di 10 mei 2022

Recensies over de voorstelling 'Ik ben er even niet'

Door onze Theatereporters Tobias

Terug naar M-Talk
Onze reporters schrijven na iedere voorstelling een recensie en de voorstelling wordt beoordeeld met een aantal sterren. Zij zijn hierbij extra alert op o.a. sfeer

Amaya

(leeftijd: 14 jaar)

Eindelijk mochten we weer naar het theater. Dat was op heel speciaal en fijn en we zijn het jaar we goed begonnen met de voorstelling ‘Het Groene Meisje’! Het Groene Meisje is een kindervoorstelling over het milieu en over planten.

Ik vond het een leerzame manier om kinderen kennis te laten maken, en om verder te leren over het belang van planten. Het was een voorstelling voor 8+ maar zelf vond ik het ook interessant. Zelfs voor volwassenen is het ook zeker een aanrader.

Vier personen speelden verschillende personages. Dat lijkt misschien verwarrend maar er werd duidelijk verschil in gemaakt door accessoires en kleding. Het was ook leuk dat er soms gebeld werd en dat het dan echt leek alsof het geluid van ver kwam. Ook muziek was erg belangrijk in deze voorstelling, er werd veel in gezongen en ook werd er gebruik gemaakt van geluiden die pasten bij de voorstelling, dit maakte de voorstelling pakkender en voor mij ook leuker want het maakt het interactiever. Er werd ook cello gespeeld, de afwisseling van de verschillende soorten geluiden vond ik erg speciaal en mooi. De zang was zeer goed, de vier stemmen pasten goed bij elkaar en de liedjes die ze zongen pasten bij het onderwerp en waren grappig en serieus tegelijkertijd.

Het verhaal ging over een man die alles heel schoon wil maken met allerlei chemische producten. In het verhaal leert hij van het groene meisje dat het ook heel anders kan. De voornaamste boodschap van de voorstelling was: planten zijn heel belangrijk voor ons als mens en ook kan je ze gebruiken om goed te kunnen leven zonder het milieu te beschadigen. In een uur wordt dit hele verhaal verteld en gezongen, superknap.

Het decor was heel mooi gemaakt en perfect om de voorstelling zo goed mogelijk te spelen. Eerst dacht ik dat alles gewoon wit was, maar later in de voorstelling kwam er ook meer kleur. Ik vond het heel mooi gedaan. De voorstelling was ook heel grappig, zeker voor de doelgroep (kinderen van 8+), maar ook voor oudere kinderen en volwassenen en natuurlijk ook super leerzaam.

Ik raad jullie aan om te gaan en zo op een speciale manier te zien hoe belangrijk planten en de natuur zijn.

Lees recensieSluiten

Tobias

(leeftijd: 8 jaar)

Ik vond ‘het groene meisje’ een hele leuke voorstelling want het verhaal was vaak heel onverwacht. Ik dacht dan bijvoorbeeld: Dit wordt een vrolijk einde, maar het liep toch nog anders.

Het verhaal gaat over een meisje dat bij haar ooms gaat wonen omdat haar ouderlijk huis is afgebrand. Toen zijn haar ouders en veel planten van haar doodgegaan. Ze kan het alleen niet zo goed vinden met één van haar ooms. Dat komt een beetje doordat de ooms een schoonmaakmiddelenbedrijf hebben en in die flessen schoonmaakmiddel stoppen ze heel veel gif. Dat vindt het groene meisje niet zo goed want (zoals haar naam al een beetje verklapt) ze is vegetarisch! Ze mag ook geen planten in huis hebben van haar ooms maar dat doet ze wel stiekem.

En verder moet je zelf gaan kijken wat er nog gebeurt! Ik vind dat ze de muziek en andere robot-geluiden heel goed gemaakt hadden. En de muziek werd ook ter plekke gemaakt.
Ik vond de voorstelling heel goed gemaakt met al dat goede acteerwerk. Het decor was ook heel mooi gemaakt, want ze konden een heel mooi stuk maken zonder te wisselen van decor.

​Deze voorstelling is een echte aanrader.

Lees recensieSluiten

Lynn-Morgan

(leeftijd: 15 jaar)

Het groene meisje gaat over een stel: Loek en Perry. Samen hebben ze een schoonmaakbedrijf dat alleen slechte chemische schoonmaakmiddelen gebruikt. Loek werkt en Perry zit in een steriel huis en denkt dat hij overal allergisch voor is. Op een dag staat het nichtje van Loek voor de deur met een plantje. Ze is wees en komt bij hun wonen. Perry is het er helemaal niet mee eens, want hij vindt kinderen onhygiënisch en planten al helemaal.

Het is een muzikaal stuk met live muziek een cello. Loek en Perry staan via een knopje direct in verbinding met de huiscomputer. Omdat het nichtje lekker eigenwijs is en bezig met de natuur gebeuren er allerlei grappige dingen. Langzaam aan komt Loek erachter dat Perry zwaar overdrijft en gaat hij steeds meer achter zijn nichtje staan.

Een heel grappige voorstelling met een decor dat steeds mooier wordt. Van steriel wit naar mooi groen met allerlei verschillende planten.

Ik geef een 8 voor deze voorstelling.

Lees recensieSluiten


Terug naar M-Talk

Meer M-Talk

di 07 juni 2022

Recensie over de voorstelling 'Kirikou en Karaba de toverheks'

Door onze Theaterreporter Yara


di 10 mei 2022

Recensies over de voorstelling 'Ik ben er even niet'

Door onze Theatereporters Lena, Tobias, Lynn-Morgan en Makeyla


di 10 mei 2022

Recensie Looking for Habibi door Dood Paard

Zijn we niet allemaal opzoek naar een habibi?


do 07 april 2022

Ivo van Hove & Yassine Boussaid over Lieve Stad,

'We willen met Lijn 1 de stad in de volle breedte tonen: van de mooie kleuren tot de verschrikkelijke geuren.'


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief