ma 11 juli 2022

Recensie over de voorstelling 'Brieven van Mia'

Door onze Theatereporters Destiny en Safiya

Recensie over de voorstelling 'Brieven van Mia'
Terug naar M-Talk
Onze reporters schrijven na iedere voorstelling een recensie en de voorstelling wordt beoordeeld met een aantal sterren. Zij zijn hierbij extra alert op o.a. sfeer, decor, kostuums, muziek en lachgehalte. Lees hier wat Destiny en Safiya vond van 'De Brieven van Mia' van ROSE stories / George & Eran Producties.

Destiny

(leeftijd: 9 jaar)

Een Syrisch meisje Leila uit een asielzoekers centrum gaat bij een oude meneer helpen en vindt op zolder brieven van Mia. Mia en de meneer waren in de tijd van de tweede wereldoorlog verliefd op elkaar. Maar ze zijn elkaar kwijtgeraakt. Samen met hem gaat Leila op zoek naar wat er met Mia gebeurt is. De brieven helpen hen daarbij. Leila vindt dit ook belangrijk want door de oorlog in Syrië weet ze niet hoe het met haar vader is. Want oorlog maakt veel kapot.

Het toneel was mooi en sober en ze konden het bij sommige stukken weer anders inrichten. Het wisselde af van heden en verleden.
De verlichting en het muziek gaven nog meer mooie momenten aan het verhaal.

De kledingstukken van de spelers vond ik ook goed passen bij het verhaal.

Dit stuk vertelt eigenlijk dat het bij oorlog niet alleen gaat om pijn en verdriet. Het gaat over liefde en volhouden en geloven in jezelf. Tenminste zo heb ik het zien. En verder wil het ons zeggen dat wij van het verleden moeten leren en niet dezelfde fouten moeten maken.

Een heel mooi toneelstuk en ik zou zeggen gaan zien. Ik zou het zo nog 1 keer willen zien.

Lees recensieSluiten

Safiya

(leeftijd: 7 jaar)

De voorstelling vond ik leerzaam, omdat ik nieuwe dingen leerde over de oorlog. In het begin vond ik het een beetje lastig om te volgen, omdat de overgangen best snel gingen. Gelukkig wende ik daar best snel aan en zag ik dat het verhaal zich ook deels in het verleden afspeelde.

Leila vond ik echt stoer, omdat zij de hele tijd geloofde dat Mia nog leefde. Meneer Cohen vond ik een beetje op mijn eigen opa lijken, dat was best grappig. Ik vond het wel zielig dat Isabel de beste vriendin van Mia, erg ziek werd en uiteindelijk ook dood ging. Het was wel dapper dat zij zich voor wilde doen als Mia, zodat Mia kon vluchten.

De liedjes waren ook erg mooi en ik merkte dat ik er wel een beetje verdrietig van werd, omdat ik het zo zielig vond voor Mia en Leila. Aan het einde vond ik het mooi om te zien dat de dochter van Mia de brieven van haar eigen moeder kreeg. Zo leerde ze haar moeder toch een beetje beter kennen.

Het laatste wat ik nog wil zeggen is dat ik het erg jammer vind dat er nog steeds oorlogen op de wereld zijn en ik hoop dat als ik later groter ben, iedereen gewoon goed met elkaar kan omgaan. 

Lees recensieSluiten


Terug naar M-Talk

Meer M-Talk

di 02 augustus 2022

Meervaart x NTF

Spraakmakende voorstellingen tijdens het Nederlands Theater Festival


di 07 juni 2022

Recensie over de voorstelling 'Kirikou en Karaba de toverheks'

Door onze Theaterreporter Yara


di 10 mei 2022

Recensies over de voorstelling 'Ik ben er even niet'

Door onze Theatereporters Lena, Tobias, Lynn-Morgan en Makeyla


di 10 mei 2022

Recensies over de voorstelling 'Ik ben er even niet'

Door onze Theatereporters Tobias


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief