soms willen ze er gewoon even niet zijn. Verdwijnen in het niets of zich verstoppen in verkleedkleding of een Avatarpak. Of eindeloos gamen of dansen. Of gewoon niks doen.

De voorstelling speelt zich af op een draaiend podium. Heel mooi decor waar zich in verschillende kamers steeds nieuwe taferelen afspelen. Een voorstelling waar je ogen en oren voor tekortkomt. Dans, zang en muziek komt allemaal aan bod in deze voorstelling.

Lees recensieSluiten

Makeyla

(leeftijd: 9 jaar)

De voorstelling ging over, dat iedereen iets van jou verwacht. Maar zelf wil je niet altijd doen wat anderen van je verwachten. Ik dacht als eerst dat het over een kind ging die aan het dromen was.

De voorstelling was best grappig. Het donkere meisje met de krullen vond ik het leukst, omdat ze me soms liet schrikken en ook lachen. De pestkop vond ik niet zo leuk, omdat hij 1 van de personages ging pesten. Het stuk wat ik lief vond was waar een mevrouw een man ging troosten omdat hij werd gepest.

Het decor vond ik mooi in elkaar gezet, en het draaide om de kamers te veranderen.

Het publiek ging vaak lachen. We keken de voorstelling in stilte, maar je mocht wel lachen. Voorstelling had een goede tempo die iedereen kon volgen. 

In het begin vond ik het moeilijk om te volgen en begrijpen. Later begreep ik het meer en kon ik het beter volgen. De meeste van mijn vrienden zouden deze voorstelling wel leuk vinden.

Ik zou deze acteurs wel graag nog een keer willen zien in een ander voorstelling.
Ik geef deze voorstelling 4 sterren

Lees recensieSluiten


Terug naar M-Talk

Meer M-Talk

wo 17 augustus 2022

Charlie and the Chocolate Factory!

Volg hier het proces van deze bijzondere musical


di 02 augustus 2022

Meervaart x NTF

Spraakmakende voorstellingen tijdens het Nederlands Theater Festival


ma 11 juli 2022

Recensie over de voorstelling 'Brieven van Mia'

Door onze Theatereporters Destiny en Safiya


di 07 juni 2022

Recensie over de voorstelling 'Kirikou en Karaba de toverheks'

Door onze Theaterreporter Yara


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief