vr 14 oktober 2022

De Beproeving #1

Wat stond er op het menu?

De Beproeving #1
Terug naar M-Talk
Als u een bezoeker bent: wat fijn dat u de allereerste editie van De Beproeving heeft doorstaan! We hopen dat u het naar uw zin heeft gehad. Voor wie niet aanwezig was: dit heeft u gemist. We blikken in dit M-Talk artikel terug op De Beproeving. Welke drie makers waren er te zien?

VR 14 OKT 2022
De Beproeving Editie 01

F(r)ictie
Denden Karadeniz

Voor ‘F(r)ictie’ vertrekt Denden Karadeniz (1990) vanuit een Japans gezegde: “Fall down seven, stand up eight". Dit betekent dat elke keer als het leven je tegenzit, je weer opstaat en doorgaat.

In een zeer dynamische en fysieke bewegingstaal drukt de danser, docent en choreograaf uit hoe het is te leven in een maatschappij die een aaneenschakeling van frictie en fictie lijkt, en van vallen en opstaan. Daarbij experimenteert hij met choreografische elementen als tijd, herhaling en de dynamiek van de groep versus het individu.

Denden werd bekend bij het grote publiek door zijn deelname aan tv-programma's als The Ultimate Dance Battle, So You Think You Can Dance en Time to Dance.

Hij begon als breakdancer. Na de dansacademie verdiepte hij zich in Los Angeles en Australië in de combinatie van breakdance en hedendaagse dans. Met zijn roots in de urban battle scene, commerciële ervaring op televisie en zijn liefde voor theater draagt hij zijn visie verder met zijn eigen dansgezelschap.

Zero Dance Theatre is Nederlands eerste Urban Contemporary dansgezelschap. Het combineert een schat aan diverse dansstijlen en achtergronden tot een uniek fysiek bewegingsidioom. In Urban Contemporary smelten moderne technieken samen met een urban dynamiek, waarbij je kunt denken aan dansstijlen die oorspronkelijk van de straat komen, zoals breakdance, hiphop, house, locking en popping.

Binnenkort - op vrijdag 28 en zondag 30 oktober - speelt Zero Dance Theatre hun voorstelling 'Past, Present, Zero' tijdens dansfestival ICK FEST in de Meervaart. Klik hier voor kaarten.

Volg Denden op Instagram (@every.now.and.denden), of ga voor meer info en aankomende optredens naar zerodancetheatre.com.
Musa
Schaakmat
Na een succesvolle finalistentour van Cameretten zet Musa (34) de tanden in zijn eerste solovoorstelling, ‘Schaakmat’. Een ingrijpende gebeurtenis uit zijn jeugd vormt de basis voor een grappige, intieme, herkenbare, cultuuroverstijgende en bij tijden opzienbarende reis door het leven; puur en oprecht cabaret. Met ‘Schaakmat’ gaat hij 12 november officieel in première in Theater Zuidplein, Rotterdam.

Naast cabaretier is Musa Rotterdammer, Jemeniet, acteur en vlogger. Check @ikbenmusa op Instagram of ga naar ikbenmusa.nl voor meer info.
Zout
Het Leven Zelf

Het merendeel van onze samenleving ‘doet mee’. Een deel dreigt uit het zicht van de samenleving te verdwijnen door bijvoorbeeld leeftijd, herkomst, etniciteit, seksuele voorkeur, gezondheid of een gebrek aan sociaal netwerk. Zout geeft deze mensen een podium en toont dat de scheidslijn tussen meedoen en buiten de boot vallen erg dun kan zijn.

In ‘Het Leven Zelf’ kijk je naar twee mensen die zich onbespied wanen. Twee levens die op het eerste gezicht compleet langs elkaar heen lijken te lopen. Door muziek en vertelling via een koptelefoon word je meegezogen in de verhalen van Marilou (79, Leiden) en Wessam (37, Aleppo). 

Wessam en Marilou vertellen openhartig over hun verleden, hun toekomst en hun tegenwoordige tijd. Wat is er allemaal te zien als je echt kijkt? ‘Het Leven Zelf’ neemt je mee in twee leefwerelden die spelen op het grensvlak van theater en dagelijkse realiteit.

Letizia Rompelberg, artistiek leider van Zout, legt de intentie bloot: “Een persoonlijk verhaal, verteld door degene die erin leeft, maakt iets los bij de toehoorder. Het brengt mensen in veel gevallen even wat dichterbij elkaar. Het reset de vastgeschroefde gedachten voor een moment en het geeft de mogelijkheid even opnieuw te kijken. En daar gaat het mij om: door een mooie theaterervaring kun je weer even opnieuw naar jezelf, naar de ander en naar de wereld om je heen kijken.

Volg Zout op Facebook / Instagram (@zoutspeelt) of ga naar zoutspeelt.nl voor meer over hun projecten.

De volgende Beproeving vindt plaats op zaterdag 17 december 2022. Bestel hier uw kaarten.


Terug naar M-Talk

Meer M-Talk

wo 30 november 2022

Recensies geschreven over de voorstelling 'Juffenballet'

Door onze Theater-reporters Safiya, Makeyla, Sofia en Yara.


di 29 november 2022

ZÉRO Mime & Performance Festival

Festivalprogrammering donderdag 15 december


di 29 november 2022

ZÉRO Mime & Performance Festival

Festivalprogrammering vrijdag 16 december


vr 11 november 2022

In gesprek met... Marlyn Coetsier

Eén van de spelers van ‘Aan de Andere Kant’


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief